Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 181 til 200, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Sagens SubstansTid: 08.07.2020 14:24
Filosoffen > Med fare for at gentage mig selv bliver jeg nødt til at tage fat i én af dine påstande som igen bliver bragt til torvs.

Resultaterne leveret af de de danske herre-landsholdsløbere er rent faktuelt (og her er det bedre at analysere fremfor at filosofere) bedre i 00'erne og 90'erne, end i 10'erne. Særligt var der større bredde i toppen med flere løbere der holdt verdensklasseniveau.
Så her hjælper det ikke at man gentager, råber eller skriver med versaler, når man påstår at det modsatte er tilfældet.
Det var i kraft af de vedholdende gode herreresultater i 90'er og 00'erne, at DOF kunne bibeholde sin status som Verdensklasseforbund i Team Danmark-støtteregi.
(Det er af gode grunde vanskeligt at foretage direkte sammenligninger af resultatniveau eller præstationsniveauer på tværs af generationer, men én objektiv måde at gøre det på alligevel er at sammenligne tider på atletik-distancer (5km, 10km, halvmarathon etc), laboratorietests eller km-tider i samme terræntype på samme årstid. På alle disse parametre var herrelandsholdet også stærkere i 90'erne og 00'erne end i 10'erne).

Forklaringen på at herrelandsholdsresultaterne var bedre i 00'erne og 90'erne skyldes naturligvis mange bagvedliggende faktorer. Men én af dem er ganske givet at der under de daværende landstrænere blev opdyrket en kultur hvor løberne trænede hårdere end sine udenlandske konkurrenter, - og end man har gjort i 10'erne. Samtidig blev der opdyrket en meget stærk holdånd og vinderkultur hvor man gennem sin adfærd bekræftede hinanden i at det var muligt at slå verdens bedste o-nationer i skoven på deres hjemmebaner.
En anden væsentlig observation i den forbindelse er at resultaterne og holdånden opnåede denne styrke, uden at atleterne skulle tvinges ind i én og samme strukturelle spændetrøje eller lokalitet.

Og det leder tilbage til mit oprindelige ærinde. LL er pt igang med et mediespin hvor han fremstiller det som en forudsætning for de opnåede resultater at han praktiserede en hård og kompromisløs ledelsestilgang, - og at trænings-metoderne eller -moralen i samme forbindelse skulle have været blevet styrket eller professionaliseret.

Disse påstande er ganske enkelt i modstrid med fakta, og drejer fokus væk fra den uforsvarlige eliteledelsesadfærd som udgør fyringsgrundlaget.
Emne: Re: Magt og dårlig ledelseSe alle indlæg for dette emne
Navn: HmmTid: 08.07.2020 13:25
Skulle formand og eliteudvalgs for mand ikke bare gå af, give plads til ny energi og erkender de har dummet sig, så vi kan komme videre i DOF. Det er godt nok pinligt af være medlem i sådan en uprofessionel organisation/forbund. Fint LL er er ude og han skal ikke tilbage. Det eneste vi skal have tilbage er ordentlighed, passion og glæde... det er jo til grin hvor vi er lige nu...
Hvor er HB i det her? Hvor er de toneangivende klubber?
Emne: Re: Magt og dårlig ledelseSe alle indlæg for dette emne
Navn: JPTid: 07.07.2020 09:48
https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE12263722/er-eliteidraettens-ledere-paa-et-forkert-spor/
Emne: Re: Magt og dårlig ledelseSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 07.07.2020 09:26
Hele artiklen findes at læse i form af kronikken i dagens Jyllands-Posten.
Meget anbefalelsesværdig læsning !
Emne: Magt og dårlig ledelseSe alle indlæg for dette emne
Navn: Journalisten Tid: 07.07.2020 06:55
Citat fra JP. Den burde I læse HB.

“I DOF viste den nye strategi for elitearbejdet fra 2010 sig også at være guld værd. Dansk orientering med Lars Lindstrøm i spidsen har i det seneste tiår vundet et hav af medaljer i både herre-, dame- og i mixdiscipliner. Især har Maja Alm haft enorm succes med hele syv VM-titler. Har medaljerne dækket over en »manipulerende, diktatorisk og ekskluderende« sportschef med behov for »behandling for uhensigtsmæssig adfærd«? Eller blev Lars Lindstrøm fyret på grund af en årelang magtkamp, hvor DOF’s formand til sidst – blandt andet gennem tilsidesættelse af basale personaleretslige principper – og med opbakning fra Team Danmark brugte dønningerne fra svømmesagen som påskud for at slippe af med den succesrige sportschef? Det er uvist.

Det er også endnu uklart i DOF-sagen, hvad der er indholdet af de reelle kritikpunkter fra 12 løbere. Modsat svømmesagen har vi i sagen mod Lars Lindstrøm ikke fået indblik i indholdet af kritikken. Og ej heller hvor langt tilbage kritikken strækker sig. Fra JP’s artikler kan det virke, som om DOF-formanden, Walther Rahbek, mere eller mindre egenhændigt har skrevet en redegørelse, som ligger til grund for fyringen af Lars Lindstrøm. Hvis det er tilfældet, er det et eksempel på, at dansk eliteidræt på ledelsesniveau i den grad har meget at lære endnu. Formænd, bestyrelsesmedlemmer, sportschefer, trænere, konsulenter m.fl. – alle ledelsesansvar i idrætten bør klædes bedre på med kompetencer i ledelse, så de matcher civilsamfundet.”
Emne: Brain DrainSe alle indlæg for dette emne
Navn: HR ansvarligTid: 06.07.2020 15:12
https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/nyhed/8056-cheftraener-kenneth-buch-stopper-til-november

Så er det skiftetid.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: FilosoffenTid: 05.07.2020 12:05
> Sagens Substans.

Tak for et meget fyldestgørende indlæg som bringer lys over nogen ting, men hvor jeg dog langt fra erklærer mig enig i konklusionerne.

VM-medaljerne er båret hjem af atleterne - Enig. På trods af LL evner så er der næppe mange af medaljerne hans eget talent ville have rakt til. Men at Atleterne havde været bedre foruden ham er jeg på ingen måde enig i. Han har været ansat i DOF siden 2005 og som juniorlandstræner støttet atleterne til 19 medaljer til Junior-VM og som seniorlandstræner støttet atleterne til 18 medaljer. Jeg er med på at vi havde et godt herrelandshold i 90 erne og 00 erne, men prøv lige at sætte det i perspektiv med ovenstående.....der er KLASSEFORSKEL. Ja det er naturligt nok de samme løbere du nævner , Alm, Bobach*2, Klingenberg, Lassen mfl. der har stået bag hovedparten af medaljerne i disse år....men 15 års ansættelse med den statistik er intet mindre end imponerende.
Om LL træningsmetoder har været nyskabende har jeg ikke nok indblik i, men en vindermentalitet ud over det sædvanlige har han da fået skabt, rundt om det elitecenter i Aarhus som jeg selv har været en af de største kritikere af.....(Men det virkede for dem der ville flytte til Århus)!

I forhold til Team Danark så har de erfaring ja. De skaber ramme for eliteidrætten. De har fx. nomineret LL til Team Danmarks Talentpris i 06, 08 og tildelt ham den i 09.............
Men selvom det er en erfaren organisation så kan man på ingen måde tillade sig, ikke at afholde tjenestelige samtaler, give advarsler osv. Slet ikke overfor en ansat gennem 15 år med så mange meritter. Her er tale om et KÆMPE ledelsessvigt fra såvel DOF som Team Danmark. At de endda tilføjer et ulovligt Berufsverbot og gør LL Persona Non Grata i hele idrætsdanmark er hovedrystende....og ja så mener jeg personligt at man totalt har tabt ledelsessutten og bør skiftes ud! Det er som jeg tidligere har nævnt, lige før den tidligere (og lidt for engagerede) fotograf på landsholdet blev behandlet pænere......på trods af håndfaste beviser der førte til en senere dom!

Sæt tingene i perspektiv, TAK. På trods af din åbenlyse afsky!

Jeg står gerne forrest med både fakler og høtyve, når DOF og TD glemmer at man både har Ledelsesret og Ledelsespligt. I min optik kan det kun blive bedre at få renset luften = skiftet ud i toppen. Nej vi skal nok ikke have LL som formand i DOF men det tror jeg heller ikke han på nogen måde er interesseret i.

Filosoffen


Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: TrætTid: 05.07.2020 09:48
Hvor bliver jeg træt......
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Knap så uvidendeTid: 04.07.2020 20:05
Til ignoranten

Du lever i den grad op til dit alias
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: JDTid: 04.07.2020 19:01
Wow formanden er på osnak.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Verbalt overfaldet på BornholmTid: 04.07.2020 16:32
Ignoranten >> He He, ja. Tænk hvis der havde været fokus på etik og trivsel i 00’erne. Tænk hvis nogen gravede i hvad der egentlig skete omkring seniorlandsholdet i den periode.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: IgnorantenTid: 04.07.2020 16:19
Ha ha. Selvfølgelig. Har gættet hvem du er, kære træner:-) Det er sku ironisk!
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Ignoranten Tid: 04.07.2020 16:05
Helt enig!
Trænerne er helt ligegyldige- resultaterne kommer hvis bare talentet er der og der er et godt træningsmiljø. Det kommer helt af sig selv hvis bare talentet er der og der er nok af dem. Så vi skal bare fremadrettet drøne afsted uden sportschef og trænere. Er helt sikker på at både Mona, Allan, Carsten, Chris, Claus, Maja, Ida, Signe etc etc. var blevet gode uden deres træner. Tror faktisk de var blevet bedre hvis der ikke havde været en træner. Det samme gør sig for øvrigt gældende i fodbold. Se bare på EM 1992.
Fantastiske pointer du levere. Indsigtsfuldt og vidende.
(Men hold dem bare for dig selv næste gang. Jeg behøver ikke at læse sådant vås).
Emne: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Sagens substansTid: 04.07.2020 13:38
Der har i dette forum (og senest også i dagspressen) været forsøgt spundet (læs: fordrejet/spin) en historie om at landsholdsløbernes gode resultater i 2010'erne kunne forklares i noget nyt som Lars Lindstrøm skulle have tilført og at hans diktatoriske, manipulerende og humørsyge ledelsestil på en eller anden måde skulle have haft en positiv effekt, og dermed kunne undskyldes.

Det er derfor værd at gå lidt bagom scenen for at se på bagvedliggende faktorer. Det er åbenlyst at de danske VM-medaljer i høj grad er blevet båret hjem af den exceptionelt dygtige trio, Ida Bobach, Emma Klingenberg og Maja Alm, suppleret af stamspillerne Søren Bobach og Tue Lassen. Ordet exceptionelt er valgt fordi det er helt usædvanligt at vi i et lille forbund med smalt rekrutteringsgrundlag har været så heldige at vi i samme generation har haft tre kvindelige løbere med så stort et medfødt fysiologisk talent. Vi har tidligere haft dygtige kvindelige løbere, men ikke tre i samme generation. Yderligere er der den væsentlige faktor at Ida, Emma og Maja svinger godt sammen på det personlige plan, og på dén måde har kunnet løfte hinanden i deres satsning, - godt suppleret af Signe Søes.
Nøjagtig de samme forhold gjorde sig gældende da vi havde ét af verdens bedste herrelandshold i 90'erne og 00'erne. (Hvis nogen skulle have glemt dem: Mikkel Lund, Claus Bloch, Christian Nielsen, René Rokkjær, Chris Terkelsen, Carsten Jørgensen, Allan Mogensen, Torben Skovlyst, Thomas Hjerrild, m.fl).
Succesrecepten i 90'erne og 00'erne var den samme som i 10'erne, - talentfulde løbere med et stærkt sammenhold og en stærk træningsvilje. Også når vi kigger på den træning og landsholdstræningsopfølgning som har fundet sted er metoderne de samme. Faktisk forholder det sig sådan at særligt herreløberne var i et hårdere landsholdstræningsregime i 90'erne og 00'erne, hvilket også kan forklare de generelt bedre herreresultater i disse to årtier.
Så forestillingen og fortællingen om at der på landsholdet i 10'erne skulle have foregået noget træningsmæssigt nyskabende eller grænseoverskridende der skulle have medført forbedrede resultater er faktuelt forkert.

Tværtimod er der al mulig grund til at antage at vi med 10'ernes generation af talentfulde kvindelige o-løbere kunne have vundet flere medaljer og have set længere landsholdskarrierer, havde det været under en mindre despotisk og orienteringseliteidrætsfaglig mere kompetent landsholdsledelse.

Team Danmark er sat i verden for at udvikle og understøtte de bedst mulige rammer for eliteidrætten og har som institution 35 års erfaring på området. De bliver som institution blandt andet målt på antallet af medaljer vundet af danske atleter, samtidigt med at de skal vejlede og overvåge at det foregår på en socialt og samfundmæssigt ansvarlig måde. Vi har som forbund haft en glimrende samarbejde med TD gennem alle tre årtier og altid i en gensidigt respektfuld ånd. Når de i denne sag har valgt at skride ind og støtte DOF i afskedigelsen af LL kan vi som forbund og som medlemmer i DOF vide os sikre på at det har været på baggrund af tungtvejende og solide bagvedliggende undersøgelser, erfaring og dokumentation. Vel at mærke erfaringer som er opnået uafhængigt af DOF og eliteløbere i DOF.

Alle der har været tæt på landsholdet over de forløbne årtier kan nikke genkendende til ovenstående beskrivelse.
Derfor kan det være relevant at motivforske lidt hos dem der er med til at spinne historien så den i stedet for at handle om uforsvarlig ledelsesadfærd kommer til at handle om "den selvopofrende trænerkapacitet mod hvem der er blevet gjort stor uret". (Eller tilsvarende grandiose selvbedrag).
Det er oplagt at dette vrangbillede i udgangspunkt stammer fra Lars Lindstrøm selv. Det ligger fuldstændig i tråd med beskrivelsen fra 'Ikke et offer' nedfældet i nærværende forum i december 2019. LL har i sin kommunikationsform yndet at benytte et dem-og-os sprogbrug hvor han har fremhævet sig selv (og landsholdet) som stående i opposition til foregående landstrænere og landshold. (Ud fra en psykologisk betragtning på mange måder analogt til Trumps had og mindreværd i forhold til Obama).
Udover Lars Lindstrøm er der en række medløbere som efter fyringen har været med til at promovere LL-krænkelsesmyten. Det handler primært om folk som har spejlet sig i LL og har været parate til at tage æren/medansvar for landsholdets resultater, og derfor har svært ved at tolerere at deres verdensbillede krakelerer. Derudover er der et langt stykke hen af vejen tale om folk som bærer på en frustration over egne uindfriede eliteambitioner, det være sig som løber eller som leder. Det er denne gruppe af individer som nu lobbyer for at vælte vores politiske ledelse, ved at fremme LL-krænkelsesmyten overfor klublederne.

Så inden vi henter høtyvene og tænder faklerne vil jeg anbefale at man gør sig den anstrengelse at gå til kilderne og forhøre sig om forholdene som de er blev oplevet af dem som har været på landsholdet, og så i øvrigt bakke op om vores politiske ledelse som har taget en nødvendig beslutning. I modsat fald er man i færd med at støtte op om en bevægelse der vil skyde budbringeren.
Emne: Re: Lars Lindstrøm på TV2 newsSe alle indlæg for dette emne
Navn: BerigetTid: 04.07.2020 00:07
Uanset om man kan lide LL eller ikke, så bør man høre dette interview og reflektere over budskabet. Min forståelse af eliteidrætten er langt fra fuldkommen, men min indsigt er nu langt mere nuanceret.

https://www.facebook.com/lars.in.the.snow/videos/vb.1106092690/10222748331032654/?type=2&video_source=user_video_tab

Der går lang tid før DOF igen kan præsentere en person med den indsigt og refleksion.
Emne: Lars Lindstrøm på TV2 newsSe alle indlæg for dette emne
Navn: TV2 newsTid: 03.07.2020 08:43
Igår var Lars Lindstrøm ca 12 min på TV2 News. Klippet ligger på hans facebookside.
Det kommer omkring et aktuelt lovforslag og den igangværende sag med perspektivering for både atleter og ledere.

Det er sgu en trist sag...
Emne: Fra artikel i JP -ups team Danmark Se alle indlæg for dette emne
Navn: JPTid: 01.07.2020 15:58
I referatet fra Team Danmarks bestyrelsesmøde onsdag den 3. juni kan jeg se, at du orienterede om ”afskedigelsessag i Dansk Orienterings-Forbund”. Hvad gik orienteringen ud på? Drøftede I opslaget på intranettet og den omstridte formulering?

»Vi orienterer altid bestyrelsen i forhold til sager i de forbund, som vi samarbejder med. Herunder selvfølgelig også afskedigelsessager. Med hensyn til indholdet kan jeg kun sige, at drøftelser på bestyrelsesmøder er et internt anliggende.«

Dagen efter mailer du Lars Lindstrøm en beklagelse for formuleringen? Er det noget specielt i timingen?

»Overhovedet ikke. Grundet coronakrisen havde bestyrelsen ikke været samlet siden februar. Orienteringen havde ingen indflydelse på min mail dagen efter.«

Hvorfor ændrede I ikke straks formuleringen, da først du over for Lars Lindstrøm havde medgivet, at »formuleringen på vores intranet er uheldig«?

»Vi har taget det hele til efterretning og har ændret hele formuleringen. Vi har fjernet hele den sætning, som kunne misforstås.«

Men hvorfor skete det ikke allerede den 4. juni?

»Vi har taget det her til efterretning og har ændret formuleringen.«

Skete det først, da du havde drøftet sagen med Lars Krarup på et møde torsdag den 25. juni?

»Vi har taget det her til efterretning og har ændret formuleringen.«

Men fra den 4. juni gik der tre uger indtil den 25. juni. Hvorfor tog det så lang tid?

»Jeg kan ikke lige huske tidspunktet, men den er ændret. Humlen er, at vi har taget til efterretning, at den formulering kunne misforstås, og vi har anerkendt, at den var uheldig, og derfor har vi ændret intranetopslaget og taget sætningen ud.«

Har I internt specifikt kommunikeret ud, at Lars Lindstrøm ikke er omfattet af Berufsverbot?

»Vi har efterfølgende orienteret om sagen og har medtaget det udsagn, der også fremgår af Jyllands-Posten lørdag den 27. juni, hvor jeg understreger, at der ikke er taget beslutning om, at Lars Lindstrøm ikke kan arbejde i et andet forbund.«
Emne: Re: Anonyme indlægSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 01.07.2020 15:18
Om LL skulle fyres, kender jeg ikke sagen godt nok til at kunne udtale mig om. Men een ting synes helt tydeligt : enhver virksomhed med respekt for sig selv ville aldrig have ageret på denne måde. "Man" burde have reageret på tidlige signaler og rygter og taget en snak med LL, Evt. have givet en advarsel med løfte om forbedring - og først derefter skride til fyring, hvis ikke der opleves en tilfredsstillende adfærd. Eliteudvalget burde have været informeret og hørt, hvilket jeg forstår, ikke er sket. Vi sidder nu tilbage med en yderst kedelig situation, for LL, men sandelig også for os alle i DOF. Jeg mener ikke, vi kan være tjent med den nuværende ledelse i DOF. Hvis ikke ledelsen selv trækker sig, må det afgøres på en ekstraordinær generalforsamling, hvor vi på demokratisk vis kan vælge en ledelse, vi kan stå inde for.
Emne: Re: Anonyme indlægSe alle indlæg for dette emne
Navn: FilosoffenTid: 01.07.2020 14:22
Til LVJ

Tak for svar :-)

Ja (med den medium indsigt jeg har) synes jeg bare ikke man har behandlet sagen eller LL anstændigt. Uanset om der var mulighed for at han kunne fortsætte eller ej.

Og ja det betyder så for mig, at dem der har behandlet ham uanstændigt, ikke bør fortsætte, da deres handlinger ikke bare har ramt LL men bl.a. også Torbjørn og andre der nok står med samme følelse som mig. At der hurtigt kan blive meget varmt på grillen!
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LLSe alle indlæg for dette emne
Navn: Fra Jyllands-Posten Tid: 01.07.2020 13:41
Endnu en artikel fra JP https://jyllands-posten.dk/sport/ECE12257659/team-danmark-beklagede-ulovlig-formulering-om-berufsverbot-men-slettede-den-ikke-straks/
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg