Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 61 til 80, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: En tredje hmmTid: 27.06.2020 11:00
Jeg læser ikke at nogen siger DOF er underlagt forvaltningsloven eller forvaltningsretslige principper, hvor fremgår det?

DOFs ledelse ved formanden og eliteudvalgsformanden overtræder funktionærloven og ansættelsesretlige principper i deres vendetta mod den tidligere sportschef, det er kommet ret tydeligt frem. Som et led i den proces, inddrager man TD og bruger herefter TD som undskyldning for nødvendigheden af egne handlinger.
I den proces misbruger DOFs ledelse løberudsagn og skaber et manipuleret billede af situationen i DOF, og diskuterer endda (muligvis ikke vidende) lovbrud med Team Danmark. Hvordan kan DOFs ledelse se sig selv i øjenene og på den måde medvirke til TDs lovbrud?

For at skære det ud i pap.
DOF bryder funktionærloven
TD bryder forvaltningsloven
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: Møgsag men juraen er spændendeTid: 27.06.2020 10:28
Nu bliver der snakket om brud på forvaltningsretlige principper. Hvad er det i DOF’s opbygning/sammensætning, der gør det til en del af den offentlige forvaltning? Det forhold alene, at DOF modtager offentlige midler, gør det ikke til offentlig forvaltning,. Jeg vil gerne høre, hvis nogen ved, hvilke forhold det fører til, at DOF overhovedet er underlagt forvaltningsretlige regler.
Emne: Re: 2-dages bliver til 6-dagesSe alle indlæg for dette emne
Navn: ?Tid: 27.06.2020 08:31
Måske man skulle køre en gatorade ned inden start? 🌝🌝🥤🥤
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: En tredje hmmTid: 27.06.2020 08:27
En anden hmm >> Du glemmer hvorfor de bliver. Der handler ikke om DOF, løberne på landsholdet eller forbundets medlemmer.

Formandens udtalelsers torsdag i JP udstiller det glasklart, det handler kun om formandens vendetta mod den tidligere sportschef, og i det forløb er han fløjtende ligeglad med løberne. Det er med Maja Alms ord fra samme artikel, klamt.
Formanden har kun en interesse, sig selv.

Eliteudvalgsformanden lader ikke formanden noget tilbage. Klavs Madsens udtalelser i JP onsdag udstiller med al tydelighed hvordan Eliteudvalgsformanden tilsidesætter alt og alle for at være vigtig. Formandens manglende visioner og egoistiske motiver kunne lige så vel være en beskrivelse af eliteudvalgsformanden. Det fremgår nu med al tydelighed.

Mange bringer den tidligere sportschef ind i denne diskussion, men han er ude og kommer ikke tilbage. DOF har brug for samling for at komme videre, hvordan skal en formand som halvdelen af repræsentantskabet ikke støttede og som sviner landsholdets løbere og mange andre, samt en eliteudvalgsformand der agerer helt på egen hånd og medvirker til lovovertrædelser, kunne dette? Vi kender alle svarer, det kan de ikke. De må ud.

Hvis hovedbestyrelsen bare er sit ansvar det mindste bevidst, så må den træde i karakter og indkalde til et ekstraordinært repræsentantsskabsmøde. Det kan kun gå for langsomt.
Emne: Re: 2-dages bliver til 6-dagesSe alle indlæg for dette emne
Navn: gladTid: 27.06.2020 08:25
Ja helt bestemt, du skal huske at tage godt med væske både inden og efter, at du løber

🤣

Emne: Re: 2-dages bliver til 6-dagesSe alle indlæg for dette emne
Navn: 2 varme dage i vestTid: 27.06.2020 08:23
Bliver en varm omgang. 🙈🙈🙈🙈
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: En anden hmmTid: 27.06.2020 07:41
Inkompetence... håber da knold og tot (aka Walther og Helge) lige stopper op, kigger sig selv i øjnene og reflekterer over det her forløb. Derefter kunne de jo passende finde et andet forbund de kan ødelægge med deres taktiske planer og ufine metoder.
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: Manden med den gule FiatTid: 26.06.2020 22:13
https://velkommen.jp.dk/abonnement/m

Flyt markør til “én måned”
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: StudentenTid: 26.06.2020 21:17
Morten Lassen: Har du et link. Det billigste jeg kan finde er 268 kr. for en måned.
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: Morten Lassen Tid: 26.06.2020 20:56
For 1 kr kan du få 1 md abonnement på e-avisen, dvs både tidligere og kommende artikler.
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: FNTid: 26.06.2020 20:03
Hvorfor går de 2 ikke af, så friske kræfter kan rydde op, hvad end så sandheden måtte være. For DOFs skyld er det da bedste.
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: HmmTid: 26.06.2020 18:59
Team Danmark har helt uhørt nedlagt berufsverbot på Lars Lindstrøm. Det er ulovligt. Berufsverbotet er lagt på baggrund af det materiale Walther og Helge Lang har bikset sammen. Det dokument de har bikset sammen har Lars ikke læst før han selv begærer aktindsigt og får dokumenterne 5! Måneder efter. DOF’s formand og eliteudvalgsformand har ikke overholdt egne(DOF) retningslinjer og de har handlet mod forvaltningsretslige principper i selve afskedigelsen. I det dokument de har bikset sammen står usaglige påstande som eksempelvis ordet “behandling” -altså et “klinisk” der i dokumentet referere til Lars adfærd- og på den måde stærkt injurierende...
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: Uddrag Tid: 26.06.2020 18:39
»Meget professionel håndtering af en meget ærgerlig sag,« roste Martin Elleberg Petersen således DOF’s formand og eliteudvalgsformand i en mail sendt 8. december 2019.

Team Danmark må få besluttet, om de har rodet sig ud i et problem.
Sten Bønsing, professor ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Aalborg Universitet og ekspert i forvaltningsret

Et halvt år senere får han og eliteidrættens øverste ansvarlige institution ikke lignende roser for sin håndtering af efterspillet.

»Det lyder helt vildt. Det der kan man ikke. Det der må man ikke,« lyder reaktionen fra Sten Bønsing, professor ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Aalborg Universitet og ekspert i forvaltningsret.
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: StudentenTid: 26.06.2020 17:21
Vil du komme med et resume, nu artiklen ligger bag betalingsmur?
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: Forvaltningret...det bruger vi ikke.Tid: 26.06.2020 16:22
https://jyllands-posten.dk/sport/ECE12248142/team-danmark-beskyldes-for-flere-lovbrud-i-mistrivselssag/?st=1

Ups...TD og Helge Lang- den var ikke god.
Emne: O-kort over hele DanmarkSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 26.06.2020 13:01
Det kunne være rigtigt interessant at se den norsk/finske model afprøvet i Danmark, især fordi vi plejer at have gode offentlige grundkort, og så kunne det være interessant.

Til Byorientering kan man i et vist omfang benytte sig af OpenOrienteeringMap:
https://oomap.co.uk/dk/#/new/streeto_dk/16/12.5765/55.6605/

Her kan man i et vist omfang selv påvirke udseendet ved at opdatere OpenStreetMap, der bliver brugt som grundlag. Der er selvfølgelig lidt forsinkelse, men vist kun 1-2 døgn.

Man kan også benytte OpenStreetMap direkte. Det er faktisk muligt at zoome så langt ind, at man kan tegne enkeltstående træer og hegn. Ulempen kan være at kortet er lidt svagt i sin kontrast, og så er der selvfølgelig slet ikke tale om signaturer efter orienteringsstandard. Uden for byerne er OpenStreetMap ikke så velegnet, da der mangler højdekurver.

Men - enig - det kunne være rigtigt interessant at se MapAnt-modellen afprøvet i Danmark.

Emne: Re: 2-dages bliver til 6-dagesSe alle indlæg for dette emne
Navn: gladTid: 26.06.2020 12:57

Jeg glæder mig 😆

Emne: O-kort over hele DanmarkSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 26.06.2020 12:07
I Finland gjorde de det først (https://www.mapant.fi/about.php). Nu har Norge også lavet et o-kort over hele landet (https://www.kondis.no/?id=6320564). Jeg synes at kunne være fedt, hvis DOFs kortudvalg tog kontakt til Jan Kocbach og fik lavet en aftale om at gøre det samme for Danmark. Data ligger gratis tilgængelige, så det er lige til at gå igang. Og med Jan's erfaringer fra Finland og Norge, så er det nok ikke den helt store udfordring. Perspektiverne er store - og det samme er udbredelsesmulighederne. Hvad synes I, for og imod?
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: Få nuancerne medTid: 25.06.2020 22:51
Mads Haubro, landstræner i roning, udtaler sig i morgendagens artikel om det sagen også handler om. Nemlig det skisma i eliteidræt, at vi alle gerne ser top-resultater. Samtidig ønsker vi demokrati, inddragelse, åbenhed og ikke for hårde metoder... men hvor går grænsen og hvem sætter den og hvem er ansvarlig. Vi vil gerne ha medaljer- men ikke doping. Det er klart.
Men hvor trækker vi den næste grænse? Hvor meget presser vi? Kulturministeriet ønsker gennem Team Danmark at eliteidræt dyrkes på en samfundsmæssig forsvarlig måde. Men hvad er ansvarligt og hvilke retningslinjer arbejder man som træner og sportschef under.? De aftaler man har omkring dette i DOF er ikke fulgt fra bestyrelsens side i sagen om afskedigelsen. Ej heller simple forvaltningsprincipper.. så hvor er sikkerheden for trænerne og for de ansatte i det her? De er underlagt de valgtes luner og fornemmelser... sjovt nok har Team Danmark så netop planlagt temadage om dette i efteråret.
Emne: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 25.06.2020 21:44
Godt at høre din bekymring. Det er vi mange, der har mange været i lang tid.
Det var rart, at hører forfatterne bag drejebogen? Undskyld mig jvj , du kender Dem vel ikke?
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg