Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 21 til 40, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: DM Stafet aflystSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 03.11.2020 14:08
Ah come on cms nu var der lige lejlighed til at bashe lidt til HB igen, det er snart længe siden sidst, så kan vi vel godt se i gennem fingre med deres manglende skyld i denne sag.
Emne: Re: DM Stafet aflystSe alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 02.11.2020 14:33
Håber på et skifte>
Det var så netop ikke det jeg mente!

At arrangøren (min klub!) så håbede, at DMstafet var omfattet af undtagelsen, var et forsøg på at hjælpe os alle sammen og IKKE et udtryk for kritik af nogen - hverken HB eller andre.
Emne: Re: DM Stafet aflystSe alle indlæg for dette emne
Navn: Håber på et skifteTid: 02.11.2020 14:16
CMS har ret, begrebet "Elite" er udvandet i DOF og er desværre næsten blevet et synonym med konkurrencedeltagelse i klasserne D/H17-20 og D/H21, og afspejler den trend der har hersket længe blandt DOFs hovedbestyrelse m.fl.
Desværre trænger kulturen i vores elskede idræt trænger til at blive revitaliseret, og fokus rettet mod kernevirksomheden - træning og konkurrencedeltagelse.
Emne: Re: DM Stafet aflystSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 02.11.2020 14:10
Forstår heller ikke, hvorfor vi ikke må afholde dm-stafet for vores 120 professionelle orienteringsløbere. Vi er mange der er gået efter en form-top præcis til det DM.
Emne: Re: DM Stafet aflystSe alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 02.11.2020 13:19
Der var tilmeldt knapt 120 deltagere til DMstafet, så at begynde at blande begrebet "superspreder begivenhed" ind i sagen er fuldstændigt ud af proportion, og iøvrigt meget typisk for debatten omkring Covid-19.

At begrebet "Elite" opfattes forskelligt fra sportsgren til sportsgren burde ikke undre.

Når regeringen har accepteret, at undtaget omtalte sportsaktiviteter for forsamlingsforbuddet, er det ret sikkert, fordi der kan være ret mange penge involveret, hvilket vil medfører tilsvarende store krav om erstatninger.

Mit gæt er at den seneste ændring, er indført fordi udøverne i nogle sportsgrene ikke er aflønnet direkte, men lever at sponsor- og reklameindtægter.

Når regeringen vælge at lukke breddeidrætten, så er den primære årsag, at vi generelt har svært ved at bevise, at vi har økonomisk tab og derfor ikke kan få erstatning.

Ganske vist er der så indgået aftale om breddensporten skal have en vis økonomisk erstatning, men jeg tvivler på at ekstra bolde til fodboldklubberne gavne os.
Emne: Re: DM Stafet aflystSe alle indlæg for dette emne
Navn: Træt af "amatører", der kalder andre "amatører"Tid: 02.11.2020 12:51
Træt af "amatører": Hvorfor mener du DOF skulle være berettiget til at afholde et DM for en bred skare af amatører og få eliteløbere? Tror selv ikke de største orienteringsentusiaster med god samvittighed vil påstå, at DM stafet vil være et elitearrangement for dem der går under definitionen professionelle udøvere. Stor ros til DOF for at spille med åbne kort og ikke bare forsøge at "snyde" sit mesterskab igennem. Tænk sig hvilket ramaskrig det vil give, hvis DM-stafet havde vist sig at blive en superspreder begivenhed. Det ville sætte vores sport i et meget dårligt lys. Godt der var en voksen til stede.
Emne: DM Stafet aflystSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 02.11.2020 11:41
Hatten af for at FIF tog initiativ til med kort varsel at afvikle DM stafet for H/D 21. Men man kan da vist dårligt kalde det et elite-arrangement når man inviterer 35 dame- og 35 herrehold med deltagelse af H/D17-45.
Et elite-arrangement er under de nuværende Covid-19 retningslinjer, så vidt jeg har forstået, kun for den absolutte elite på landsholds-niveau. Og hvornår har Danmark sidst haft 100 eliteløbere hos damer og herrer? Hvor mange er det feks lige der stiller op til individuelt DM i H/D 21?
Hvis man havde valgt at sige at der kun kunne deltage reelle elite-løbere havde man sikkert fået lov.
Men så er det selvfølgelig et meget stort arbejde, som nok ikke ville stå mål med indtjeningen.
Emne: Re: DM Stafet aflystSe alle indlæg for dette emne
Navn: Træt af "amatører"Tid: 02.11.2020 11:04
Hvorfor h...... er en person i DOF's ledelse så tåbelige at spørge på en måde så man kun kan få nej!!

Kunne han ikke finde et andet sted og spolere folks fritidsinteresser.
Emne: Re: DM Stafet aflystSe alle indlæg for dette emne
Navn: ÆrgerligTid: 30.10.2020 18:15
Øv, Bo. Spøjst afslag i lyset af DIF's offentlige udmeldinger. Det er vist ikke (kun) TJ, der er en amatørnisse...
Emne: Re: DM Stafet aflystSe alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 30.10.2020 15:54
Ærgerligt - jeg håber ikke, at det var fordi amatørnisser som jeg var tilmeldt. Men stor ros for forsøget.
Emne: DM Stafet aflystSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 30.10.2020 15:47
Vi har desværre fået afslag fra DIF om at kunne betragte DM Stafet som eliteidræt på højeste niveau. Med dette afslag er vi underlagt de almindelige forsamlingsregler og så er det ikke længere muligt at gennemføre DM Stafet. Vi er kede af, at vi ikke kan give jer det både sikre og god orienterinsstævne som vi havde forberedt. Vi havde ikke taget i ed, at vi i orientering ikke ville blive betragtet som eliteidræt ved afvikling af vores mesterskaber, da vi har fri tilmelding til vores mesterskaber, et punkt vores eget forbund havde lagt stor vægt på ved forespørgslen. Vil du vide mere om forløbet, så skriv direkte til undertegnede.

God off season til jer alle og god start på vintertræningen - vi ses til orientering til foråret.

Bo Simonsen
Stævneleder
Emne: Re: DM-stafet?Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 28.10.2020 20:30
Vi håber og tror fortsat på at DM Stafet som alene elitestævne på nationalt højeste niveau kan gennemføres. Myndighederne har 25/10 indskrevet en åbning for netop elitesport i bekendtgørelsen. Vi gennemgår i disse dage internt såvel som eksternt alle vores procedure for jer som deltagere og for os som arrangører. Kun hvis vi alle føler os sikre på, at vi kan gennemføre stævnet både sundhedsmæssigt og sportsligt korrekt, vil DM Stafet HD21 blive gennemført. Vi ville meget gerne kunne komme med en klar udmelding, men I må vente lidt endnu.

På vegne af stævne organisationen

Bo Simonsen
Stævneleder
Emne: DM-stafet?Se alle indlæg for dette emne
Navn: H/D 21Tid: 28.10.2020 12:08
Har FIF et bud på, om DM-stafet bliver til noget?
Emne: Re: Østjyllands politi ?Se alle indlæg for dette emne
Navn: molTid: 28.10.2020 08:41
Thomas U: Ja, er enig i, at det er en stor udfordring for os udøvere og arrangører, at man er overladt til fri tolkning af hvad en forsamling er. Og tolker man forkert i forhold til den politimand der dukker op, bliver det en dyr fornøjelse for klub og løbere. Håber aldrig vi kommer derud. Stod jeg i dag og skulle lave et løb, tror jeg faktisk jeg ville aflyse, med mindre det er en print-selv og løb når du vil træning.
Emne: Re: Østjyllands politi ?Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 28.10.2020 00:07
Mol: Jeg ved godt, at man i vejledningerne skelner mellem træning og konkurrence, men for begge deles vedkommende er kriteriet i lovgivningen, at man ikke må "afholde eller deltage i indendørs og udendørs arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor der er flere end 10 personer til stede på samme sted samtidig".
Det er ikke defineret i lovgivningen, hvad der skal forstås ved "et arrangement" eller "på samme sted". Den fortolkning er overladt til politiet, og problemet for o-sporten er, at politiet fortolker "samme sted" særdeles bredt, når de mener, at start-, mål- og parkeringsmandskab indgår i den samme "forsamling" eller befinder sig "samme sted". I så fald må løbere, der befinder sig de samme steder eller bevæger sig mellem dem på et givet tidspunkt også tælle med, og så er det i praksis umuligt at arrangere et o-løb.
Det er selvfølgelig anderledes med coronaløbene, men hvis politiet definerer sådan et som et samlet arrangement, så er forbuddet overtrådt, hvis 12-14 løbere tilfældigvis møder hinanden omkring start/mål en lørdag formiddag. Risikoen er nok ikke så stor, men det er svært at sikre sig mod, at det kan ske.
Emne: Re: Østjyllands politi ?Se alle indlæg for dette emne
Navn: En, to tre...Tid: 27.10.2020 21:59
Optimist: Men så er det vel kun landsholdsløberne der må deltage? Og med så få, kan det jo helt sikkert lade sig gøre. Herre i én gruppe og Damer i en anden.
Emne: Re: Østjyllands politi ?Se alle indlæg for dette emne
Navn: OptimistTid: 27.10.2020 21:45
Hvis man læser nærmere på lovgivningen i forhold til forsamlingsforbuddet, burde det umiddelbart være muligt at arrangere DM for HD21.
https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2020/1509
"Bekendtgørelsen gælder ikke for udøvere af professionel idræt og de faciliteter, udøverne benytter før, under og efter afviklingen af idrætsgrenen. Udøverne omfatter atleter, som repræsenterer Danmark på højeste nationale eller højt internationalt seniorniveau inden for en DIF-anerkendt idrætsgren, er udtaget til danske seniorlandshold inden for en DIF-anerkendt idrætsgren, er indplaceret i en af Team Danmarks atletkategorier eller på anden vis er omfattet af Team Danmarks ordninger eller figurerer i en OL/PL-bruttogruppe. Ved højeste nationale niveau forstås den bedste række eller det øverste konkurrenceniveau i Danmark inden for den pågældende idrætsgren."

Man kan læse mere på DIF's hjemmeside.
https://www.dif.dk/da/forening/raad-og-viden-om-idraetsudvikling/corona
Emne: Re: Østjyllands politi ?Se alle indlæg for dette emne
Navn: molTid: 27.10.2020 20:29
Thomas U: Tror du mixer tingene. Til træning er det også tilladt af være flere grupper af 10 til o-løb, ligesom felterne i holdsport. Det er i konkurrencer vi har problemet. Og den regel giver ikke mening.
Tror heller ikke personer over 21 år må spille en fodbold eller håndboldkamp, lige bortset fra de professionelle, som har strenge krav til test.
Emne: Re: Østjyllands politi ?Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 27.10.2020 17:03
cms>
Jeg er enig i det med fornuften. Det nærmer sig det absurde, at start-, mål- og parkeringsmandskab regnes med i samme forsamling, når det udtrykkelig er tilladt, at der er flere forsamlinger på en fodboldbane, blot de har egen instruktør og er delt op i felter med "klar afstand" mellem hvert felt.
Emne: Re: Østjyllands politi ?Se alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 27.10.2020 16:01
Thomas U>
Formuleringen i meddelsen fra DM-arrangørerne er misvisende og er nu rettet på DOFs hjemmeside.

Man kan godt mødes flere løbere ved samme post, blot det ikke er mere 10 på en gang.

Og så skal vi huske på, at formålet med disse restriktioner, ikke er at sikre vi kan løbe, men at forsøge at forhindre os i at løbe - uanset hvor meget det strider mod sund fornuft.
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg