Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 21 til 40, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: O-PostenSe alle indlæg for dette emne
Navn: O-postenTid: 25.01.2021 12:56
https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/presse/profil-deadlines-mm/bladet-orientering
Emne: O-PostenSe alle indlæg for dette emne
Navn: SirNTid: 25.01.2021 11:49
Ligger gode gamle O-Posten på nettet ?
Jeg har forgæves søgt på både http://home.worldonline.dk/~o-posten; og http://www.o-posten.dk
Emne: O-track - flere brugere?Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 24.01.2021 08:01
Hej derude - kan man oprette flere brugere af O-track på den samme profil?
I O-service administrerer jeg tilmeldinger og betalinger for hele min familie - og det går fint.
Men jeg kan ikke få koblet de andre familien på O-track. Skal man oprette en profil for dem hver især? Og hvordan gør man med børn, der ikke har deres egen e-mail?
Emne: Re: Garmin GPS problemSe alle indlæg for dette emne
Navn: pjTid: 04.01.2021 15:02
Problemet er pga en forkert satellit positions fil, som ved en fejl er blevet distribueret til bla. nyere Garmin ure med Sony chip-sættet. Filen indlæses automatisk når uret sync'er (via bluetooth) med mobilen. Hvis man (efter i går midt på dagen) får synkroniseret sit ur, så loades den rigtige fil, og problemet bliver løst. Efter sigende kan man ikke få rettet sine tracks, hvis de er sket med et ur med den forkerte positions fil.
Emne: Re: Garmin GPS problemSe alle indlæg for dette emne
Navn: garmin-brugerTid: 03.01.2021 12:04
Problemet er formentlig ikke fra Garmin's side, men fra en serie af chips fra Sony. Derfor er det ikke alle garmin-ure der er berørt og der er også ure fra andre producenter der er berørt.

Læs mere forklaring og løsningsforslag her: https://mightygadget.co.uk/garmin-gps-accuracy-issue-caused-by-expired-cpe-january-2021/
Emne: Re: Garmin GPS problemSe alle indlæg for dette emne
Navn: Flemming BTid: 03.01.2021 09:26
Har Forerunner 630 og har ikke oplevet problemet (endnu)
Men jeg har haft lidt udfordringer med min GPSMAP 66S (korttegning), hvor den her på det sidste har været ret skæv, selvom der har været åben himmel.
Det skal nok lige tjekkes igen, med problemet in mente.
Emne: Re: Garmin GPS problemSe alle indlæg for dette emne
Navn: garmin-brugerTid: 02.01.2021 22:34
Det er et generelt problem

https://www.reddit.com/r/Garmin/comments/koxgjo/happy_new_year_your_gps_accuracy_is_kneecapped/
Emne: Garmin GPS problemSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 02.01.2021 18:32
Er jeg den eneste o-løber der siden i går, har haft problem med at min rute fra Garmin uret er rykket ca. 300 m. Det ser ud som om at jeg har løbet udenfor skoven, og jeg kan derfor ikke bruge filen til O-track. Der er en tråd på nettet, hvor mange beskriver samme problem, siden 1/1, på nyere Garmin ure, rundt omkring i verden.
Emne: Mere coronaSe alle indlæg for dette emne
Navn: KomNuVaccinerTid: 28.12.2020 12:45
Det ser da lidt svært ud med almindelige o-løb på denne her side af sommerferien?

Måske der kan afvikles noget hvis forsamlingsforbuddet hæves til 50?

Ellers ser det svært ud.

Krydser fingre for DM Nat og Påskeløbene, lad os håbe på et lille mirakel :)

Stort tak til alle derude der laver frit-løbs-corona-baner

Emne: 2021-udgaven af Excel-træningsdagbogen klarSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 27.12.2020 21:52
Den 22. årgang af Træningsdagbogen til Excel er nu klar til download.

Fra og med 2020 udgaven løber dagbogen fra nytår til nytår.

Dagbogen kan hentes fra følgende side:
http://orientering.dk/tdb

Webmaster ønsker alle et godt nytår!
Emne: Eliteplan 2021-2024Se alle indlæg for dette emne
Navn: TCTid: 14.12.2020 09:59
Hej
På onsdag er der online spørgetime om Eliteplan 2021-2024.
Tilmelding på O-service.dk
Materiale er tidligere sendt ud via mail til klubberne.
https://do-f.dk/images/landshold/Dokumenter/eliteplan20212024/Invitation_til_sprgetime_om_Eliteplan_2021-2024.pdf
Emne: JulekalenderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 30.11.2020 16:42
Så er der o-julekalender til glæde for alle der elsker orientering selvom det er på skærmen og ikke i skoven. Her er link til intro og tilmelding. Det starter 1. december hvis man vil være med fra start. Der er et par opgaver hver dag som skal løses hurtigst muligt, princippet er som tempO disciplinen fra trail-o/præ-o.
Introducing the TORUS Advent Calendar! | International Orienteering Federation
https://orienteering.sport/introducing-the-torus-advent-calendar/
God fornøjelse.
Emne: Re: Ny direktørSe alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 19.11.2020 19:39
Nu har det aldrig været direktørens hovedopgave, at varetage specielle område, men når man nu har fundet en person, der faktisk kender elite-området, og den nuværende sportschef nok har mere kendskab til breddeområdet, så kunne det jo tænkes at der vil ske en omfordeling af nogle arbejdsopgaver !?

Nåh nej, det understøtter jo ikke den til alle tider vigtigere smædekampagne her på O-snakken, så det kan slet ikke være en mulighed!
Emne: Re: Ny direktørSe alle indlæg for dette emne
Navn: Hele pladen fuldTid: 19.11.2020 17:15
Nu direktør med stærkt elitefokus.
Skal vi så finde en formand med stærkt breddefokus?
Ellers bliver bredden glemt - igen?
Emne: Re: Ny direktørSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 18.11.2020 14:24
Direktøren for det hele sætter helt nye standarder da han skal forny DIF-strategien. Citat fra nyheden: "Af umiddelbart forestående opgaver er fornyelse af DIF-strategien og en ny eliteplan samt konkrete implementeringsopgaver med bl.a. TBU-projektet." Måske DOF-formand så skal være DIF-formand. Der er jo snart valg...
Emne: Ny direktørSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 18.11.2020 12:38
Så fik vi alle en ny direktør, stort tillykke til Bo og stort tillykke til os i DOF.

Med mit kendskab til Bo så vil han være garant for både aktion og kommunikation - ting der har været lidt sparsomt på det sidste.

Jeg er også sikker på at den kæmpe berøringsflade og oprigtige interesse for vores sport som Bo har vil komme alle os DOF'er til gavn og glæde.

Det bliver et spændende 2021

https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/nyhed/8108-bo-simonsen-er-ny-direktor-i-dof
Emne: Dagens udgave af "Retningslinjer for udendørs idræts- og foreningsliv" fra KUMSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 12.11.2020 10:45
Heri står bl.a.:Særlige retningslinjerHerunder følger særlige retningslinjer i forbindelse afholdelse af aktiviteter og arrangementer:

Arrangementer, aktiviteter og begivenheder for børn og unge til og med 21 årDer må være op til 50 udøvere og deltagere i idræts- og foreningsaktiviteter uden overnatning for børn og unge op til og med 21 år, herunder ansvarlige personer over 21 år, hvis disses tilstedeværelse er nødvendig for en forsvarlig afholdelse af aktiviteterne. Undtagelsen for børn og unge op til og med 21 år dækker til og med 21 år. Det vil sige, at man ikke er dækket under undtagelsen, når man fylder 22 år.

Tidsforskudte, sektionsopdelte eller geografisk spredte arrangementerDet er muligt at arrangere et stævne mv. tidsforskudt med mere end 10 deltagere, så længe der på intet tidspunkt er mere end 10 personer til stede på samme sted samtidig. Fx kan fodboldstævner (…) afvikles, så der om formiddagen deltager op til 10 personer, som herefter tager hjem, hvorefter andre 10 personer deltager i stævnet om eftermiddagen.Der er ikke noget til hinder for, at der er gengangere mellem personerne i de forskellige tidsforskudte dele af et stævne. Det er imidlertid en forudsætning, at der ikke på noget tidspunkt er flere end 10 personer til stede på samme sted samtidig. Eventuelle gengangere tæller med i det samlede antal personer i alle de tidsforskudte dele af stævnet, som de deltager i.Det er muligt at afholde en idrætsaktivitet sektionsopdelt i flere grupper á maksimalt 10 personer i hver gruppe inklusiv holdleder, træner eller instruktør. Det forudsætter dog, at hver gruppe udgør et selvstændigt arrangement, og at det sikres, at grupperne holdes effektivt adskilt fra hinanden. Adskillelse kan f.eks. ske ved, at grupperne placeres i hvert deres afmærkede felt eller lignende. Det betyder, at en træner m.v. således ikke kan lede flere af grupperne samtidigt, da aktiviteten i så fald vil blive betragtet som ét samlet arrangement på samme sted samtidig.Derudover er det muligt at afholde et stævne mv. med flere end 10 deltagere, hvis arrangementet afholdes med en betydelig geografisk spredning mellem deltagerne, der i praksis betyder, at deltagerne ikke befinder sig på samme sted samtidig. Det vil f.eks. kunne omfatte kapsejladser og lignende større arrangementer på havet, hvor deltagerne sejler i mindre grupper med i almindelighed betydelig afstand mellem bådene. Det vil endvidere som udgangspunkt omfatte golfturneringer, orienteringsløb og lignende arrangementer med stor geografisk spredning mellem de enkelte deltagere eller mellem de enkelte mindre grupper af deltagere. Der må under alle omstændigheder maksimalt deltage 500 personer samtidig i det samlede arrangement.Den geografiske spredning mellem deltagerne skal opretholdes gennem hele arrangementet. Det vil således ikke være lovligt at afholde arrangementer mv. med flere end 10 deltagere, hvis flere end 10 personer samles før eller efter arrangementet til f.eks. fælles afgang eller pokaloverrækkelse, medmindre deltagerne i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, biograflærred, bane eller lignende.I praksis skal aktiviteterne gennemføres i henhold til sundhedsmyndighedernes anbefalinger og reglerne om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af covid-19 samt forbud mod store forsamlinger i forbindelse med håndteringen af covid-19.God fornøjelse med at læse, forstå og tolke.

Emne: Re: Løb i en Corona-tid (Re: Natcup?)Se alle indlæg for dette emne
Navn: En der kender til retningslinjerneTid: 11.11.2020 23:19
-->En der kender til myndighederne
Dette er hvad der står i retningslinjerne fra DIF:
"Det vil også være muligt at afholde arrangementer på samme tid med flere end 10/50 personer, hvis arrangementet afholdes med en betydelig geografisk spredning mellem deltagerne sådan, at de ikke befinder sig på samme sted samtidig. Det vil fx omfatte kapsejladser på havet, hvor deltagerne sejler i mindre grupper med betydelig afstand mellem bådene. Det vil også omfatte golfturneringer, orienteringsløb og lignende udendørs arrangementer med stor geografisk spredning mellem de enkelte deltagere eller mellem mindre grupper af deltagere. Det kræver dog, at den geografiske spredning kan opretholdes gennem hele arrangementet, dvs. også ved start-og målområdet."
Så med mindre myndighederne ikke anerkender disse retningslinjer, så kunne Hillerød godt have gennemført løbet uden at få politiet på nakken.
Tak til Hillerød for at prøve, synd at de måtte aflyse.
Emne: Re: Løb i en Corona-tid (Re: Natcup?)Se alle indlæg for dette emne
Navn: En der kender til myndighederneTid: 10.11.2020 09:15
Kære Henrik og Hillerød

Det er en super stærk plan i har lavet og der ville med 99,5 % sandsynlighed ikke ske smitte til det arrangement og forsamlingsforbuddet på 10 ville nok ikke blive overgået.

Måske var startlisten lige tæt nok alligevel , selvom i havde tænk godt over det.

Men rent definitorisk ville myndighederne med overvejende sandsynlighed nok stadig sige det var ét arrangement (selvom det er lidt uretfærdigt hvis man kigger på jeres setup). De er ret rigide i øjeblikket. Måske en forhåndsgodkendelse med beskrivelse af lignende stævner skal på plads og der er en lille chance for det kan gennemføres?

Hvis det skulle gennemføres lige nu skulle der nok have været 8 parallelle arrangementer, dvs. 8 starter og 8 målposter.

En anden ting man skal overveje er usikkerheden i at arbejde med mennesker, selvom man i et regneark får det til hele til at stemme og passe med max 10 forsamlet på ethvert tidspunkt, så er der altid usikkerhed når det gælder mennesker.

Og tak fordi i prøver, der skal helt sikkert prøves at finde ud af en løsning mht. stævner i o-sporten hvor smitterisikoen må være meget lav sammenlignet med andre sportsgrene.. Corona forsætter vel hele vinteren og måske mere til..
Emne: Re: Løb i en Corona-tid (Re: Natcup?)Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 10.11.2020 08:25
Natcup 2. AFD. var et løb med 75 deltagere, startlisten var opdelt i grupper på 8 med indlagt tid mellem hver af disse grupper - hvilket gav et samlet startfelt på ca. 1½ time.

Instruktionen indeholdt klare beskrivelse af hvor deltagerne må befinde sig på hvilke tidspunkter (se pkt. 'oversigt') og hvorledes deltagerens adfærd skal være ifb. med start (se pkt. 'start') i http://www.fif-orientering.dk/fif/loeb/natcup2020/FIF%20Instruktion%2020201111.pdf

Disse tiltag er hvad vi som arrangør havde gjort for at undgå forsamling på max. 10 løbere, og det havde været overholdt - der er INGEN chance for at 10 løbere møder hinanden ved start, mål eller en post - medmindre deltagerne altså vælger IKKE at læse instruktionen eller følge anvisningerne i denne.

Efter min mening er det denne sidste usikkerhed, deltagernes adfærd, der gør at vi som arrangør ikke 100% kan garantere at der ikke er 10+ der står samlet ved parkering inden start eller efter målgang.

Udfordringen er at hvis vi skal have mandskab til at håndhæve intentionen i instruktionen, vil vi være med til at fylde op ift. antallet på 10.

Planlagt bemanding ved Natcup 2. AFD var således:

1 person til parkering af biler således at disse parkeres med god indbyrdes afstand (burde vel ikke være nødvendig hvis alle forstod vigtigheden af dette)

1 person ved start til at sikre at løbere starter på korrekt tidspunkt (burde vel ikke være nødvendigt, da der jo står et ur der viser løbstiden og deltagerne kan finde deres starttid på hjemmesiden inden)

1 person ved aflæsning (den del er nok svær at undvære) men det var planlagt til selvbetjening fra bagagerummet på en bil hvor jeg så ville sidde på førersædet for at sikre god afstand

Hermed er vores planer og bekymringer fremlagt til offentligt skue...

Med venlig hilsen

FIF Hillerød Orientering

Henrik Poulsen (mål/beregning ved Natcup 2. AFD)

PS:
FIF Hillerød Orientering er allerede gæstebanelægger ved Coronacup 2. bølge, så vil du ud i mørke (eller dagslys) så brug det gode tilbud på https://www.facebook.com/groups/2570742409867123
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg