Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 101 til 120, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: Nok er nokSe alle indlæg for dette emne
Navn: Døve øreTid: 24.06.2020 20:21
Trist løber: Er du ikke bange for at afslører dig selv bag din anonymitet? Det var jo størstedelen af løberne fra grupperne der lavede "oprør". Der var ikke mange af de løbere der mente det gav mening at snakke om tingene.
Emne: Re: Nok er nokSe alle indlæg for dette emne
Navn: Trist løberTid: 24.06.2020 15:11
What!!! Truer DOFs formand lige pludselig os løbere? Det kan da godt være at vi nogle gange var uenige med Lars, men det kunne vi da snakke om.
Emne: Re: Nok er nokSe alle indlæg for dette emne
Navn: Håbløs ledelseTid: 24.06.2020 14:29
Nyt
https://jyllands-posten.dk/sport/ECE12244515/loeber-fik-et-chok-da-han-hoerte-om-fyring/
Emne: Re: Nok er nokSe alle indlæg for dette emne
Navn: CLTid: 24.06.2020 14:16
BT >> Det du antyder er, at Team Danmark skal overtræde forvaltningsloven. Hvis de giver et råd skal det nedfældes.

cms>> Vi er sådan set helt enige i at en ledelse må bortvise en medarbejder. Det er sådan set også det jeg skriver. Det skal bare gøres ordentligt. I mine øjne er det helt horribelt at lave en redegørelse hvor man kalder en ansat for syg uden at have noget fagligt belæg for dette. Det er vi vel enige om er utilstedeligt!? Det er metoden jeg finder uetisk og moralsk forkastelig ikke selve fyringen.
Emne: Re: Nok er nokSe alle indlæg for dette emne
Navn: BTTid: 24.06.2020 13:22
CL: "...vi blev informeret om det skete efter pres fra Team Danmark - et forhold det viser sig ikke passer jf. aktindsigt fra Team Danmark..."

Det er jo ikke nødvendigvis forkert, bare fordi det ikke er nedfældet i TD's arkiver. Hvis man ikke ønsker endnu en svømmesag, giver det jo mening at holde det fra offentlige dokumenter. Og når TD ikke ønsker at have LL ansat i nogle af deres støtteforbund, på trods at de flotte resultater han har skabt, vil en logisk forklaring være, at der er trådt ved siden af.
Emne: Re: Nok er nokSe alle indlæg for dette emne
Navn: Trist løberTid: 24.06.2020 11:31
CMS >> LL er bare ikke bortvist. DOFs formand forklarede os løbere at ingen af de 8 kritikpunkter som du kan læse i dagens JP i sig selv var grundlag nok for en fyring, det var summen. Det virker iøvrigt til at du billiger formandens omerta, det er faktisk beskæmmende.
Emne: Re: Nok er nokSe alle indlæg for dette emne
Navn: forstår ikkeTid: 24.06.2020 11:28
Hvor i indlægget er det du mener at CL behandler en personalesag offentligt, og tilfører viden som ikke allerede er kendt i offentligheden?
Emne: Re: Nok er nokSe alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 24.06.2020 10:47
CL>>
Jeg har alt mulig respekt for at du valgte at stille op til formandsposten, men du skal nok tænke dig om hvad og hvordan du gebærder dig på et offentligt forum, når det drejer sig om personalesagen.

Det er måske i orden, at informerer om eventuelle stridspunkter ifb den på sag, men behandling af personalesag hører ikke hjemme på en offentlig hjemmeside, og jeg vil personlig ikke have tillid til dag som formand, hvis du mener det er ok.

Som jeg har skrevet tidligere kan et ansættelsesforhold ikke fortsætte, hvis der ikke er tillid mellem en ansat i en ledende stilling og arbejdsgiver, og derfor er bortvisning den eneste rigtigt løsning, uanset om fyring er objektiv set er korrekt eller ej.

At der så er nogle trolde herinde på osnakken, som til stadighed forsøger at fremprovokerer en diskussion om emnet må du så bare ignonerer, ihvertfald hvis du mener det seriøst, at der skal en udskiftning i den politisk top af forbundet.


Emne: Nok er nokSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 24.06.2020 09:35
Noget af det helt grundlæggende i enhver organisation er, at man behandler de ansatte ordentligt og med respekt. Ligeledes må det være helt grundlæggende, at man holder sig til fakta, sandheden og undlader at komme med personlige holdninger når man laver redegørelser til interne såvel som eksterne samarbejdspartnere.

Dette er åbenbart ikke en praksis vi følger i Dansk Orienteringsforbund.

Forløbet omkring fyringen af Lars Lindstrøm har været et uskønt forløb, Det er enhver ledelses ret at afskedige en medarbejder, det skal bare gøres ordentligt. Hvorfor gå ud og lyve? Man kunne have sagt samarbejdsvanskeligheder eller ønsket om en ny profil, og så havde den ikke været længere.
Nu roder man sig ud i et kringlet afskedigelsesdokument med mange forklaringer, man har haft mange forskellige forklaringer, når man har redegjort for sagen i forhold til klubledere, kredsmøder og repræsentantskabsmødet.

Man har ageret udenom de retningslinier der er blevet aftalt i forbundet for håndtering af løberklager. Processen gik meget stærkt, uden man gav sig tid til at undersøge forholdene til bunds. Dette betød jo så også man blev upræcis.

Der blev foretaget en forhastet afskedigelse uden at forholdene blev undersøgt til bunds, vi blev informeret om det skete efter pres fra Team Danmark - et forhold det viser sig ikke passer jf. aktindsigt fra Team Danmark, som jeg har haft lejlighed til at læse. Værst af alt, det materiale der ligger til grund for fyringen baserer sig på halve sandheder, ja måske endda det pure opspind. Man har undskyldt hastværket med, man var bange for at komme i medierne. Tillykke det er nu lykkes!

Samtidigt er det dyrt! Hele sagen, inkl. en anden fratrædelsesordning som følge af den, kommer hurtigt til at koste DOF i nærheden af 800.000!! Hvis man tager forliget. Vi runder 1 mio., hvis det ender i retten, som jeg dog hører et flertal i HB udenom formanden ikke ønsker. Det er godt nok mange penge.
Dertil kommer en landsholdsorganisation der har mistet sin rygrad og kontinuitet.

Det bør og skal have konsekvenser. Hvordan kan man have tillid til en formand og hovedbestyrelse, der har bakket op om fyringen?

En fyring der åbenbart er gået for stærkt og byggede på løgne og halve sandheder. En karismatisk formand går forrest, og der er åbenbart ikke nogen i HB, der er i stand til at spørge ind til eller overveje, om det hele ikke går lidt for hurtigt. Man tog beslutningen på bagrund af en redegørelse der på mange måder dokumenterer formandens (og HBs?) moralske og etiske tilstand at målet helliger midlet, bla. med grove anklager om sportschefens helbred. Hvorfor ikke bare opføre sig ordentligt og undlade løgne?

Min opfordring til HB er derfor:
Få lavet det forlig nu

Hvordan kan I se jer selv i øjnene når i har medvirket til sådan en skandale?Træk jer og indkald til Ekstraordinært Repræsentantskabsmøde.

Opfordringen gælder også kreds repræsentanterne, I er en del i det her morads.

Hvis det ikke sker frivilligt er jeg sikker på der er 8 klubber, der vil indkalde til mødet, med ny formand og HB som punktet på dagsordenen.

PS Hvis der er nogen der vil vide mere er I velkomne til at kontakte mig, in mail står øverst og mit tlf nr kan findes i o-service
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: JPTid: 24.06.2020 09:06
Hvor er det ærgerligt, at det skal være forbeholdt de få at kende til sagen. Og at man stadig kan bruge det som undskyldning.
Derfor ringede jeg i december til den tidligere sportschef og fik hans version af historien, som man nu et sagsanlæg og et halvt år efter kan læse i Jyllands-Posten.

Han har samme tlf nr. som tidligere.

Mon ikke han gerne vil læse op af aktindsigt og fritstillingsdokumenter?

Halvdelen af klubberne til repræsentantskabet stemte på forandring og en modig kandidat, der var blevet opfordret til at stille op med kort varsel. Af flere spørgere fra mindre toneangivne klubber blev han så kritiseret for at være stillet op for sent..

Det bliver dyrt det her.. og det bliver en fjollet sag i retten.
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: lvjTid: 24.06.2020 08:39
Hej

Som alle jer andre så ved jeg kun lidt om hvad der helt præcis er foregået i denne sag.

Men hvis en ledende medarbejder med personaleansvar i et firma blev anklaget af sine medarbejdere for lignende ting, så ville vedkommende næsten med garanti blive bortvist på stedet.

Så skal vi - indtil vi måtte blive klogere - ikke gå ud fra af dem som du og jeg har valgt til at lede vores forbund efter bedste evne og med rådgivning fra idrætssystemet har taget de beslutninger der var nødvendige, selvom de var meget ubehagelige,
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: Bøf med løgTid: 24.06.2020 08:35
Eller en hovedbestyrelse der har handlet ud fra "ordre" fra Team Danmark, som er dem der betalte LL's løn. Der har i flere omgange været uacceptable udtalelser om spiseforstyrelser til trods for irettesættelser. Det accepterer TD ikke. I hvert tilfælde ikke, hvis de risikere det kommer ud i offentligheden ved løberklager.

https://jyllands-posten.dk/sport/ECE12239102/ny-sag-om-mistrivsel-rammer-eliteidraetten/?fbclid=IwAR19Ytg1X_TtxGUMA-GOUFjXhpJ3o0oyP7x1TJ4BL2frr56Fm5iqCT_PiPo
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: ViggoTid: 24.06.2020 08:32
HR - er du jurist og har fuld indsigt i sagen?

Ellers lad være med at udtale dig om noget du intet ved om!

Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: HmmTid: 24.06.2020 08:17
Lugter af inkompetence i hovedbestyrelsen.
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: BekymretTid: 23.06.2020 23:40
Og en hovedbestyrelsen som sikkert har været skræmt over at VM skulle overstås, så at de ikke turde tage sagen op ved generalforsamlingen, men naivt troede at det var overstået og bare kunne ties ihjel. Bliver dette dyrere end corona?
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: HRTid: 23.06.2020 21:51
Nøgternt vurderet lyder det som om DOF har en rigtig dårlig sag. Fyring uden advarsler, høring, mv., det er bare no-go. Dertil så er det godt nok dumt af DOFs formand at begynde at lege psykolog, ordet skandale er nærliggende.
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: JPTid: 23.06.2020 21:50
Køb Jyllands Posten i morgen
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: JP Tid: 23.06.2020 21:24
Hej,
Lidt af svaret for retsagsspørgsmålet kan findes på jp.dk
Emne: Klitløbet 2020Se alle indlæg for dette emne
Navn: Mulig klitløberTid: 23.06.2020 20:10
Nogen der ved om det bliver afholdt og hvor?
Emne: Re: HandlingSe alle indlæg for dette emne
Navn: OstTid: 22.06.2020 09:23
Hullet i osten: Nu spurgte jeg så den der bragte det på banen herinde. Det er vel fair nok?
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg