Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 81 til 100, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Pandelampe Top 5?Se alle indlæg for dette emne
Navn: NatløberTid: 18.10.2021 19:56
Er der en eller flere kyndige osnakkere, som kunne komme med deres pandelampe top 5. Fordele/ulemper.
Emne: Årets NightChamp serie lige om hjørnetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 17.10.2021 11:02
Til dig der elsker natløb - og til dig, der kunne tænke dig at prøve at løbe i mørket

Igen i år har du nu mulighed for at komme ud at løbe i mørket i det midtjyske område mellem Horsens, Silkeborg og Aarhus. 4 torsdagsaftener i november ’21 og 3 i februar ’22 afvikles - sædvanen tro - natløbsserien NightChamp, på et tidspunkt af året, hvor der er langt mellem konkurrenceløbene.
Og da starten er allerede mellem klokken 18.15 og 19.15, kan man være hjemme igen i varmen efter løbet, inden det bliver alt for sent!

Du vil i november kunne komme ud at løbe i så forskellige terræner som Marselisborg Storskov, Tranbjerg Skov, Skanderborg Dyrehave samt Moesgaard Skov ved Giber Å, og i februar fortsættes med et par løb i Midtjylland, inden det hele rundes på Sletten.
Ved flere af etaperne har du mulighed for at komme ud at løbe i skove, der aldrig eller sjældent har været anvendt til orienteringsløb. Det drejer sig om Tranbjerg Skov (kun tidligere anvendt til et Corona-træningsløb), mens vi i februar arbejder på en tilladelse til at afvikle en etape i Rathlousdal, der tidligere kun har været anvendt til PAN-træningsløb.
Ved prologen i Marselisborg plejer der at være mulighed for omklædning og bad inden døre i Silistria.

Du vil virkelig kunne give den gas i skoven og give dine konkurrenter baghjul, hvis du er til skarp konkurrence, eller du kan tage det mere afslappet, eventuelt i samløb med andre eller med skygge, hvis du ikke er så sikker i mørket. Natløb giver dig god orienteringserfaring, som du også kan bruge i dagslys, og du kan ved NightChamp vælge mellem 8 baner af forskellig længde og sværhedsgrad. Så der er helt sikkert noget til dig, og noget der passer til dit niveau.

Ved deltagelse i årets NightChamp-serie er du også med i konkurrencen om de mange præmier!
Hvis du vinder din klasse, venter der dig en fin præmie, der er sponseret af Løberen i Aarhus i samarbejde med Fusion.
Endvidere deltager du i lodtrækningen af 2 gavekort á 1500 kr. Du får således et lod i ”hatten” for hver etape, hvor du starter.

Efter sidste afdeling af NightChamp i februar byder vi på en afslutning på Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole med kaffe og brød, og her uddeles også de 19 klassepræmier.
Og så er det ellers bare at komme ind på O-service og få tilmeldt dig, så du kan være en del af årets NightChamp!

Se mere på vores midlertidige hjemmeside her: www.dagsberg.net
Indbydelsen finder du her: http://dagsberg.net/NC2122/Indbydelse.pdf
Emne: KUM 2021Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 12.10.2021 23:32
På fredag udløber tilmeldingen til årets KUM som arrangeres af Horsens OK og i den forbindelse vil jeg lige skrive en opfordring - særligt til juniorløberne - som endnu ikke har tilmeldt sig i større antal.
Langdistancen om lørdagen bliver en god mulighed for at teste sig selv her ved indgangen til et nyt træningsår. 17-18 og 19-20 løber samme bane for at man kan måle sig mod hinanden. H17-20 er 9,4km (55 min) og D17-20 er 6,7km (49 min) på 1:15.000, 5m ækv.. Skoven står flot og er barsk - jeg vil beskrive den som en kombi af Silkeborg og Schweitz (WOC 2012 Lang):
http://3drerun.worldofo.com/2d/?lidstr=20120719WOCLongM-Web
De bedste dele er skoven er udnyttet, mens de andre dele er valgt fra.
Så til juniorløberne: Kom ud i skoven og test jer selv på de første 55/49min af en langdistance og få en god start på træningsåret - og en god gennemkøring til DM Nat ugen efter.

Kristian Vad, Horsens OK - banelægger KUM 2021
Emne: Hvor var den nye Tri-landstræner ?Se alle indlæg for dette emne
Navn: Ikke-LLTid: 11.10.2021 14:30
.... problemer med at finde vej

https://www.dr.dk/sporten/dansk-triatlet-vandt-kaempestort-men-blev-diskvalificeret-fordi-guiden-koerte-forkert
Emne: EM MTB-O flot artikel på dr.dkSe alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 10.10.2021 19:22
https://www.dr.dk/sporten/camilla-hadede-cykle-i-skole-som-barn-nu-har-hun-trampet-sig-til-baade-em-og-vm-guld-i-aar
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 04.10.2021 23:18
Point fordeling og aldersklasser...

Da vi lavede det nye regelsæt, og dermed point beregning, for divisionsturneringen var vi meget opmærksomme på at få lavet en fordeling af point der tilgodeser ungdom frem for 'ældre ungdom'...

@Mads dit eksempel - er når man ser isoleret på det selvfølgelig hverken forståeligt eller til at forklare.

Det vi gjorde var at anskue mængden af point i 5-10 års intervaller og ikke klasse mod klasse, og i den nye pointberegning er der altså noget flere point for løbere <= HD20 end der er for løber >= HD35.

Henrik Poulsen
FIF Hillerød Orientering
Emne: Re: DM i tilmelding = DM for klubholdSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 04.10.2021 14:29
1) Skal det vitterligt være et officielt "DM"?Det giver i hvert fald sammenhængskraft i de klubber jeg støder på, og bruges som årsag til at flere deltager, så hvorfor underkende en holdindsats ved at fratage det officiel status som DM? Der er stor variation i deltagerantallet til DM i sprint, mellemdistance, langdistance osv. skal de så også gradbøjes som et bedre eller værre DM?2) Er pointene fordelt rimeligt?Hvis vi gerne vil lokke flere unge til, så kunne DOF (hvem det nu er i praksis) da overveje, om de enkelte klasser har en rimelig betydning. At H80 (som nævnes) giver flere point end H16 kan da skyldes at man favoriserer de ældre frem for de yngre, hvilket de færreste nok vil finde mening i. Det virker ikke på mig som om, at man har skelet til deltagerantallet, for så vil DH50 - DH70 da skulle have væsentligt flere pointgivende løbere. I Søllerød stillede vi med 10 H50-løbere - så kom bare med flere point til den klasse :-). Her vil jeg tro flere ville værdsætte, at de yngre gav lidt flere point, og de ældre lidt færre.3) Løber folk ”forkerte” klasser?Ja da - så f.eks. et par H50 løbere flytter til H40, og endda til H21. Ditto for D21 hvor tre ud af Søllerøds fire løbere her på Møn rettelig er D50-løbere. Det kunne man (med al respekt for dem der løb) også se på de tider de kom igennem på. Der er også mere eller mindre kyndige, der flyttes til en B-bane. Denne giver så færre point, men korrekt – det tilgodeser den store klub.MvhMichael, Søllerød
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: JtMTid: 04.10.2021 09:08
Det har aldrig været min hensigt at være anonym. Føler mig heller ikke sådan. Men tak, Thomas, for at hjælpe de unge og nytilkomne lidt på vej herinde ;-)
Emne: Årets korttegner 2021Se alle indlæg for dette emne
Navn: TCTid: 04.10.2021 09:07
Mads K Larsen, FIF, fik igår overtrakt prisen som årets korttegner 2021. Det er så velfortjent, Mads.
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 03.10.2021 21:57
Meget velargumenteret, Mads :-)

Lige lidt oversættelser:

Lindstrøm = Lars Lindstrøm
JtM = Jan the Man = Jan Eg Pedersen
TL = Tore Linde
cms = Carsten Stenberg
FEK = Frederik Erskov Krogh

Mvh
TJ = Thomas Greve Jensen
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 03.10.2021 21:22
Godt skrevet, Mads. På alle områder; og jeg er 100% enig med dig!
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 03.10.2021 20:30
Klart at formatet til DM hold favoriserer de klubber med mange løbere og herunder et bredt spektre af forskelige løbere i forskelige aldre og med forskelige kompetencer. Det er et DM i hold og her gælder det om at have den mest brede og komplette sammensætning. Man kan ikke være god uden at have en stærk eliteafdeling. Man skal have ungdomsløbere repræsenteret i alle klasser. Man skal have begyndere, forældre, de ældste og alt midt i mellem med - det giver da god mening.

Der bliver skrevet lidt længere nede at de klubber, der har en stor ungdomsafdeling klarer sig bedst og det synes jeg lugter lidt af en, der ikke har sat sig ind i pointsystemet. Eksempelvis får man for at vinde H20 klassen 4 point i hver match, i H21 8 point og H80 hele 6 point. Altså kan man i en klasse som H80 maksimalt få 15 point som klub mod de 9 point man maksimalt kan opnå i H20.

For lige at understrege hvor tosset det er kan jeg genbruge eksemplet ovenfor: Pan taber matchen om 3. Pladsen, med 3,5 point, til Horsens OK. Min bror Søren bliver 2’er i H20, dette giver ham 4 point i matchen mod Horsens OK. Min mormor på 81 løb i dagens anledning H80, hvor hun med et gennemført løb kunne have taget ligeså mange point som Søren uagtet om hun bliver sidst 1:30 t efter vinderen. Det er selvfølgelig en præstation i sig selv at gennemføre det er jeg klar over, men al ære og respekt overfor min mormor, så tror jeg da at hun er enig i at en frisk ung dreng, der giver sig røven ud af bukserne bør tage flere point end hende, der tudser rundt. Den hurtige kan regne ud at havde hun gennemført, så havde Pan slået Horsens og det synes jeg ærlig talt også havde været på et lidt tyndt grundlag.

Og så brug da lige jeres rigtige navne eller noget der er tæt på. Det er så nemt at gemme sig bag et alias
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: LindstrømTid: 03.10.2021 10:59
Handler Divisionsturnering ikke først og fremmest om at skabe aktivitet i klubberne?
Set i det lys så giver det rigtig god mening at give point til mange, såvel i A som i B klasserne. Problemet er nærmere at turneringen har DM status, og det er nærliggende at tillægge den status motiverne for spekulationer i aldersgrupper. Personligt mener jeg at turneringen ikke bør have DM status, men jeg anerkender omvendt at det kan være en motiverende faktor for nogle løbere og klubbers deltagelse.
Med det in mente, så fint nok at det kan føre til uhensigtsmæssigheder, det lever jeg fint med. Det væsentligste er trods alt at mange kommer i skoven, og det mål lever turneringen op til. Hvem der vinder, det bekymrer jeg mig mindre om.
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: JtMTid: 03.10.2021 09:01
TL> Enig. Hun og andre skal selvfølgelig have lov til at løbe B-klasse, hvis hun er utryg ved A-klasse. Men der er jo ingen grund til at tildele point, når det nu ikke er for at spekulere i den retning. Og det er et DM. Det er fin og bedre løsning. Nyd turen i den skønne Klinteskov :-)
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 03.10.2021 07:12
@Jtm. Ud over det ekstremt besværlige arbejde det ville være at sikre sig at folk overholder en sådan regel. Hvad så med dem der bruger klasserne uden at spekulere i point? Min kone skal løbe D21B i dag. Hun løber klassen fordi hun er lige på kanten teknisk og fysisk til at løbe D35A, og da det er på Møn (sværere terræn) foretrækker hun så den klasse. Men til daglig på Nordsjælland passer D35A ok til hende. Jeg vil tro det findes rigtig mange eksempler af den art.
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: JtMTid: 02.10.2021 23:38
cms og mads> Med de begrundelser så kan I vel ikke være imod mit forslag om begrænsende regler for deltagelse i B-klasserne. Ingen bliver tilsyneladende ramt af dem. Så bare for en sikkerheds skyld?
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 02.10.2021 20:23
Jtm>>
Man kunne jo vender problemstilling om så alle fik et point for at gennemfører uanset klasse, men det kun var i A-klasserne, at der kunne hentes placeringspoint, og evt justerede sidstnævnte så de blev vægtet højere.
På den måde ville det aldrig kunne betale sig at sætte en "overkvalificeret" løber på en b-klasse, og det for den enkelte løber, vil det aldrig være spild af tid at deltage, som det kan være tilfældet idag.

Og jo, dette ville give en stor klub en fordel fremfor en lille klub, men sådan det i forvejen.
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: Mads Tid: 02.10.2021 17:12
21B og 45B klasserne løbes hovedsageligt af forældre til nye ungdomsløbere. Dermed er der også brug for de nye forældre I klubben, hvilket understøtter at der er brug for alle i en klub både dem der løbet I mange år og dem som lige er begyndt.
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: JtMTid: 02.10.2021 16:48
Og god ældrepleje skal der også til. Det er de klubber, der har størst bredde i alle aldersklasser, som klarer sig bedst. Så kan man diskutere, om man skal have en DM-titel for det eller ej. Det der generer mig (mest) ved divisionsturneringen er B-klasserne. Her kan man sætte hvem som helst til at deltage og skrabe lidt ekstra point ind. Og visse klubber gør dette ganske skamløst. Fjern B-klasserne eller stil krav om, at man ikke kan deltage i en B-klasse, hvis man har løbet mesterskab (JFM/SM/DM) de seneste 5 år, ligesom man er udelukket fra at løbe mesterskab i samme + næste sæson.
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: kom ind i kampenTid: 02.10.2021 13:57
til jer der brokker sig over at DM hold favoriserer dem, der har flest medlemmer: de klubber, der virkelig rykker frem ved DM Hold er dem, der bruger tid på ungdomsarbejde. Så brug lidt mere tid på jeres ungdomstræning, hvis I er utilfredse.
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg