Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 621 til 640, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: Fremtidens talenterTid: 13.12.2019 22:09
Ak ja>> præcis, og hvem taber på beslutningen?
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: 2009Tid: 13.12.2019 22:07
2007 >> det var vidst ikke mange fra den flok der blev rost her https://do-f.dk/~pbhogrzp/nyheds-arkiv/32-nyheder-2009/4778-team-danmark-roser-dansk-eliteorientering
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: Ak jaTid: 13.12.2019 21:56
Se nu bare der...

Tilbage på sporet: en sportschef, der er blevet fritstillet.
Nogen kan huske de gamle dage og håber de genopstår, andre er kede af behandlingen og uenig i fritstillingen. Andre igen har et horn i siden på sportschefen, og er gået til forbundets ledelse eller hvad?
Sikke noget rod
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: 2007Tid: 13.12.2019 21:44
http://old.do-f.dk/nyheder/news.cgi?id=3107
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: 2013Tid: 13.12.2019 21:17

https://do-f.dk/nyheds-arkiv/29-nyheder-2012/5808-seniorlandsholdsgrupper-2013

Men hey
Tror måske at pointen var på grupper, struktur og hvad de pågældende trænere egentlig kunne nå for deres deltidsbetaling, og ikke gik efter løbere.
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: Menneske læserenTid: 13.12.2019 20:58
Det tror jeg ikke.
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: Ak jaTid: 13.12.2019 20:00
Jeg tror U25 var nedlagt da RD var bedst/med. Måske hed det U23?
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: Menneske læserenTid: 13.12.2019 19:05
Ja, Rasmus Djurhuus har aldrig rigtig gidet at satse. Han var bare med for den betalte træningsferie. Det ved alle.
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: en der var derTid: 13.12.2019 16:42
Ak ja: U25 var ikke andet end en betalt træningsferie for dem der ikke rigtig satsede men synes det var meget hyggeligt at drage afsted.
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: Ak jaTid: 13.12.2019 15:44
I de glade U25-gruppe dage, var der måske et par gange om året en samling eller et center i udlandet og en b-landskamp. Måske blev der vekslet et par ord med en træner, måske ikke. Tiden var ikke til mere, grupperne var store. Resultaterne lidt i midten af alting. Ikke alle synes vel det var fedt.

En gang var der en træner, som selv skulle nå at træne. Ikke alle synes brændet var fedt.

Engang var der ikke mange piger, der satsede. Heller ikke super.

Nu har der været smalle trupper, store krav, elitecenter. Det går så heller ikke.

Hvad mon var bedst? Det kommer vel an på, hvordan man måler, hvad TD siger, hvor resultatinterasseret HB og EU er. Måske de udstukne rammer som Verdensklasse forbund var for uspiselige for det lille forbund, måske resultaterne gav den ønskede synlighed, måske nogen blev ked, måske der altid er nogen som ikke har synes alting var helt fedt. Sådan er det nok.
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: Medlem af DOFTid: 13.12.2019 14:48
>>Ked af det. Nu må du stoppe. Man kan mene at LL har bidraget med et eller andet til sporten. Men at kalde ham "det største menneske", synes jeg er en hån mod alle dem, som han har trådt på undervejs. Og det forventer jeg ikke, at du nogensinde kommer til at forstå.
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: nok er nokTid: 13.12.2019 14:43
> ked af det

Så rejs dog en statue

- og Donald Trump er en fantastisk person ?!?

Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: Ked af detTid: 13.12.2019 14:10
LVJ m.fl. >> der findes store og små mennesker, det største har forladt DOF. Det vil du og mange andre først forstå om uger, måneder eller år. Tak til LL for alt du har givet så mange.
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: lvjTid: 13.12.2019 11:59
Jeg er meget enig med Heli Kopter

Jeg har mange års erfaring med elite - selvom det et 10-15 år siden :-) - og går meget ind for at give de bedste muligheder for at træne professionelt

Men Elitepolitikken i DOF har i mange år været alt for smal til et forbund med så få medlemmer. Det har gjort det meget svært at motivere de næstbedste til at satse og dermed er elitearbejdet i klubberne (som skal føde de næste talenter) blevet meget svært.

Dette sammen med en tvangskultur og nok lidt for meget "jeg alene vide" har gjort at vores elite i dag er katastrofal tynd. Se blot resultatlisterne for DM Lang og stafet. Det har aldrig i de 45 år jeg har løbet været så nemt at tage medaljer i H/D 21.

Så det var nødvendigt at der skulle ske noget nyt.

Så godt at HB og eliteudvalget har taget dette valg, men også tak til LL for et meget dedikeret og resultatmæssigt succesfuldt arbejde
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: Heli KopterTid: 12.12.2019 18:49
Hold da op, der er mange der mange der ikke ønsker at se ud over egen næsetip og går til angreb uden saglig indsigt eller kun ser tingene fra én side (egen).

For de bedste har det været en fed rejse. Et professionelt miljø, men stor fokus på at blive verdensklasse. Sådan!

For de næst bedste, men dem der stadig er gode nok til at være inde i varmen, har det også været en fed rejse. Dog har de måtte lægge øre til stor forskelsbehandling. Ikke bare mellem de bedste og næstbedste, men også mellem løbere på samme niveau, men sådan skulle det nok være.

For dem der er gode nok, ikke helt gode nok til særbehandling, men som ikke kan indfinde sig med at flyttet til Aarhus, eller hoppe fuld tid ind i landsholdets setup, har været overladt til sig selv. Ingen sparring, ingen økonomisk støtte til deres satsning. Der er jo vigtigt landsholdet er samlet som en gruppe i Aarhus for at mærke fællesskabet... mens landstræneren styrer fra Norge.

For dem udenfor grupperne, har det været en ensom rejse. Ingen tilbud ud over hvad klubberne kan give.

For klubberne med landsholdsløbere er det efterhånden blevet en dyr omgang. Altså sådan rigtig dyr. Til trods for der er blevet hældt flere og flere penge i eliten, er det færre og færre løbere der nyder godt af det. Og til trods for der er flere lønnede trænere end nogensinde, er det færre og færre løbere de tager sig af. Opgaven for klubberne er blevet uoverskuelig. Springet til at komme på landsholdet er enormt. Der er fra DOF's side ikke nogen mellemvej. B-landskampe er passé. Ingen tilbud til de næstbedste, som måske med tiden kan blive de bedste, hvis de bliver guidet rigtigt.

At postulere at DOF's bestyrelse har kvajet sig big time og ikke har planer er jo hovedrystende. Bestyrelsen har planer og en plan for fremtiden. LL er uenig i vejen. Enevældet er slut. Endelig modspil til Eliten fra bestyrelsen. Det har været savnet. Kan LL ikke se sig selv arbejde den vej er det klogt at skilles. Og nej, det giver ingen anden mulighed end at fritstille LL. Vi kan ikke have en sportchef rendende, der ikke vil arbejde i den retning forbundet udstikker. Og det uanset hvor fine resultater LL har skabt.

Der er efterladt et tomrum efter den ensidige satsning, så måske ikke så dumt et tidspunkt for LL at takke af. Uanset glæder jeg mig til at følge landsholdene i fremtiden også.
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 12.12.2019 18:23
>Trist på DOFs vegne.

Jeg sætter pris på dine oplysninger om faktiske begivenheder, som jo unægtelig sætter tingene i perspektiv.

Mine uforbeholdne undskyldninger til LL, hvis jeg har fremstillet ham i et andet lys end han fortjener, ud fra min indtil videre ringe indsigt.

Jeg har ingen problemer med at optræde i fuld offentlighed (og jeg er alligevel blevet outet), så det vil tjene dig til ære, hvis du også giver din identitet til kende. Så spiller vi ligesom på den samme bane.

Per Filskov
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 12.12.2019 18:00
>Betaler til fritstillingen sammen med dig.

*Bemærkningen om magtfuldkommenhed var en generel betragtning og ikke møntet på LL's konkrete virke, som jeg som sagt ikke har indsigt i. Når det så er sagt, så kunne jeg da godt ud fra de indlæg der er kommet i tråden, og fra DOF's meddelelse, få den tanke, at LL måske ikke har forstået at læse den modstand der åbenbart er imod hans metoder, alternativt at han har læst det, men ikke er lydhør overfor indvendingerne. Elitearbejdet er i den sidste ende afhængig af opbakning fra klubberne og hvis den mistes, må der andre boller på suppen. Det bliver interessant at høre hvad klubberne har at sige til situationen på det kommende repræsentantskabsmøde! Ifølge DOF's meddelelse er beslutningen om fratrædelsen blandt andet begrundet ud fra modstand fra klubberne.

*Jeg tænker ikke på doping. Det som jeg opfatter som et rigidt setup omkring landsholdet, kunne være et eksempel på et for mig uønsket middel , som måske nok skaber verdensklasseatleter (indtil nu), men som også udelukker løbere, som kunne nå verdensklasse på en anden måde, og måske i den sidste ende udtørrer kilden som de nye verdensklasseatleter skal komme fra.

*Jeg er klar over, at det er dine ord. I den forbindelse kunne jeg da godt tænke mig at høre hvem du mener, der skal udstikke retningen for DOF's arbejde og prioriteringer?
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: Trist på DOFs vegneTid: 12.12.2019 17:44
Per Filskov (en uden indsigt)>>det er imponerende som du kan konkludere uden indsigt.
Vidste du at det var LL der så behovet for at styrke klubberne gennem TBU?
Vidste du at det var LL der kæmpede for at bevare TBU, da forbundets formand ville lukke det ned?
Vidste du at Oopee har besøgt Elitecenteret i Aarhus for at søge inspiration? (Ellers læs o-posten fra 2014)
Vidste du at det var LL der lyttede til klubbernes feedback på det nye landsholdskoncept og lavede udviklingsgruppen?
Og hvad ved du egentlig om LLs lederstil andet end O-snaks pladder, og har du mødt manden? Og hvorfor er alle stadig anonyme? LL er væk, det er ikke ham de frygter.
Unge som gamle løbere græder lige nu, og med god grund, DOFs formand og Eliteudvalgsformand har ingen plan.
Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: Betaler til fritstillingen sammen med digTid: 12.12.2019 16:08
>En uden indsigt
Det er helt fint du ikke tænker vi er enige.
Jeg husker fint OP's fantastiske arbejde og de gode løbere i absolut verdensklasse, men jeg tænker ikke det betyder noget i denne sammenhæng, andet end det er dejligt at tænke tilbage på. I deres tid var der andre elitemiljøer, de blomstrer ikke lige pt.

*Hvis du ikke har indsigt, hvordan kan du så vide noget om magtfuldkommenhed?
Det er da en hård påstand mod en anden person.

*At acceptere ethvert middel for at nå til medaljer?
Taler vi doping, eller hvad er du ude efter? Så må vi have fat i WADA

*Og hvordan ved du systemet er rigidt?
Jo ja, lidt rigidt er det da med ét center og kun i Århus eller ingenting. Andre forbund har også nationale træningscentre..

Arrogance, nix. Jeg har bare meget respekt for Lars' viden, arbejde og resultater, og det var mine ord. Ikke Lars'. Det er ikke det samme som jeg ville have gjort helt som ham eller mener helt det samme.


Emne: Re: Tyndt.Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 12.12.2019 15:45
>Betaler til fritstillingen sammen med dig. Formålet med elite er at stræbe efter medaljer. Deri er vi enige. Det er ikke det samme som at acceptere ethvert middel for at nå til medaljer
og at der kun findes en vej (LL's). Jeg skal i den sammenhæng minde om, at det i 90'erne under en anden landstræner lykkedes at få en individuel verdensmester i 1993, en individuel bronzemedalje i 1995, et verdensmesterskab i stafet i 1997 og en samlet World Cup vinder i 1998. Dengang var der en stor fødekæde af løbere der kunne gøre sig håb om at kæmpe sig vej til landsholdet, hvilket jeg forstår er yderst vanskeligt i dag, hvis ikke man underkaster sig et rigidt system. Men resultaterne var altså alligevel gode. Din bemærkning om at vi ikke alle kan lede DOF's elitearbejde, er umiddelbart "morsom", for selvfølgelig kan vi ikke det. Den er også tankevækkende, for den minder om den form for arrogance der ofte griber magtfuldkomne ledere, og som afkobler dem fra "folket". Det ender som regel med at folket sætter dem på porten.
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg