Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 181 til 200, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: stafetklasserSe alle indlæg for dette emne
Navn: HmmTid: 07.09.2018 00:46
Men spørgejørgen har en pointe. Der er ingen H14 el. D14 klasse lige nu, kun den fælles klasse. Og i den alder begynder der at være stor forskel på drenges og pigers løbestyke. Derfor er det lidt surt at være D14 pige til DM-stafet. Man slår jo heller ikke D35 sammen med H35.

Og da frafaldet fra vores sport er meget stort omkring 14-16 års alderen, så virker det lidt uigennemtænkt at lige præcis D14-løberne (som der er mange af) ikke har deres egen stafetklasse, når stort ser alle andre klasser, på trods af meget svingende deltagerantal, for alt i verden skal have det.
Emne: Re: stafetklasserSe alle indlæg for dette emne
Navn: cgrTid: 06.09.2018 18:08
Vi skal ikke have flere sæt medaljer i ungdomsklasserne. Nærmere det modsatte. Drop derfor HD43. Det er en kunstig klasse, der dræner de rigtige ungdomsklasser for løbere. Der er jo ingen prestige i at vinde den og når der er færre hold i de rigtige ungdomsklasser er prestigen i at vinde disse også mindre.
Emne: Re: stafetklasserSe alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 06.09.2018 15:06
Hvad har antallet af medaljer for unge og gamle med hinanden at gøre ????

Ungdomsklasserne har i forvejen mindre klasseinddelinger, og iøvrigt svinger antallet af tilmeldte i klasserne fra år til år.
Emne: stafetklasserSe alle indlæg for dette emne
Navn: spørgejørgenTid: 06.09.2018 14:51
Nu er startlisterne til dmstafet kommet. Igen er der meget få hold i nogle klasser, feks. kun 3 hold i d35, men der er 23 ungdomshold i dh43. Er det ikke på tide at der slåes nogle af de ældre klasser sammen og i stedet oprettes flere ungdomsklasser? Det vil give flere sæt medaljer til de unge.
Emne: Fremtiden i DOFSe alle indlæg for dette emne
Navn: Giv de unge en chance! Tid: 05.09.2018 09:16
DOF's sportschef kunne lære noget af DBU's måde at lave udtagelser til landsholdet. De er nemlig ikke bange for at tabe ansigt ved at sende andetholdet (tredjeholdet) afsted. https://www.dr.dk/sporten/fodbold/landsholdet/her-er-truppen-dbus-alternative-landshold-til-kampen-mod-slovakiet
I DOF sender man f.eks. kun 4 herreløbere til Euromeeting på hjemmebane (med fuld egenbetaling), mens mange flere burde have fået muligheden (der er 12 pladser!). Og til den nyligt overståede World Cup var blot en enkelt herreløber udtaget.
Skal vi ikke give flere en chance ved de store stævner? Ellers bliver de vel aldrig bedre...
Emne: Re: Skov VM fremoverSe alle indlæg for dette emne
Navn: Jesper LundsgaardTid: 04.09.2018 22:19
O-løber:

Jeg skrev jo helt bevidst, at der var tale om et eksperiment, da jeg lavede banerne på den måde i Sjørup. Men terrænet og natløb er ikke nødvendigvis velegnet til at lave løb med fællesstart.

Som jeg også skrev, så tror jeg på at det er muligt at lave en fællesstart med butterfly, som er sportsligt udfordrende og retfærdig, men at det kræver at terrænet er til det. Det må gerne være lidt diffust og med mulighed for masser af vejvalg. Det var der ikke meget af i hverken Sjørup eller til World Cup'en i Norge.
Emne: Re: Skov VM fremoverSe alle indlæg for dette emne
Navn: O-løberTid: 04.09.2018 17:57
Jesper, med al respekt, jeg deltog i løbet i Sjørup. Vi løb i én lang række ud til førsteposten (se Jess' kort). Så var der opsplitning, men igen blev det hurtigt til perlekædeløb i sløjferne. Retur til stjerneposten (let at finde pga. al lyset på stedet) og ny sløjfe, hvor løbere ligeledes hurtigt kom til at løbe sammen i en perlekæde. På et tidspunkt stoppede jeg med løbet på den bane, jeg skulle have løbet, og tog et bevidst stort vejvalg væk fra perlekæden, hvorved jeg opnåede resten af løbet at løbe et selvstændigt - men tilfredsstillende - orienteringsløb.

