Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! 
 De seneste 18 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'DM nat 2017' (18 indlæg)
Emne: Re: Økonomi
Navn: Tid: 20.03.2017 08:37
"når de gamle enkarnerede oløbere som omtales engang har stilllet O-skoene på hylden......så fordobles startafgifterne vel reelt?"
som en for mig ubekendt bruger skriver i dette forum.
Ja.....for det er disse der trækker det meste af læsset.....desværre.
NU IGEN...
Jævnligt kommer debatten omkring o-sportens afgifter op på disse sider.
Personligt syntes jeg ikke det fortjener de klubber, og især deres medlemmer, der lægger et stort arbejde, vederlagsfrit, i at arr. o-stævner til alle´s tilfredshed (der selvfølgelig ikke er muligt).
Penge skal der til, og her er kun dig som udøver til at betale, for at drive de idrætsgren vi nu engang har valgt.
Hvert år, 2 X, er jeg vejviser ved et lokalt motionsløb, iår var der 154 startende, fordelt på 4 baner, 1,5 - 3,0 - 5,0 og 10,0 km. De to korte baner betalte 75,- medens de 2 andre 125, hertil et efter tilmeldings gebyr på 25,-. klubben fik ca. 16500,- kr ind.
Medaljer til alle på 1,5 banen, præmier til de 3 første på de øvrige, endvidere lodtrækningspræmier. Samt en løbetur på regnvåde veje og stier.
Alt, pånær medaljer sponceret, af lokale firmaer/forretninger.
Er jeres ønsker dette, at få igen for en tilmeldingsafgift ??? Ellers ønsker I nogle gode baner/kort, samt gode oplevelser på og omkring stævnepladsen/stævnet ???
Jeg tror I alle, inderst inde er ligeglade med præmier og istedet nsker at klubberne bruger tid/kræfter/penge på gode stævner til glæde for alle, og så må afgiften være derefter.
Istedet for beklagelse over dit og dat å brug hellere tiden på at kontakte den arr. klub direkte, og positivt, ikke negativt gennem disse sider, og giv dem ideer på hvordan det kan blive bedre efter jeres mening.
Brug også jeres tid, om det så kun er få timer, at hjælpe jeres klub når den kalder på hjælp, det kan være alt, f.eks.rengøring/havearbejde/rep. af materiel o.lign. Der er brug for alle,uanset alder/køn og evner.
Derfor lad os mødes med smil, næste gang vi mødes ved et stævne, og træd hjælpende til istedet for at være negativ.
Undskyld, det blev lidt langt - men jeg fik luft - god tur i skoven til alle (Bjørn)
Emne: Re: DM nat 2017 - helt ærligt søde Fritz
Navn: PoulTid: 19.03.2017 14:30
.... der er jo SÅ mange medlemmer i DOF - vi vil ikke ha' flere fattige ind...

aj altså de fattige brokker sig bare over startgebyret... dem vil vi ikke ha' søde Poul...

nej - ud med de fattige.....

Emne: Re: Økonomi
Navn: Joakim Von AndTid: 17.03.2017 20:42
Jeg er helt enig i at klubberne skal støtte deres ungdomsløbere, men jo højere startgebyrerne bliver jo mere støtte er der jo behov for.......det er skruen uden ende!

Og når de gamle enkarnerede oløbere som omtales engang har stilllet O-skoene på hylden......så fordobles startafgifterne vel reelt?

Tilskud til ungdomssamlinger ja helt fint, men når elitens flotte resultater nævnes, nævner vi samtidigt nogle store udgiftsposter som jeg personligt IKKE mener bør betales af alle motionistløbernes forhøjede startafgifter..........jeg går bare ikke ind for den slags økonomisk omfordelingspolitik der vel bedst kan sammenlignes med den kommunale udligningsordning.

Serviceniveau til løb.....ja fint men efter min mening kun til de helt store løb. Til de gammeldags B-løb i 90 rene var der jo mange løbere ligegyldigt hvor kedelig en skov der skulle løbes i........og ja behøver ikke nævne startafgifternes niveau dengang.......og for at komme den kritik i forkøbet ved jeg godt at EKT har revolutioneret vores sport......men som sagt kan man i udkants eller vandkantsdanmark godt finde ud af at lave EKT løb stort set hver eneste weekend året rundt til 20 kr. Pr løb..............se det har selv ungdomsløberne råd til uden tilskud.

Så ja håber ikke det bliver nødvendigt, men alternativt vil jeg da forslå at der oprettes et konkurrrerende alternativt forbund......med fokus på billlige løb til de mange motionister.

Så kan vi jo se hvilke løb løberne foretrækker.😀Fri konkurrence.............

Emne: Re: Økonomi
Navn: BUUTid: 17.03.2017 13:56
BUU-erfaringer:

Hvis vi ikke giver klubstilskud (ofte 50-100%) til vores ungdom kommer der helt sikkert ikke flere unge i skoven

Hvis vi ikke har et forbund der har økonomiske rammer kan vi ikke sende vores ungdomsløbere på samlinger til nuværende priser (tilskud 40-70% fra DOF), og så er det ikke deres sociale relation der holder dem i sporten, og de bliver ikke udviklet teknisk så vi også fremover har en elite der kan vinde hæder og ære

Hvis vi ikke har et nogenlunde serviceniveau er det kun de gamle inkarnerede o-løbere der gider at komme til løb


Emne: Re: Økonomi
Navn: Joakim Von AndTid: 17.03.2017 12:52
Nu er det bare ikke flotte stævnepladser, en velassorteret kiosk, onlineskærme med resultater, luksus toiletvogne etc. etc. der er årsagen til at JEG løber orienteringsløb.

Jeg løber orienteringsløb for den oplevelse jeg har fra jeg starter og til jeg er i mål........og de udgifter der er forbundet med den del er jo udelukkende: "tilskud til korttegning", banelægning (oftest frivillige), print af kort, postudsætning (oftest frivillige), afholdelse af selve løbet (Start og mål (oftest frivillige)), postindsamling (oftest frivillige).

Jeg er af den holdning at vi bør lave mange flere billige og for arrangørerne lettere arrangementer, men som til gengæld også kommer ned i pris til fx. 50 kr pr. deltager.

Jeg er af den overbevisning at vi fil få flere deltagere på den måde, at sporten så at sige vil vokse, så vi på længere sigt vil have flere o-løbere at fordele arrangørrollerne imellem, til endnu flere billige løb.

Alternativet er jo bare at fortsætte som vi gør nu, med stadigt stigende priser, for at kunne betale afgifter til DOF, klubtilskud til ungdomsløbernes startaftgifter, evt. aflønning af stævnearrangører etc. etc. Hvilket i min optik vil resultere i at gennemsnitsalderen fortsat vil stige indenfor vores dejlige sport.
Emne: Re: Økonomi
Navn: CasperSTid: 17.03.2017 12:08
Jeg har ikke indsigt nok i DS-økonomien til at kunne/ville diskutere de detaljer. Og hvordan OK ØST tjener og bruger sine penge er et internt anliggende i klubben - ikke noget vi skal diskutere på O-snak.

Men generelt er det ikke mit indtryk at der tjenes store penge på at lave helt alm. c-løb med (i mine øjne) beskedne startafgifter sat op imod output og arrangørernes arbejdsindsats.
Emne: Re: Økonomi
Navn: Early BirdTid: 17.03.2017 11:18
CasperS>OK Øst må så have penge nok, når man forærer 159 x chili con carne, kaffe & kage væk til Danish Spring Middle:

"Everybody who entered the competition by 20 January will enjoy a free lunch at the Middle distance Saturday. Lunch comprises the popular chili con carne, cake and coffee. Get your Early Bird-ticket in the event information Saturday."
Emne: Re: Økonomi
Navn: CasperSTid: 17.03.2017 10:11
Mit umiddelbare indtryk er at der er ret god balance. Startafgifter modsvarer udgifterne til selve løbet ud fra de krav der er til service m.m. Overskud til arrangør skabes i kiosken. Og så er der naturligvis undtagelser, men i det store hele tror jeg at det passer fint med den fordeling.

Og 140 kr for en halv dags aktivitet som kun kræver at man møder op,, hvor kan man ellers købe det i 2017?
Emne: Re: Økonomi
Navn: Moe SzyslakTid: 17.03.2017 09:09
Det er muligt, det er dyrt at stille op til åbne løb og DM'er.

Men i den debat bør vi også se på, hvilke udgifter arrangørerne har.

Jeg har ikke et overblik, men løbsafgift, trykning af kort, kørsel til banelæggere og andre funktionærer, leje af toiletvogn og andre store og små udgifter løber vel alt i alt op for arrangørerne, der må fordele det ud på de enkelte deltagere.
Emne: Re: Økonomi
Navn: Ikke rådTid: 17.03.2017 08:05
Startpris for forhåndstilmeldte på Åbne baner til FM sprint:

Åben bane, juniorløber: 100, - kr.
Åben bane, seniorløber: 140, - kr.
Åbne baner sælges desuden på dagen med et tillæg på 10 kr ekskl. brikleje.

Der bliver desværre ingen deltagelse fra vores side :-(
Emne: Re: DM nat 2017
Navn: FirefoxTid: 16.03.2017 17:25
Virker ikke med Firefox, så bruger du denne, så skift browser!
Emne: Re: DM nat 2017
Navn: skal lade lampen op snart...Tid: 16.03.2017 16:52
Jeg kan ikke se instruktion eller startliste???...
Emne: Re: Økonomi
Navn: hurlumhejTid: 16.03.2017 08:43
Ja, vi kan jo tage et kig på hvor mange deltagere der er på de åbne baner.......jeg tror umiddelbart også at en del løbere vælger den løsning, især frem for de meget høje startafgifter hvis man skal eftertilmeldes.

Det kunne jo også være at mange vælger at supplere de nævnte træningsløb med egen træning fx. på FINDVEJ poster........hvilket også er en billig måde at få en tur i skoven, med noget at løbe efter.
Emne: Re: Økonomi
Navn: For dyrtTid: 16.03.2017 07:58
Tillader mig også at have den modsatte holdning. Orienteringsløb er en dyr sport. Jeg løber mere og mere kun træningsløb, da jeg ikke har råd til både dyre startafgifter og transport til løbene (vi skal også betale kontingent, starter jeg i motionsløb, skal jeg ikke dette). Åbne løb til DM, da startafgifterne i aldersklasserne er for høje for vores pengepung. Flerdagesløb (fx Nordjysk og Påskeløb) bliver det ikke til mere - de er alt for dyre. Desuden bliver kilometerudgifterne højere og højere efterhånden som man (desværre) ikke mere kan løbe så langt. I "De gode gamle dage" var holdningen, at løb skulle hvile i sig selv, nu skal der tjenes penge på løb.
Emne: Re: DM nat 2017
Navn: HDTid: 16.03.2017 06:56
Med en husstandsindkomst og et uddannelsesniveau der beviseligt er langt højere end de fleste andre DIF-forbund klæder det ikke nogen at pive over prisniveauet.

Kunne du ikke opgive kilde til den undersøgelse, der underbygger dette?
Jeg har siddet en årrække i DIFs Breddeidrætsudvalg og har ikke kendskab til en sådan undersøgelse.
Emne: Re: Økonomi
Navn: Joakim von andTid: 15.03.2017 23:10
Tillad mig at have den modsatte holdning.
Hvad med at lave billige løb generelt set som det lyder til er nødvendigt i udkantsdanmark.......
Tænk engang det kunne være det gav flere medlemmer på langt sigt, så forbundet ikke havde det samme behov for at lave attraktive tilbud til fx. Nye løbere.

Hvad nu hvis det var nok bare at gøre som det ser ud til de gør både på Bornholm, i Sydkredsen og ja sikkert også andre steder. Tilbyder low budget løb med EKT stort set hver eneste weekend året rundt for under 50 kr pr. Start.

Jeg nægter at tro at sporten vil overleve i disse landsdele hvis man skal betale 150 kr hver gang man skal ud og løbe en tur...........og jeg tror simpelthen ikkke på at forbundet er bedre til at forvalte midlerne end klubber og løbere selv er.
Emne: Re: DM nat 2017
Navn: LommesmertefilosofTid: 15.03.2017 21:32
Vores sport er (for) billig. Både forbund og klubber kæmper som gale for at få økonomien til at hænge sammen, og for at kunne lave attraktive tilbud til nye og garvede løbere.

Med en husstandsindkomst og et uddannelsesniveau der beviseligt er langt højere end de fleste andre DIF-forbund klæder det ikke nogen at pive over prisniveauet.

Giv lidt mere til fællesskabet (løbsafgift, arbejdstimer), arrangører (støt kiosk i stedet for at tage egen mad med i klubberne) og det vil komme tilbage til os alle.

Alternativet kan let være en udviklingsmæssig deroute
Emne: DM nat 2017
Navn: WhiskybæltetTid: 15.03.2017 20:25
Startliste og instruktion er på nettet 72 timer før stævnet, hvad skal vi så brokke os over?

Startafgiften? Er kr. 140/kr. 170 for meget forlangt for kort (vand- og rivfast)?

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)