Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 

 Skriv et indlæg


 Felter mærket med * skal angives.

Emne: * 
Besked: * 

  vis indlæg formatteret   |  (brug [] i stedet for <> til at formattere med HTML)

Du svarer på:
I går fik vi prøvet et nyt koncept til DM-ultralang. Det er tydeligt, at der er lagt mange gode kræfter i at gøre ultralang mere spændende og intens med samlet start, gaflinger og stævnepladspassage med kortskifte. Med det koncept lykkedes det meget fint for banelæggerne at skabe gode stræk, hvor man af og til mødte en konkurrent på en anden gafling. Med det nye koncept er det nok nemmere at afvikle ultralang på et mindre areal, da der er flere stævnepladspassager. Men det kræver også, at skoven er tilstrækkelig spændende, og at der er tilstrækkeligt med vejvalgsmuligheder på gaflingerne. Min oplevelse på anden gaflingsrunde var, at en stor del af ruten var genkendelse af terrænet fra første runde. Dvs. mindre orientering og mere fysisk kondition. Helt lavpraktisk var der lidt kludder ved kortskiftet (ligesom ved stafetløb), hvor løbere fik taget det forkerte kort og andre derfor manglede et kort (indtil et nyt blev skaffet).
Det var tydeligvis en ressourcestærk klub, der arrangerede løbet. Sammenlignet med den ”gammeldags” måde at arrangere DM ultralang på vil det nye koncept kræve både mere mandskab, mere detaljeret (nørdet) banelægning og de helt rigtige løbsområder. Nu fik vi serveret ”toppen af kransekagen”, men jeg tror, det bliver svært fremover at holde standarden med den indsats og de skovområder, der skal til.
Individuel start er ukompliceret at gå til for alle klubber. Banelægningen er mindre kompliceret. Men det er beklageligt, at løberne med årene fravælger ultralang. Måske skal vi reklamere lidt mere for det ”seje” i at deltage i og gennemføre et langdistanceløb. Hvem har et bud på, hvorfor løberne bliver væk? Er vi mindre ”seje” i 2024 end for 10 og 20 år siden?
PS: Savner, at kort og baner lægges på O-Track.

Dit navn/alias: * 
Din e-mailadresse:  

Bemærk venligst, at alle indlæg logges, hvilket vil sige at webmaster ved hvem du er, selvom du vælger at optræde anonymt.

For at beskytte mod misbrug af denne side til f.eks SPAM er det nødvendigt at indtaste følgende kodeord præcist nedenfor: nuqoleqeli

Brug o-snakken med omtanke! Du opfordres selvfølgelig til at stå ved din mening ved at bruge dit rigtige navn når du skriver indlæg, men det er også tilladt at ytre sig uden at andre ved hvem man er. Her gælder de nomale regler for pli, for eksempel ingen ubegrundede personangreb. Indlæg skrevet i reklameøjemed toleres heller ikke. Læs i øvrigt vore Policy.