Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! 
 De seneste 10 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'Reglement til høring' (10 indlæg)
Emne: Re: Reglement til høring
Navn: ?Tid: 13.09.2018 10:13
Nu er det jo sådan at man som klub i mange andre sportsgrene af naturlige grunde ikke kan have 178 på banen på samme tid. Men det kan man i orientering (hvis man er så mange), og det er jo blandt andet det der gør vores sport til noget særligt, og gør det til en sport for hele familien.

Hvorfor ikke lade divisionsturneringen underbygge denne kvalitet ved vores sport og netop motivere klubberne til at blive flere, fordi alle i princippet kan give point? Det er jo lige netop fedt at være til divisionsmatch når det lykkes ens klub at få alle med, også dem der ikke kommer ellers.

Så kan vi afgøre hvem der er de bedste orienteringsløbere til DM'er eller regionale mesterskaber.
Emne: Sprintstafet
Navn: Tid: 12.09.2018 21:47
I indledningen til høringsprocessen står der: "I D/H 12 er der fri holdsammensætning, dvs. intet krav om D-løbere, idet der ingen kønsspecifik forskel er på børnenes formåen."
Det er ikke rigtigt, drengene er hurtigst, i søndags havde de hurtigste drenge en km tid der var et minut hurtigere end pigernes. H-12 banen var 400 m længere end D-12, så banelæggeren havde også bemærket forskellen.

For 2 år siden blev der indført en separat D-12 stafetklasse i skoven, lækkert at give pigerne mulighed for at konkurrere ligeværdigt, dvs. ikke mod drengene. Den mulighed får de ikke til DM Sprint stafet med det stillede forsag. Bevar sprintstafetten som 2 drenge og 2 pige ture - eller hav i det mindste et krav om minimum en pige på sprint stafetholdet i H/D-12
Emne: Re: Reglement til høring
Navn: SkolelærerenTid: 12.09.2018 20:14
Anonym> Synd du ikke kan stave
Emne: Re: Reglement til høring
Navn: AnonymTid: 12.09.2018 17:27
Det der divitionsmatch har alle dage været en underlig konkurrence. Imponerende at klubberne kan samle så relativt mange løbere til matcherne, og specielt at så mange nye i sporten også deltager.
De nye regler gør næppe den store forskel for interessen, deltagerantallet eller sporten som helhed.
Emne: Re: Reglement til høring
Navn: Kristian K.Tid: 12.09.2018 16:12
Jeg syntes at Brøndby skal spille med alle deres medlemmer på banen - så kan Skagen BK sgu lære det. Hvorfor spille 11 mod 11 - det opfordrer da ikke klubberne til at blive flere eller ...

Nej - klubberne bør da til en vis grad kunne dyste med et endeligt og ens antal løbere ellers kan man da bare kåre den klub med flest medlemmer som Danmarks bedste.
Emne: Re: Reglement til høring
Navn: ?Tid: 12.09.2018 09:33
"så bliver divisionsmatcherne nu et tilmeldingsløb, hvor det handler om at have mange, men også gode løbere."

Jeg forstår ikke helt argumentationen. Er det ikke lige netop de to ting som skal definere Danmarks bedste klub?

Det må da give motivation til klubberne om både at blive flere og blive bedre?

Hvad angår de geografiske "uretfærdigheder", er de vel svære at komme udenom, eller o-snakken har måske løsningen?
Emne: Re: Reglement til høring
Navn: MustiTid: 11.09.2018 23:42
Med alle de tællende klasser, lukker det da for alvor op for spekulationer ved holdsammensætninger/valg af klasse til løberne. Stakkels udvalg der skal optimere det!
Emne: Re: Reglement til høring
Navn: cmsTid: 11.09.2018 20:51
Divisionsturneringen altid været et spørgsmål om hvor mange af klubbens medlemmer man har kunnet få til at stille op - og det hænger ofte sammen med afstanden i stævne - specielt til klubfinalen.

Det har intet med beregningen af point at gøre.
Emne: Re: Reglement til høring
Navn: Kristian K.Tid: 11.09.2018 20:10
https://goo.gl/WSCF5s
Reglementet lagt her for dem der ikke har fået det fra klubben.

Som Lars ganske rigtigt pointerer, så bliver divisionsmatcherne nu et tilmeldingsløb, hvor det handler om at have mange, men også gode løbere.
Således kan man snildt stille med 5 D40(D45) men se sig slået af andre klubber også tabe den pågældende bane med 15-0. Konceptet med de mange tællende løbere, op til 178 for en dygtig klub, er ligeledes et geografisk konkurrenceløb - der alt i alt vil betyde at distance fra klubhus til skov afgør matchen, såfremt der er forskel på dette. Det vil betyde at for klubber i yderområderne af hvor matcherne typisk placeres ikke har en chance.

Ved klubfinalen bliver det efter alt rimelig sandsynlighed således at den storklub der bor i nærheden af finaleskoven vinder.

Jeg tror ikke på dette forkrøblede forsøg på at puste liv i kredsløbene.
Men lad os nu se....
Emne: Reglement til høring
Navn: lvjTid: 11.09.2018 19:37
DOF har nu sendt reglement til høring, som indeholder et fundamentalt ændret reglement for divisionsmatcher.

Høring er måske så meget sagt, fordi det pga. procedurerne i DOF allerede i princippet er vedtaget måske med ændring af evt. stavefejl.

Reglementet betyder at der nu kan være op til 178 tællende løbere fra én klub, så lidt groft sagt er divisionsturneringen nu blevet til en tilmeldingsturnering

Udover den lidet demokratiske proces dette er foregået med (hvor stort set alle Østkredsens klubber var modstandere af det oprindelige forslag, som stort set nu er uændret bortset fra antallet af matcher) så gør dette efter min mening divisionsmatcherne langt mindre interessante.

Det kan også meget let få den effekt hvor klubberne (i hvert fald i de højere divisioner) tidligere kunne motiveres af at forsøge at stille et nogenlunde fuldt hold så er det nu umuligt og derfor er motivationen for dette sværere at mobilisere.

Jeg vil opfordre Østkredsens klubber til at protestere mod dette og om nødvendigt at stille et forslag til DOF's repræsentantskabsmøde om at tilbagerulle dette forslag

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)