Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 381 til 400, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: Information (fra Bestyrelsen)Se alle indlæg for dette emne
Navn: Selv MulleTid: 08.01.2020 16:15
Det virker heller ikke til at bestyrelse har tid til at kommunikere, en plan for elitearbejdet kunne da være på sin plads. Det skorter heller ikke på rygterne om både årsagen til sportschefens fristilling eller formandens motiver for at reagere impulsivt.
Emne: Re: Information (fra Bestyrelsen)Se alle indlæg for dette emne
Navn: MulleTid: 08.01.2020 09:36
Doc. klog: Information fra bestyrelsen? Det ligner mere et forsøg på at fortsætte en debat her på siden, om noget mange ikke ved noget om. Synd for dig, at du ikke har mere at foretage dig i hverdagen.
Emne: Information (fra Bestyrelsen)Se alle indlæg for dette emne
Navn: Doc. klogTid: 07.01.2020 21:05
Efter sigende er det kul i diskussionskedlerne på dagens hovedbestyrelsesmøde. Rygterne lyder at der er mere lort end lagkager på vej...
Emne: Et eller andet er det alligevel sket med orienteringens imageSe alle indlæg for dette emne
Navn: mfgTid: 30.12.2019 18:01
hvis det er mainstream at beskrive Costel Mortogans form sådan
https://nyheder.tv2.dk/udland/2019-12-30-seks-skovfogeder-draebt-paa-et-aar-saadan-ser-det-ud-naar-traetyvene-har-vaeret
Emne: 2020-udgaven af Excel-træningsdagbogen klarSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 28.12.2019 00:00
Den 21. årgang af Træningsdagbogen til Excel er nu klar til download.

Fra dette års udgave løber dagbogen fra nytår til nytår.

Dagbogen kan hentes fra følgende side:
http://orientering.dk/tdb
Emne: Fred til landsSe alle indlæg for dette emne
Navn: Helligånden Tid: 22.12.2019 18:05
Julefreden er ved at sænke sig, men måske vi har fået krydret med for meget kausalitet. Argh for pokker da
Emne: Fred til landsSe alle indlæg for dette emne
Navn: Helligånden Tid: 22.12.2019 18:05
Julefreden er ved at sænke sig, men måske vi har fået krydret med for meget kausalitet. Argh for pokker da
Emne: InformationSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 21.12.2019 17:59
Au Au - gad vide hvem der gættes på næste gang som "synderen" - efterholdende lidt træls læsning..

God jul!
Emne: InformationSe alle indlæg for dette emne
Navn: Rasmus ØdumTid: 21.12.2019 10:25
Jeg er blevet informeret om, at der i en diskussion på denne hjemmeside, er fremsat en påstand, der kun kan tolkes som om, at jeg skulle have skrevet et anonymt indlæg i dette forum. Det har jeg ikke. Mvh Rasmus Ødum
Emne: Nytårsstafetten 2020Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 21.12.2019 08:49
Kære alle!

Nytårsstafetten 2020 i Annebjerg Skov d. 12. januar får fint besøg af Østkredsens U1-gruppe, hvorfor vi har besluttet også at tilbyde en traditionel børnestafet med skiftezone osv. Se meget mere på Nytårsstafettens Facebookside og hjemmeside:

https://www.holbaekorienteringsklub.dk/nytaarsstafet/2020/

I øvrigt er det Nytårsstafettens 50 års jubilæum, hvilket markeres med flere festlige indslag. Se mere herom på førnævnte sider.

Sidste frist for tilmelding i O-service er d. 3. januar 2020.

På gensyn - og god jul!

Vh. Nytårsstafetten/Holbæk OK
Emne: Re: Bag facaden Afsnit 1Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 21.12.2019 07:47
Lausten- fornuftigt indspark.

Bag Facaden – synes dit indlæg er helt og aldeles under lavmålet. Det af flere årsager. Ud over dit indlæg er egenrådigt og ureflekteret, så er det fyldt med fejlslutninger En enkelt af dem skal ikke stå u-kommenteret hen: du nævner min andel i noget med forventninger. Den rette historie her er, at der på daværende tidspunkt var et behov for at få samstemt drømme, indsats og potentiale i elitegrupperne generelt. Der blev drømt større end indsatsen var til. Daværende talentudviklingstræner (Lars) og landstræner (Åke) kom med et bud på hvordan vi kan løse denne del – og jeg bakkede det op som leder. Så det var organisationen der kom til den erkendelse og ikke en enkelt person. Dette leder frem til første pointe. Organisationer er større end enkeltindivider, så hvis det står så galt til med det hele i elitearbejdet som du påstår, en konklusion jeg ikke deler, så er det ikke på grund af en enkelt person – men så må der tale om et større ledelsesmæssigt svigt af ledelse, eliteudvalg, HB mm – så har man ikke passet sin ledelsesopgave men har bare ladet stå til.

Dernæst vil jeg spørge dig hvad formålet med dit indlæg er?

Det tjener ikke det formål at give ideer eller tanker om en ny retning.

Det er ikke konstruktivt.

Det er en historieskrivning som er stærkt fordrejet.

Det kommer ikke med løsninger til fremtidens elitearbejde.

Det kommer ikke med analyser af hvad der skulle være gjort – når du nu er uenig i den måde det har kørt på.

Det eneste jeg lige kan tolke af dit indlæg er, at du har et stærkt behov for at nedgøre, dæmonisere og kaste med en lommediagnose (du anvendte termen lomme-psykopatiske) mod en enkelt person. Det siger mere om dig end om dine synspunkter. At du har et stærkt behov for at gå efter manden og ikke efter bolden synes soleklart. At du så gør det uden at stå frem med dit navn gør indlægget helt værdiløst, da indlæggets ærinde er så perfidt, at det på alle måder overskygger eventuelle faglige pointer.
Emne: Re: Bag facaden Afsnit 1Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 19.12.2019 20:02
Hej Carsten,

Jeg har stor respekt for at du diskuterer i det åbne, hvad jeg selv kun delvist gjorde i starten (man kunne jo bare tjekke min email-adresse, så kunne man se hvem jeg er). Som moderatoren af denne side fremhæver, så ville det måske være gavnligt for debatniveauet hvis alle gjorde som dig, og trådte frem med sin rette identitet, uanset hvad budskabet måtte være, alternativt at holde sin mening for sig selv. Ja, måske ville det i det hele taget være gavnligt at holde en lille pause fra gætterierne, både hvad angår de egentlige årsager til LL's fratræden (og her har jeg allerede selv gået bodsgang) og gætterier på anonyme bidragsyderes identitet, uanset at det er fristende at forsøge at afsløre "krysterne". Hvad det sidste angår er du snublende nær ved direkte at navngive hvem du mener, der gemmer sig bag identiteten "Bag facaden". Det synes jeg egentlig ikke klæder dig, men nu er gættelegen for alvor sparket i gang.

Jeg ser frem til at der på et tidspunkt, gerne meget snart, kommer en mere fyldestgørende redegørelse fra forbundet på uenighederne, så vi kan få en ende på sagen, herunder planerne frem mod WOC 2020. Og så må den kvalificerede debat med klubberne komme på repræsentantskabsmødet i foråret.

o-hilsen
Per Filskov
Emne: Re: Bag facaden Afsnit 1Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 19.12.2019 18:52
Hvem skjuler sig ”Bag facaden” og hvad skjules der?

Da jeg skrev mit indlæg i O-snak forleden dag, gættede jeg på ,der var ballade i kulissen. Jeg har efterfølgende fået henvendelser fra andre afdankede stjerner, eliteløbere og klubledere der har bekræftet mig i, at der er "something rotten i dansk orientering".

Jeg er egentlig ikke så interesseret i man vælger at fyre en ansat, Sportschefer har ikke en lang levetid i de fleste mellemstore forbund, og LL har levet længere end gennemsnittet i sit job. Mit problem det er metoden og den ledelsesstil, der åbenbart er i forbundet, der gør mig rigtig vred.
Jeg mener, vi som forbund skal have nogle værdier og et etisk kompas om at behandle vores ansatte ordentligt, og med den indsigt jeg har fået, kan jeg konstatere det ikke er tilfældet. En dårlig stil, der også gør sig gældende med de mange anonyme indlæg her på o-snak.

På trods af det grove person angreb var det egentlig befriende med et indlæg eller 5, fra én der virkelig ”ved noget” – nemlig forfatteren af Bag facaden-indlæggene. Her er virkelig en person, der åbenbart er særdeles bekendt med de direkte begrundelser for at fyre LL, og som måske endda selv har været med til at slibe kniven(?), en person med indsigt i både historiske og aktuelle eliteforhold, med åbenbart direkte kontakt med flere landsholdsløbere og til Team Danmark (?) – og selv om vedkommende kalder sig ”Ikke et offer”, kan det virke som om vedkommende alligevel har følt sig domineret af LL og hans ”proselytter i eliteorganisationen”. Fra mit kendskab til elitearbejdet i de senere år, kan jeg nærmest kun komme i tanke om én person, der har ageret Rasmus(!?)-modsat og fremført mange af de samme synspunkter, og som er medlem af eliteudvalget, hvor han dog står noteret for afbud til hvert eneste møde.

For i alt det ”forfatteren” får fortalt, er der jo også nogle ting han ikke får fortalt, men som det i hvert fald indirekte fremgår, at han må have ret præcis viden om også. For ”vi” almindelige medlemmer af DOF kender stadig ikke den direkte begrundelse for at fyre LL nu, hvor hans forslag om ny Landsholdsstruktur ellers tilsyneladende er accepteret af HB og næsten lige lagt på DOFs hjemmeside, hvor den i øvrigt ligger endnu. Så større uenighed har der da åbenbart ikke været om linjen? Havde der så været tale om en ny strategi som HB har valgt. Men ser man på det, som HB har turneret rundt med på kredsmøderne i november handler det mest om good governance og en transparent organisation (det virker lidt komisk). Man har godt nok haft et strategi seminar 9. november, men den transparente organisation har ikke ulejliget sig med at ligge noget referat fra dette på hjemmesiden.

En anden ting som fremføres er håndteringen af kosttilskud, som det jo dokumenteres nedenfor er kørt efter en HB beslutning, og så kan man jo overveje, hvor meget hold der faktisk er i de resterende kritikpunkter?

Og ”timingen” virker da meget underlig, ca ½ år før VM i Danmark. Når man åbenbart (ifølge forfatteren) har kunnet fyre LL i flere år, så forekommer ”timingen” at være den dårligst mulige. Hvis man har kritikpunkter mod en medarbejder kan man starte med at give en advarsel med de konkrete kritikpunkter, og hjælper det ikke, kan man afskedige vedkommende. Så ud over at forfatteren vælger at fremføre sin kritik anonymt og med meget voldsomme beskyldninger og personlige angreb, fortæller han os ikke, hvor ”den rygende pistol” er, selv om han tilsyneladende ved det.
ER baggrunden et ønske om ændret strategi, kunne man bare have valgt at opsige samarbejdet til fx. 1/8, så havde DOF og DOFs medlemmer fået lidt for de nok ca. 300.000 kr. LL er berettiget til i opsigelsesperioden.


Jeg forholder mig egentlig ikke til forfatterens konkrete kritikpunkter, og jeg anerkender at både store og små ting kunne have været gjort anderledes end LL har gjort – men jeg har meget-meget svært ved at se, at både selve fyringen og den manglende information/kommunikation, som medfører en debat i øst og vest, på nogen måde kan være til fordel for DOF, lige nu!!

Og ”anonymiteten” bliver så begrundet med en frygt for LL-proselytterne, som vil kunne gøre ”forfatterens” vej vanskelig? Men hvilken vej – og vejen til hvad?

Har du/I nogen holdninger til, hvad der foregår eller kan i bidrage til en større indsigt og forståelse, er i velkomne til at kontakte mig, imodsætning til størsteparten af o-snak skribenterne tør jeg godt stå frem!
Emne: Re: “Gråzone”Se alle indlæg for dette emne
Navn: Husker godtTid: 19.12.2019 14:37
"Ikke et offer" mener godt nok, at LL har "pålagt løberne en streng tavshedspligt omkring denne gråzone-praksis". Det er ellers vedtaget af DOF's Hovedbestyrelse for mere end 7 år siden og meldt offentligt ud i referatet herfra, hvor "det bemærkes, at anvendelse af ergogene stoffer udelukkende anvendes af navngivne seniorlandsholdsløbere og i tæt samarbejde med Team Danmarks specialister", jf. http://old.do-f.dk/forbund/dok/hb/2012_3_HB-referat.pdf

Så mon ikke "streng tavshedspligt" snarere er "vi råber ikke alt for højt om det for ikke at animere ungdomsløbere mv. til at eksperimentere med disse stoffer" - jo egentlig meget sympatisk af ex-sportschefen, men det kan tilsyneladende godt bruges til at sætte manden i et dårligt lys, hvis det er det, man ønsker.
Emne: “Gråzone”Se alle indlæg for dette emne
Navn: STTid: 19.12.2019 13:15
Koffein og bikarbonat bliver i elitesammenhæng givet på recept og anbefaling fra Team Danmarks læge
Emne: Re: Bag facaden Afsnit 5Se alle indlæg for dette emne
Navn: ADDTid: 19.12.2019 12:37
Spind: Ja, den overvejelse har jeg gjort. Men indlægget oser langt væk af, at kende en del til det der er sket i miljøet. Så jeg er overbevist om, at der ikke bliver skudt helt ved siden af her.
Emne: Re: TDs anbefalinger for “gråzonen”Se alle indlæg for dette emne
Navn: ADDTid: 19.12.2019 12:34
ST: Alligevel vildt, at TD har en anbefaling for indtagelse af disse stoffer, når de samtidig påpeger, der er en risiko for, at der ulovlige stoffer i de produkter de indtages med. Og derefter lægger det fulde ansvar over på udøveren.
Emne: Re: Bag facaden Afsnit 5Se alle indlæg for dette emne
Navn: SpindTid: 19.12.2019 12:34
ADD... Har du overvejet om “Bag facaden” kunne ønske at fordreje virkeligheden?
Emne: Re: Bag facaden Afsnit 5Se alle indlæg for dette emne
Navn: ADDTid: 19.12.2019 12:26
ADD: Men hvorfor så tavshedspligten og ikke tale åbent om det??
Emne: TDs anbefalinger for “gråzonen”Se alle indlæg for dette emne
Navn: STTid: 19.12.2019 12:22
https://umbraco.teamdanmark.dk/media/1939/bikarbonat-supplementering-i-td.pdf?

https://umbraco.teamdanmark.dk/media/1940/koffein-supplementering-i-td.pdf?
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg