Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! >
 De seneste 20 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'DM-ultralang?' (29 indlæg)
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: Tid: 23.04.2024 09:32
Nu er banerne jo altså oppe, og har været det siden igår middag. Lidt sent måske, men ikke just nogen skandale. Arrangørerne har efter min mening truffet det rigtige valg ved kun at lægge en kombination op for hver bane. Så er der nogle funktioner i O-track der ikke virker, men det er til at leve med.
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: TrackerTid: 23.04.2024 09:15
Det er muligt, at det teknisk er besværligt og at man skal - måske - skal klikke sig gennem alle kombinationer for at se, hvad konkurrenterne har foretaget sig i skoven.

Men vi taler om et DM, et af de seks største og vigtigste stævner, DOF udbyder hvert år. Og at der ikke kan/vil blive kommunikeret kort og baner ud omkring sådan et løb er i min optik ikke godt nok.

Jeg kan sagtens lære af at sidde med min pen og tegne vejvalg ind. Det har jeg såmænd gjort tusindvis af gange inden det blev moderne med gps-ure og alt muligt andet. Men det afholder mig ikke fra at være nysgerrig på, hvordan andre har løbet eller at se, hvordan andre baner var lavet. Det kan man nemlig også lære noget af.

Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: lfTid: 22.04.2024 12:11
Tracker: Tror ikke du skal forvente det store vedr. o-track. De kan selvfølgelig lægge alle kombinationerne op, men så kan du sidde og se vejvalg for dig selv og med en smule held en anden person. Så tag du en pen og tegn dit vejvalg ind. Det giver også et større teknisk udbytte end den lætte løsning.
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: Tid: 22.04.2024 11:59
@GGS: Enig, det var et flot og gennemarbejdet stævne. Jeg er stor fan af enmands-farsta konceptet, og synes det virkede fint. Det logistiske besvær kan gøres mindre ved at bruge kortvend i stedet for kortskifte, som f.eks. Jættemilen gjorde i 2022.
Alligevel ville jeg nok have foretrukket enkeltstarten, for selvom banen og strækkene som sådan var fine nok, savnede jeg lidt 'ultra'-karakter. På min 16,2km/32p bane havde jeg kun et enkelt stræk over 1000 m, og 3 stræk over 800 m (O-track længder). Jeg ved godt det er mega svært at lave i DK, men sløjfer/farsta-gafling er altså også lidt af en modspiller på det punkt.
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: TrackerTid: 22.04.2024 11:25
24 timer efter sidste start ved DM Ultralang og stadig ingen kort at se på www.o-track.dk?
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: Tid: 22.04.2024 10:07
I går fik vi prøvet et nyt koncept til DM-ultralang. Det er tydeligt, at der er lagt mange gode kræfter i at gøre ultralang mere spændende og intens med samlet start, gaflinger og stævnepladspassage med kortskifte. Med det koncept lykkedes det meget fint for banelæggerne at skabe gode stræk, hvor man af og til mødte en konkurrent på en anden gafling. Med det nye koncept er det nok nemmere at afvikle ultralang på et mindre areal, da der er flere stævnepladspassager. Men det kræver også, at skoven er tilstrækkelig spændende, og at der er tilstrækkeligt med vejvalgsmuligheder på gaflingerne. Min oplevelse på anden gaflingsrunde var, at en stor del af ruten var genkendelse af terrænet fra første runde. Dvs. mindre orientering og mere fysisk kondition. Helt lavpraktisk var der lidt kludder ved kortskiftet (ligesom ved stafetløb), hvor løbere fik taget det forkerte kort og andre derfor manglede et kort (indtil et nyt blev skaffet).
Det var tydeligvis en ressourcestærk klub, der arrangerede løbet. Sammenlignet med den ”gammeldags” måde at arrangere DM ultralang på vil det nye koncept kræve både mere mandskab, mere detaljeret (nørdet) banelægning og de helt rigtige løbsområder. Nu fik vi serveret ”toppen af kransekagen”, men jeg tror, det bliver svært fremover at holde standarden med den indsats og de skovområder, der skal til.
Individuel start er ukompliceret at gå til for alle klubber. Banelægningen er mindre kompliceret. Men det er beklageligt, at løberne med årene fravælger ultralang. Måske skal vi reklamere lidt mere for det ”seje” i at deltage i og gennemføre et langdistanceløb. Hvem har et bud på, hvorfor løberne bliver væk? Er vi mindre ”seje” i 2024 end for 10 og 20 år siden?
PS: Savner, at kort og baner lægges på O-Track.
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: TC Tid: 20.04.2024 19:02
Super lækkert i Gribskov i dag.
Alle stativer i skoven.
Kom med i morgen på en åben bane, AK-bane og eller børnebane.
Vi ses
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: TCTid: 13.04.2024 17:15
Instruktion er klar http://sollerod-ok.dk/arrangementer/dm-ultralang-2024/
Tilmelding mulig et par dage endnu. Kom med
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: RRTid: 06.04.2024 23:04
Fedt! Tak fordi i lytter😊
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: TCTid: 06.04.2024 19:53
RR > første start nu flyttet til kl 11 :-)

Vi håber at endnu flere fra det vestdanske vil være med.
Indbydelse opdateret http://sollerod-ok.dk/arrangementer/dm-ultralang-2024/
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: TCTid: 03.04.2024 11:02
Hov det var det andet spørgsmål, der var fra Marianne. Never mind.
Tildeling af gaflinger som det kendes fra stafet, ja lodtrækning.
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: TCTid: 03.04.2024 11:00
Marianne > butterfly:
D70, D75, D80, D85 D/H90, H80, H85
H21 har butterfly udover sløjfer.
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: Tid: 02.04.2024 21:03
Og hvordan fordeler man løberne på butterflyene: lodtrækning eller hvad ?

Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: Én fra (måske) de ældste klasserTid: 02.04.2024 20:26
"De ældste DM klasser har alene en butterfly undervejs på banen, placeret i et af skovens mest o-mæssigt lækre områder."

Hvilke klasser gælder det? Altså hvad regner I for at være "De ældste klasser"?
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: TCTid: 01.04.2024 22:05
det også bare et forslag fra RR!?

Vi kigger som nævnt på om vi skal starte senere end kl 10, og opdaterer og informerer, hvis vi ændrer. Der er gode argumenter, for alle, der skal på tværes af landet.
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: Tid: 01.04.2024 22:01
Start kl 12 - Det synes jeg godt nok er sent!
Så er det da godt der er samlet start.
Med en max-tid på måske 4 timer, så kan post-indsamlingen måske starte kl 16.
Det bliver sent for både dem der har løbet og arrangørene inden de kan kommer hjemad.
Arrangørene skal vel også på arbejde mandag?
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: TCTid: 01.04.2024 20:01
Beskrivelse af DM Ultralang fællesstart koncept på hjemmeside:
http://sollerod-ok.dk/arrangementer/dm-ultralang-2024/

Husk kortere baner (AK-klasser), også med samlet start. Til dig, der gerne vil med, men ikke kan/vil løbe så langt.

Og almindelige åbne baner.

Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: TCTid: 29.03.2024 19:46
Jeg får lavet lidt beskrivelse til dig, RR m.fl. God pointe. (Men svært at nå det hele :-)
Vi tager et genkig på starttid (jeg er ikke stævneleder, men bringer synespunktet videre)
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: LindstrømTid: 29.03.2024 11:42
Et hurtigt blik tilbage i arkiverne viser at DM Ultralang ikke er ultra lang, men i snarere et forlænget DM Lang. Vindertiderne i H21 og D21 (når de bedste er til start) ligger generelt 10 min under reglementet, og man kan endda diskutere om ikke vindertiderne på henv. 140min og 105 min skulle sættes op med henv. 10 og 15 min, så distancen i højere grad adskilte sig fra DM Lang.

Men hvorfor egentlig have DM Ultralang? Nuvel det har været der siden ruder konges tid, men er tiden ikke netop vokset fra det stævne? Hvis der år efter år er svigtende deltagerantal, ja så stemmer medlemmer jo med fødderne - de vil noget andet.

En stille opfordring herfra kunne være at sløfe DM ultralang, og i stedet se om ikke der kunne skabes et nyt weekendstævne i Danmark. Lidt ala Nordjysk 2-dages eller Danish Spring, kort sagt noget hvor man år efter år ved at der er kvalitet, og som kan rumme alle løbere, og ikke kun de mest ihærdige ekstremløbere.
Det er ikke nødvendigvis en nem opgave at skabe noget nyt, men det er værd at prøve.

I øvrigt mener jeg ikke at fællesstart er et problem. Jo, hvis det betyder postpluk og færre reelle langstræk. Det sidste er også en mangelvare, næsten uanset distance i Danmark.
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: RRTid: 29.03.2024 08:07
Jeg er slet ikke fan af samlet start, som det var sidst vi havde samlet start til “ultralang”, da det o-tekniske bliver sat lidt i baggrunden. Efter min opfattelse er det, det væsentligste element i vores sport, og ikke, hvem der bare kan løbe med. Jeg er dog med på, at man forsøger sig på noget nyt, da vi har ALT for mange DM’er i vores sport, der ligner hinanden. Egentlig synes jeg man enten skulle fjerne nogle DM’er eller måske bare løbe dem hvert andet år.
Men når man så laver ændringer, bør man som minimum beskrive den nye afvikling grundigt, hvilket vel også bare er det mfg efterlyser. Er det som sidst, hvor der blev løbet sløjfer, og havde man samme første post, havde man også resten af banen sammen. Det gav ingen yderlig spredning end starten og var ganske unfair ift. hvem man delte bane med. Så en klar beskrivelse af konceptet inden tilmeldingsfristen må man kunne forvente.

Et andet, men meget simpelt sted at gøre dm’er mere tilgængeligt er, ved at rykke starten til kl. 11 elller 12. Ser det klart som en hindring, at dem der skal krydse Storebælt den ene eller anden vej, skal enten helt urimelig tidligt op, eller bruge en halv lørdag på et løb om søndagen. Det er både tidskrævende og dyrt.


Og så skal man lade være med at lægge DM nat en fredag aften. Det håber jeg ikke er noget man har tænkt sig at fortsætte med. Ikke rimeligt, at man ikke kan nå løbet, uden at gå før tid fra sit job.
 Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)