Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! 
 De seneste 20 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'Nye divisionsregler' (20 indlæg)
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: edgeTid: 28.09.2019 16:08
I det nuværende reglement er administration af divisionsturneringen overdraget til de enkelte kredse, så hver enkelt kreds må selv bestemme, hvor mange divisioner man vil have (og dermed også hvor mange klubber der er i hver division).
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: FEKTid: 28.09.2019 12:31
Hvordan kan det være at 1. Division i sydkredsen må bestå Af 5 klubber i 2020?
Når der stadig kun er 4 i første division af Østkredsen og nordkredsen?
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: LøsningsorienteretTid: 19.09.2019 10:10
Hvad vil den bedste løsning være, som et alternativ til op- og nedrykningsmatch? Ser man på Nordkredsen er der 3 store stærke klubber (OK Pan, Horsens OK og Silkeborg OK). De 3 klubber at alle de øvrige klubber overlegen. I år har det så været Aalborg der har været prygelknabe. Deres antal af medlemmer gør, at de reelt set ikke har en chance for at blande sig i top 3 uanset hvor stor en indsats de end gør. Er det så ikke fair de har muligheden for at blive oppe, hvis de er bedre end klubberne i 2. division? Alternativet er, at de bytter plads med en klub, så så bare bliver endnu mere prygelknabe året efter i 1. division.
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: Mr. GruTid: 18.09.2019 19:29
--> Sådan har klubber i bunden af divisionerne kunnet gøre i årevis.

Det er vel en påstand uden dokumentation?
Jeg tror nu nok at den enkelte klub ønsker at gøre sit bedste, men ikke har mulighed for at slå de stærkere klubber.
Der er jo ofte en stor forskel i top og bund af de 4 klubbers formåen inden for en divisionsgruppe.
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: Op/ned match ene afgørende matchTid: 18.09.2019 19:16
--> Hvis nu der er 3 stærke klubber og 1 mindre stærk i en division, så er det vel ok for den mindst stærke at satse på vinde eller blive nr. 2 i op-ned.

Helt enig, men ikke mere eller mindre sjofle de to første matcher og først rigtig gøre noget ud af det til op/ned-matchen. Sådan har klubber i bunden af divisionerne kunnet gøre i årevis.
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: Mr. GruTid: 17.09.2019 20:54
Hvis nu der er 3 stærke klubber og 1 mindre stærk i en division, så er det vel ok for den mindst stærke at satse på vinde eller blive nr. 2 i op-ned.
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: Flere tællende matcherTid: 17.09.2019 19:19
Finder det helt forkert, at klubber, der befinder sig på de sidste pladser i en division, kan nøjes med at satse på op/ned matchen. Troede egentlig, at op/ned matcherne var afskaffet med de nye regler?
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: LøsningsorienteretTid: 13.09.2019 11:51
Kunne man overveje i b-klasserne, blot at give 1 point til de 2-3-4 løbere der er tællende for hver klub, så det ikke er resultatet i de klasser der afgør hvor mange point man henter, men antallet af deltagere? Det er lidt kunstigt, at give ekstra point til de bedste af dem, der ikke er gode nok til at løbe mod de bedste af de bedste? Lidt som at kåre en vinder i walk-klassen til et motionsløb. På den måde vil størstedelen af løberne i b-klasserne nok også være nogen der faktisk hører hjemme i de klasser.
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: TilfredsTid: 13.09.2019 11:29
Jeg synes det bedste ved de nye regler i DM for klubhold er, at det faktisk tilgodeser de klubber, der magter at få mange afsted, og har en passende bredde (eller mulighed for at fordele), så langt flere kan indsamle point til matchen.

- og 'ja' - det tilgodeser de store klubber, samt tilgodeser de klubber, der bruger energi på at fordele deres løbere, så der ikke er ti mand i H50, ti mand i H60 (og sammenligneligt for D-klasserne) osv. I adskillige klubmatcher i år kan man se ubesatte pladser i f.eks. H/D21, hvor der er overflod op i H/D50. En enkelt løber flyttet vil snildt give flere point til klubben, og distancerne er jo ikke i nærheden af f.eks. DM Lang, så det burde være muligt for modne løbere at komme igennem. Hvilket så belønner klubbens pointkonto.

Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: ...Tid: 12.09.2019 21:35
Min største anke mod det nye pointsystem er, at i matcher med de store klubber, er det i mange tilfælde løbere der normalt løber A, der tager pointene i B klasserne. Det kan da på ingen måde være tanken bag pointsystemet.
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: AlternativistenTid: 12.09.2019 17:25
Hvis der skal tænkes taktisk i forbindelse med en divisionsturnering og samtidig belønne klubber for både at have mange og dygtige løbere, kunne en komplet omlægning af pointsystemet måske være en mulighed.

Kunne man lave et system, hvor hver klub skal stille med mindst tre løbere i hver klasse for at opnå max-point. Klubberne angiver på forhånd hvem der skal være Løber A og Løber B, Løber C og Løber X. Løber X er de løbere, klubben på forhånd vurderer ikke er blandt de tre bedste i sin klasse.

Løber A fra OK Y dyster så individuelt mod Løber A fra OK Z. Vinderen af den indivduelle duel får tre point. Løber B dyster mod Løber B, Løber C mod Løber C og har en klub flere end tre løbere i klassen er der ét point til løberen.

På den måde kan OK Y, der måske har få men gode løbere hente ni point, mens OK Z, der kan stille med seks løbere i en klasse , hvoraf tre er defineret som Løber X, "kun" får tre point. Og så er der mulighed for, at både kvalitet og kvantitet, der bliver belønnet.

Antallet af tællende løbere kan naturligvis justeres efter, hvor mange løbere der er i de enkelte klasser.

Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: cmsTid: 12.09.2019 15:50
Mange klasser er vel ikke et problem, når vægtningen mellem A,AK osv er fornuftig.
Det må være bedre, at løberne deltagere i deres "normale" klasser, i stedet for er der spekuleres i at flytte til en anden klasse, som giver flere point.

Et pointsystem, der ikke baseres på placering vil være komplet umuligt at holde styr på.

En førsteplads må altid skulle give max-point i klassen.
At benytte forventede km-tid/total tid, ville kunne give helt absurde point-fordelinger - se bare, hvor svært banelæggerne normalt har med at ramme forventede vindertider til DM-er!
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: KonstruktivTid: 12.09.2019 13:21
I mine øjne er det ikke noget problem, at reglerne i en klubkonkurrence OGSÅ (men ikke kun) belønner klubber, der stiller med mange løbere (man kunne fx fint tilføje, at alle gennemførende løbere giver ét point, så ingen føler sig undværlige).

Problemet er nok heller ikke vægtningen af unge, gamle og elite - den præcise vægtning kan naturligvis altid diskuteres, men den rammer nok overordnet ikke helt skævt i hverken de gamle eller de nye regler.

Det helt store problem i mine øjne er, at pointfordelingen er smurt ud på så mange forskellige klasser, så den enkelte klasse har så få løbere at det for langt de fleste løbere nærmest er stort set ligegyldigt, om de har et godt eller et dårligt løb (i hvert fald, hvis man kigger ud over 1. division i NK og ØK). Resultatet af matcherne afspejler derfor stort set udelukkende, hvor mange løbere, de deltagende klubber har til start og ikke hvor godt de har løbet. Skal interessen fastholdes, må der laves nogle regelændringer, så det afgørende ikke bliver, om man formår at stå tidligt op søndag morgen, men også præstationen på banen - ellers er der sgu langt til Stokkebjerg...

Konklusion: Tilbage til de gamle regler tillagt regel om ét point pr gennemførende løber. Eller, hvis man vil bevare den nuværende model med B-løbsklasser, så et pointsystem, der kigger på præstationen (km-tider?) og ikke placeringer.
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: endnu en tilfred'serTid: 12.09.2019 08:54
Jeg har ledt forgæves på DO-F-hjemmesiden efter et sted, der definerer FORMÅLET med/VISIONEN for divisions-turneringen (måske, jeg bare ikke har søgt grundigt nok … ?).

Vil man begunstige klubben med den største STYRKE, dvs. flest eliteløbere i så mange A-klasser som muligt, eller vil man begunstige klubben, der evner det TAKTISKE – at få så mange baner som muligt besat i bestræbelserne på at hente så mange point som muligt på dagen?

Konkurrencesport på KLUB-niveau er for mig, at klubben BÅDE har styrken OG besidder de nødvendige taktiske evner til at maksimere pointhøsten – så må enkelte ambitiøse medlemmer acceptere, at klubbens ambition er vigtige end egne ambitioner

Og et eller andet sted synes jeg, det er rimeligt, at en medlemsmæssigt stor klub med mange aktive løbere, som møder frem på dagen, har større chancer for at gøre sig gældende i en KLUB-turnering end klubben med få løbere – eller med mange løbere, som dog ikke møder op på dagen

Personlige ambitioner kan fuldt ud dyrkes ved diverse individuelle DM/SM/JFM og andre lignende konkurrencer


Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: Mand i lille klubTid: 11.09.2019 18:10
ikke nogen tvivl om at det nye system belønner de klubber der har rigtig mange med. Og det belønner de klubber der har mange nye med eller lader nogle af de gamle medlemmer løbe b-baner. Som sådan fint nok, men det burde kunne gøres, så det ikke var nødvendigt at have 100 mand med. Jeg ved godt det gamle system gjorde nogle årgange nærmest overflødige, men tror det ville gøre det hele lidt mere overskueligt, hvis vi rammer en mellemting mellem det nye og gamle. Hvor vi fra de lidt mindre klubber kunne have chancen for, at bare stille nogenlunde fuldt hold. I det nuværende system sidder virker det ret uoverskueligt, da der er så mange gratis-point at hente.
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: UngdomTid: 11.09.2019 17:58
Jeg er ligeglad med om det hedder dm eller fm. Hvor mange er reelt bekymret om det? Men Jeg synes det er godt at de klubber der laver seriøst ungdomsarbejde bliver belønnet. Kig bare på 2.division og se hvor få kvindelige ungdomsløbere der stiller op der, det er meget sørgeligt.
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: KonkurrenceløberTid: 11.09.2019 14:57
Ja, vi kan hurtigt blive enige om at divisionsturneringen aldrig burde have status af DIF mesterskab. Lad os endelig slette den del og holde det som et forbundsmesterskab, og så kan både eliteløbere pg motionister, ungdomsløbere og pensionister fint tælle med.

Fedt med mange point, det motiverer klubberne til at få flest mulige i skoven
Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: OrienteringsLØBERTid: 11.09.2019 12:03
Hallo - det er en konkurrence det her! Faktisk en del af et officielt DIF-DM!!!

Med de nye regler får stort set alle point. Skal vi så sidde i en stor rundkreds bagefter og rose hinanden - og trøste dem der klippede forkert og ikke rigtig er med i inderkredsen?

Skal alle så også have medaljer til DM/FM ?

Emne: Re: Nye divisionsregler
Navn: Ret tilfredsTid: 10.09.2019 18:21
Er enig i, at ungdomsklasserne burde tælle lige så meget som veteranerne. Men det er klart en forbedring, at der er flere tællende løbere end før. Langt flere går hjem med en fornemmelse af, at have skaffet klubben point, og det er positivt:-)
Emne: Nye divisionsregler
Navn: lvjTid: 10.09.2019 17:10
Det er jo ikke nogen nyhed at jeg har været stærk kritisk overfor de nye regler for pointtælling til divisionsmatcherne, og efter at have set dem live er jeg ikke mindre kritisk

Der blev efter Østkredsens skarpe kritik lavet en del ændringer der gjorde det lidt mindre slemt, men det er stadig væsentlig dårligere end det gamle på en lang række punkter. Vi blev blandt andet lovet at ungdommens mulighed for at tælle point ikke ville blive forringet - det er bare ikke korrekt.

Eksempler:
En stærk H 20 løber konkurrerede tidligere på bane 1 med H 21 og kunne score 8 point + 2 ungdomspoint ved at vinde bane 1, hvilket ikke var usædvanligt. Vinder en H 20 løber sin klasse nu så får han 4 point, dvs. langt ringere. Resultat er at klubberne skal melde gode ungdomsløbere på i H 21 for at få flest point, samtidig med at ungdommens status i matchen er stærkt forringet. Der gælder selvfølgelig det samme for piger. Også H/D 16 løbernes mulighed for at tælle point er stærk forringet.

Desuden er der stor utilfredshed i bl.a. H/D 60 klassen, hvor en H/D 69 årig nu skal løbe mod en 60-årig, hvor der er meget stor forskel i fysisk formåen. Dette er væsentlig dårligere end den tidligere 5-års inddeling ed færre tællende og dermed færre point. Gælder også for H/D 50 og H/D 40, selvom forskellen nok er størst i H/D 60

Men det værste er stadig at der er så mange potentielt tællende løbere at det mest er en tilmeldingskonkurrence.

Jeg vil stærkt opfordre dem der enige med mig om at - gennem deres klub - besvare forbundets spørgsmål med om der er bemærkninger til reglementet med - ja det er der. Lad os få revideret reglementet så det mere ligner det gamle reglement - med enkelte fornuftige forbedringer

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)