Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! 
 De seneste 6 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'DOF for pokker' (6 indlæg)
Emne: Re: DOF for pokker
Navn: lkjTid: 17.09.2020 15:33
Landstræneren må ved næste samling på banen. Det ser ud til, at løberne ikke kender gældende kortnormer, samt info om det er forbudt at søge hjælp/vejledning undervejs.
Som tiden nu går uden anmodning om at blive diskvalificeret, forværres løbernes omdømme.
De vil blive husket for manglende fairness.
Emne: Re: DOF for pokker
Navn: H50+Tid: 17.09.2020 14:46
>> Men enig i, at der er et dilemma i at diske efter tracking, når ikke alle løber med det.

- Og det var så pointe I

>> du mener altså at det er okay at løbere der forbryder sig mod reglementet godkendes og efterfølgende oven i købet modtager DM medaljer?

- Næh – men jeg finder det heller ikke OK, at sofaløbere sidder og argumenterer for DSQ, når de øvrige deltagere (på banen) ikke finder grund til at protesterer.

Hvorfor pointe II er,

- at lade diverse protestfrister udvides (til f.eks. 24 timer), så dem der har deltaget kan nå hjem og se på sagerne.

Emne: Re: DOF for pokker
Navn: Også H50+Tid: 17.09.2020 08:36
H50+: "Hvis jeg en dag har løbet over evne, og i øvrigt tror jeg har holdt mig indenfor regler, så holder jeg da op med at lægge track op, for sæt nu nogen vil en plads højere op på resultattavlen, og kan få mig DSQ i uger og måneder herefter."

Nu er vores sport ikke så svær, at man ofte kommer til at løbe steder man ikke må. Men hvis det du beskriver skulle ske, hvordan kan du så være ked af at blive disket? Du er jo i så fald kommet højt på resultatlisten fordi du ubevidst har draget en fordel ved at gøre noget forbudt?

Men enig i, at der er et dilemma i at diske efter tracking, når ikke alle løber med det.
Emne: Re: DOF for pokker
Navn: ForundretTid: 16.09.2020 17:33
H50+ >> du mener altså at det er okay at løbere der forbryder sig mod reglementet godkendes og efterfølgende oven i købet modtager DM medaljer?

Vi bryster os af at være en idræt med høj moral og fairplay, men det gælder åbenbart ikke overfor de løbere der overholdt reglerne og retteligt har fortjent deres medaljer?
Hvis de tanker du giver udtryk for er fremherskende i vores idræt, så har vi da et langt større problem end denne sag. Du udtrykker jo reelt at det er okay at overtræde reglementet - bare det ikke bliver opdaget.

Jeg ser ikke nogen i denne tråd udtrykke at nogen bevidst har snydt, men at der kraftigt opfordres til udvise sportsmanship og tage konsekvensen af regelbrud. Noget tyder desværre på at det ikke er tilfældet, og det er godt nok trist. Forhåbentlig er der nogle ansvarlige klubledere der henvender sig til respektive løbere, og sikrer at retfærdighed sker fyldest.
Emne: Re: DOF for pokker
Navn: H50+Tid: 16.09.2020 14:41
Er det rimeligt overfor løberne, at vi kan sidde i sofaen og kaste smuds efter dem?

Det skulle jo nødigt blive "amerikanske tilstande", hvor folk der ser på golf kan få professionelle spillere diskvalificeret, fordi de lægger et lommetørklæde under knæet, og tænker det som krævende to strafslag.

Hvis nu - som her - en H/D-21 løber ikke har haft GPS-sender på ryggen, men vedkommende er sød at lægge sin løbetur op på O-track, og vi alle derfor kan se, at her er der smuttet noget (som også Emil nævner). Skal vedkommende så også DSQ af sofaløberne?

Som Emil skriver kom han (desværre) i tvivl, og (dobbelt-desværre) spurgte han om vejledning, og trippel så fik han desværre ikke at vide, at det måtte man som official ikke blande sig i. Så uden at ville noget ondt, så bryder han reglerne. Det samme kan gælde for et utal af andre løbere i andre situationer.

Vi antager naturligvis, at ingen har decideret snydt.

Hvordan tror I det påvirker interessen for at lægge sit track op?

Hvis jeg en dag har løbet over evne, og i øvrigt tror jeg har holdt mig indenfor regler, så holder jeg da op med at lægge track op, for sæt nu nogen vil en plads højere op på resultattavlen, og kan få mig DSQ i uger og måneder herefter.

Det er dog en tanke værd, at lade diverse protestfrister udvides (til f.eks. 24 timer), så dem der har deltaget kan nå hjem og se på sagerne.

Emne: DOF for pokker
Navn: ppTid: 16.09.2020 14:06
Som gammel orienteringsløbs-elsker så er jeg faktisk lidt rystet i mine grundvolde omkring vores sport.
Vi tager nye teknologier til os i form af online GPS, hvor vi åbenlyst kan se løbere løbe ureglementeret. Jeg sagde ikke med vilje, men ureglementeret. Og så kan vi ikke bruge det til noget ud fra 30 min protest reglen. Det kan da ikke passe. Så må der laves nye regler. Det er jo derfor man har VAR i fodbold. DOF for pokker, træd nu i karakter. Ikke rimeligt overfor løberne!

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)