Løbsmåden er fin løbetræning, men jeg løber altså orienteringsløb for orienteringens skyld. Og jeg kan ikke se noget sjovt i at vide, at fordi jeg er bedre orienterer end løber, så vil jeg i den sidste ende blive løbet over ende, da jeg ikke løber hurtigt nok.
Emne: Re: Skov VM fremoverSe alle indlæg for dette emne
Navn: lvjTid: 04.09.2018 16:23
Fællesstart er ikke nogen ny ide - blev testet allerede til WorldCup i 1994 i DK.

Jagtstarttesten i Norge var en mindre katastrofe for orienteringssporten. Jeg forstår slet ikke hvordan nogen kan synes at det er interessant at se 12 personer spurte i en klynge - tag ind på et atletikstadion og se 100 m hvis det er ønsket.

Jeg synes at det er lidt skræmmende at nu hvor vi får "rigtigt" orienteringsløb skilt ud i et særskilt WOC så er der straks nogen som skal gøre det åh-se-TV-venligt og så skidt med at sporten bliver komplet uinteressant.

Emne: Re: Skov VM fremoverSe alle indlæg for dette emne
Navn: Jesper LundsgaardTid: 04.09.2018 10:00
Jeg så også jagtstarten lørdag eftermiddag og var ikke voldsomt imponeret af den måde, den var strikket sammen på. De vejvalgsmuligheder, der var lagt op til, var alt for urealistiske og ingen i et felt ville tage chancen med nogle af de alternative vejvalg, man havde forsøgt at lokke løberne ud på.

Men jeg tror stadig på, at det må være muligt at lave en langdistance med fællesstart, der både er retfærdig og giver mulighed for at finde en vinder der ikke har kroget sig hele vejen rundt.

Jeg var selv banelægger til en Natteravn i efteråret 2017, hvor jeg eksperimenterede med løbsformen. Uden at drage sammenligninger med verdenseliten på nogen måde, så tror jeg på det er muligt at lave udslagsgivende baner, hvor man med en kombination af langstræk med mange vejvalgsmuligheder og flere butterfly-sløjfer godt kan sikre sig, at det ikke er muligt at slippe gennem et løb uden at kigge på kortet.

Til løbet i Sjørup havde jeg valgt en model med seks forskellige banekombinationer - det var rigeligt til deltagerantallet den aften. Men kunne man lave tre butterfly-sløjfer, der hver havde tre runder, vil der pludselig være 27 forskellige kombinationer og dermed langt sværere at gætte sig til og satse på, hvem der kan kroges på de enkelte sløjfer. Den model kunne have været interessant at afprøve til World Cup'en.

http://www.viborgok.dk/DOMA/show_map.php?user=Jess+Rasmussen&map=1557

IOF kunne jo lade sig inspirere af massestarten i biathlon, hvor det kun er de 30 bedste på verdensranglisten, der kan deltage. En mulighed til o-løb kunne være at sætte en deltagergrænse på en langdistance, som er under det antal af banekombinationer, som butterfly-sløjferne vil give (eksempelvis 50 løbere kræver minumum 50 banekombinationer med butterfly - 3x3x3x2). Løberne til en langdistance kunne eksempelvis kvalificere sig gennem en prolog med individuel start med en vindertid på cirka 50-60 minutter, der bliver løbet nogle dage før.
Emne: Re: Skov VM fremoverSe alle indlæg for dette emne
Navn: TV NarkomanTid: 03.09.2018 22:28
Oløbs-romantikeren: butterflys er bare en skidt løsning på samlet start. For det første sortere det ikke dem der ikke læser kort fra, da det vil være tydeligt, hvem der skal kroges. Derudover risikere man “urimelige” hold når der splittes ud.
I det hele taget fejler konceptet, da de løbsstærke jo godt ved hvilke 5 løbere de skal hænge på. Har man ikke samme kombination som Hubman tager man bare Lundanes etc. Uanset hvor meget det kan vise vores sport, er det ikke den rigtige vej. I øvrigt er den tv-sending der vises nu på indiv. start, eminent til at fremvise vores sport og væsentlig mere spændende end de terrænløb vi så forleden.
Emne: Re: Skov VM fremoverSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 03.09.2018 15:16
Jeg synes sagtens samlet start/jagtstart kan have en plads i fremtiden, men det stiller store krav til terræn/banelægning. Jeg var personligt meget skuffet over at der ikke var nogen form for opsplitning af løberne undervejs, for så beder man jo bare om gruppeløbning. Jeg synes, fra orienterings-romantisk synspunkt, at der er nødt til at være meget mere vejvalgs-orientering, og så er der nødt til at være et eller andet niveau af butterfly eller stjerneløb. Et VM-løb i stil med blodslitet ville for mig bøde være spændende og sportsligt acceptabelt :)
Emne: Re: Skov VM fremoverSe alle indlæg for dette emne
Navn: jo joTid: 03.09.2018 13:45
Men det var godt tv.. Hvis vi nogensinde vil ud til flere end de allermest indviede, så kan jagtstart noget. Dog var der jo stort set ingen andre reelle vejvalg end at blive på linien på de fleste stræk. Hvis der havde været flere stræk med flere vejvalg, kunne det godt blive interessant.
Emne: Re: Skov VM fremoverSe alle indlæg for dette emne
Navn: Hubmann-fanTid: 03.09.2018 10:14
Daniel Hubmann skriver således på sin Facebook-side: "... Today's pursuit race was too less orienteering if you ask me. I got beaten by runners who never used the map... "
Emne: Re: Skov VM fremoverSe alle indlæg for dette emne
Navn: Moe SzyslakTid: 03.09.2018 06:56
Teorien var god - praksis knapt så god, hvis man skal tro mindst én af deltagerne.

http://www.dxdeluxe.se/linnekartparmen/show_map.php?user=alri&map=5641


Emne: Re: Skov VM fremoverSe alle indlæg for dette emne
Navn: ??? Tid: 02.09.2018 22:23
Hvor har du læst, at jagtstart, skal på VM programmet. Næste år er programmet:
Mellem kval
Lang
Hviledag
Mellem finale
Stafet
https://woc2019.no/files/bulletins/WOC-2019-bulletin-1-261117.pdf

Som jeg har forstået det, er der heller ikke lagt op til, at jagtstart kommer på programmet tilVM i Tjekkiet 2021.
Emne: Skov VM fremoverSe alle indlæg for dette emne
Navn: O-løb, ikke trailløbTid: 02.09.2018 20:37
Fremover bliver skov-VM åbenbart afholdt som en langdistance, en pursuit (med indledende prolog) og en stafet. Det er det sikkert mange, der allerede vidste, men det er først gået op for mig nu.

Jeg så pursuit'en under WC 2018 fra Norge. Er der nogen, der kan fortælle mig, hvorfor orienteringsløb skal gøres til et halvt trailløb? Synes virkelig, at det var kedeligt at se de laaange tog, der løb gennem skoven hos specielt herrerne.

Men der er sikkert en god forklaring, jeg kan bare ikke se den.
Emne: Re: Map + HeadcamSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 02.09.2018 15:54
Tak for hjælpen. Jeg havde ikke læst instruktionerne på den første side du linkede til godt nok i første runde. Har nu fået downloadet og installeret alle de rette filer og programmer. Der skulle også justeres en hel del ting i "ini-filen".

Jeg er nået så langt at RGMapVideo nu sammensætter en video med delvis tracking, men skiftet mellem de enkelte stræk fungerer endnu ikke. Der er sikkert en håndfuld ekstra settings, jeg skal have justeret i QuickRoute og ini-filen. Krydser fingre for at det lykkes.

Tak for hjælpen.
Emne: Re: Map + HeadcamSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 31.08.2018 14:36
Inde på Rutegadget finder du dette link http://routegadget.net/rgmapvideo/RGmapVideo_20130515.zip
Emne: Map + HeadcamSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 30.08.2018 05:09
Tak for tip. Jeg har fulgt linket, men kan desværre ikke finde links til at downloade video-software (kun tracking med Routegadget). Har jeg overset noget?
Emne: Re: Map + HeadcamSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 29.08.2018 23:43
Jeg har tidligere brugt RGmapvideo http://orienteering-tv.net/w/RGmapvideo men det er et par år siden.

//Henrik, FIF
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg