Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 181 til 200, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: NightChamp - februarSe alle indlæg for dette emne
Navn: HDTid: 30.01.2019 21:34
Så er februars 3 afdelinger af vinterens NightChamp-serie lige om hjørnet.
Vi lægger ud med 2 løb i Aarhus, idet både 4. etape den 7. februar og 5. etape den 21. februar foregår i bynære terræner. Den 4. etape foregår i mere eller mindre jomfrueligt terræn i Vestereng ved Skejby Sygehus.
5. etape foregår i True Skov, der er en forholdsvis nyplantet og letløbt skov.

Mellem disse to etaper i Aarhus ligger en uge 7, hvor NightChamp traditionen tro ligger stille.

Efter de to løb i Aarhus afsluttes denne vinters serie i Silkeborgs bakker, nærmere betegnet i Silkeborg Sønderskov!

Efter strabadserne i skoven går turen til Himmelbjergegnens Natur- og IdrætsEfterskole (HNIE) til den traditionelle afslutning med kaffe og brød i kantinen samt præmieoverrækkelse til klassevinderne.

Vi glæder os til at se jer i februar!
Emne: Re: Fagre nye verdenSe alle indlæg for dette emne
Navn: ppTid: 30.01.2019 14:53
En helt kort respons på en meget lang historie omkring bladet
Bladet har været voldsomt nedprioriteret af DOF igennem nu snart mange mange år. Dødsstødet til bladet kom da man reducerede antallet af udgivelser. Jeg kan faktisk ikke engang lige her og nu huske hvor ofte bladet udkommer. Er det 4 gange? Så den langsigtede DOF plan har været at det skulle lide sin egen død.
Et godt blad skal udkommen helst 8 gange om året. Gerne oftere. Således kommer der en genkendelse og gamle nyheder er lige pludselig ikke så gamle. Og det er super at have det blad liggende. Jeg besøger gamle o-venner som har alle blade stående.
Bladet er vigtigt.
Jeg er et såkaldt perifert medlem. Påstår jeg er en gammel stjerne, men den er godt nok blegnet voldsomt. Løber næsten ikke mere. Men betaler min kontingent af kærlighed til sporten og så den ene divisions match jeg får taget mig sammen til. Bladet dukker op alt for sjældent og husker mig på mit tilhørs forhold.
Og jeg som ikke hænger på o-sportens sociale medier hver dag, så er bladet faktisk godt. Det er et rigtigt godt blad. Hvad er det for noget sludder i siger. Rigtigt godt.
Og det er en skam at man inden for DOF i sin stræben efter alt andet, har glemt dette. Siger jeg ordet bredden. Os der hygger os og som betaler kontingent. Måske skulle jeg droppe det ene divisionsløb om året og så bare melde mig ud. Bladet, alt for sjældent, var mit anker punkt og glæde ved min sport. Og hvis bladet var udkommet noget oftere, så kunne det også være at jeg var blevet mere aktiv.
DOF, med de verdens stjerner vi har. Er vi virkelig ikke i stand til at lave en væsentlig annoncedækning for udgifterne.
Nej, jeg tror DOF opgav for mange år siden. En skam.
Emne: Re: Fagre nye verdenSe alle indlæg for dette emne
Navn: lvjTid: 29.01.2019 14:08
Meget enig med Bo

Det vil kræve en ekstraordinær indsats at få orienteringsløberne til at læse en digital udgave.

Men også enig med flere i at jeg nærmest er holdt op med at læse bladet da det ikke er særligt interessant.

Jeg ved ikke hvad der skal til - læser altid aviser digitalt, men der er daglige nyheder, så det er noget andet.

Der er bestemt en risiko for at det kan koste aktivitet i forbundet.

Emne: Udenlandske stævner - Dolomiti 3 daysSe alle indlæg for dette emne
Navn: KBTid: 27.01.2019 22:32
Et af den kommende sommers udenlandske stævner er Primiero O-Week eller som det også bliver kaldt ”Dolomiti 3 days”. Et løb der varmt kan anbefales. Jeg deltog selv i 2017 udgaven, hvilket ligesom i år også bød på spændende og udfordrende terræn i de italienske Dolomitter. Løbet er specielt, da det foregår i højden, 2 af årets etaper foregår således i ca. 2000 m. højde med udgik til de spektakulære tinder i baggrunden. Kortene er skarpe og så løbes der også med SI, så what’s not to like? 😊

https://www.dolomiti3days.com/
Emne: HUSK! NatCup 6. februar - i en skov hvor du næppe har løbet før...Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 21.01.2019 14:47
NatCup Onsdag d. 6. februar finder sted i noget så sjældent som en "rigtig skov" hvor du næppe har løbet før. Pedersted Skov på Midtsjælland er halvt statsskov og halvt privatskov - tilsammen et rigtig fint midtsjællandsk o-løbsterræn, som Naturstyrelsen og en velvillig ejer har lånt ud denne aften. NatCup bliver første løb i O-Service på Køge OK's veltegnede kort fra 2018. Andreas Hougaard Boesen og henrik Boesen står får banerne. Se instruktionen her: http://www.okr.dk/loeb/natcup1819/instruktion_2019.pdf
Emne: Re: Fagre nye verdenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 21.01.2019 09:14
At gå over til en elektronisk udgave er et udtryk for rettidig omhu, men det kræver en større indsats end måske forventet. I min klub lagde vi den trykte udgave af klubbladet i graven for år tilbage og her en håndfuld år efter lagde vi også den elektroniske udgave til hvile. Vi fik som klub kort og godt ikke udnyttet muligheden der lå i den ny elektroniske udgave da vi mistede både læsere og skribenter ved at gå elektronisk, og vi nøjes i dag med Facebook og et nyhedsbrev til eksterne om vores aktiviteter. Vi har mistet en del af vores identitet, og det samme risikerer DOF at gøre.
De sidste udgaver af bladet har jeg selv skimmet på nettet og da bladet i et forsøg på at ramme ekstremt bredt, rammer ved siden af det meste og er måneder for gammelt i forhold til de præstationer de medtages, skulle der alligevel ske en forandring. Flere udgave der retter sig mod temaer, aktuel opfølgning på de mesterskaber som vi som forbund bruger millioner på at understøtte og meget gerne en tilsvarende opfølgning på de andre projekter som forbundets ansatte arbejder med. God arbejdslyst med projektet
Emne: Re: Fagre nye verdenSe alle indlæg for dette emne
Navn: asapTid: 19.01.2019 10:08
Har gennem de sidste par år læst mindre og mindre i "O-Posten/Orientering". Og klubblade læser jeg nærmest slet ikke.

Begge blade bringer "gammelt" nyt. Fx referater fra løb, der er overstået. De er mere eller mindre glemt, og nye løb er aktuelle nu.

I orientering kigger jeg gerne på de tekniske opgaver, der er, da de ikke er datoafhængige. I nyeste nummer fx også pandelampevalg.

Tiden til "gammelt" stof mener jeg er løbet, med de tekniske her-og-nu løsninger der er. Referater fra møder, løb, klubture m.m. hører til online asap. De skal ikke vente til en bladudgivelse uger/måneder senere.
Emne: Re: Fagre nye verdenSe alle indlæg for dette emne
Navn: TidsskriftholderTid: 18.01.2019 23:36
Ærgerligt sted at spare. Det er begyndelsen på enden for vores fælles blad. Jeg tror ikke på at forbundets medlemmer gider at læse det på en skærm. Eller måske rettere, de får det ikke gjort. Jeg selv får det ikke gjort, hvis det ikke ligger på køkkenbordet. O-posten skaber sammenhold og fælles forståelse på tværs af forbundet - den har fortjent en bedre skæbne.
Emne: Re: Fagre nye verdenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Fint nokTid: 17.01.2019 19:58
Den digitale udgave er helt i tidens ånd. Udfordringen bliver så bare, at få folk til aktivt at åbne det digitalt. Er det interessant nok til det? Jeg læser sjældent i det, men bladrer det igennem og ser kort og billeder og måske enkelte artikler/beretninger. Når det ikke kommer til at ligge fysysk på mit køkkenbord, vil jeg aldrig komme til at kigge i det fremover, med mindre der kommer nogle helt nye tiltag Det krydser vi fingre for.
Emne: Re: Fagre nye verdenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Ingen digital læsehestTid: 17.01.2019 12:34
Jeg kommer til at savne bladet. Det fik jeg da læst i. Jeg tvivler på, at jeg får læst lige så meget i den digitale version.
Når det er sagt, så har den digitale løsning jo bare andre spændende muligheder.
Emne: Re: Fagre nye verdenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Fremsyn frem for snævertsynTid: 16.01.2019 21:45
Det er bare 4-5 år for sent...
Hvorfor er det at alle nye tiltag i o-sporten altid skal være noget negativt hos visse personer? Det er sgu dræbende for den frivillige indsats der lægges, og som er stærkt nødvendig for at vores sport overlever.

SUK...
Emne: Re: Fagre nye verdenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 16.01.2019 16:08
Endnu mere ro på. Loven om pligtaflevering gælder stadig - også for elektroniske udgivelser: http://www.pligtaflevering.dk/.
Emne: Re: Fagre nye verdenSe alle indlæg for dette emne
Navn: JtMTid: 15.01.2019 18:50
Bare rolig, der er slet ikke noget, der forsvinder. Alle historier bliver fortsat lavet. De bliver bare kun udgivet digitalt. Vi får lov til at beholde nogle flere træer. Kan orienteringsløbere være imod det?
Emne: Re: Fagre nye verdenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Den radikale Tid: 13.01.2019 21:00
Fatalt og uforståelig beslutning. Med den trykte udgave forsvinder historierne, historien og den fælles forståelse. O-posten med Rud og Kramer tilbage ! Kun trykt og aldrig digital.
Emne: Re: Fagre nye verdenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 12.01.2019 20:24
Sørgelig udvikling
Emne: Re: LandsholdetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 11.01.2019 21:05
Magnus satser atletik i år.
Emne: Fagre nye verdenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Virtual-OTid: 11.01.2019 15:49
Magasinet Orientering bliver fremover kun udgivet digitalt:

https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/nyhed/7734-orientering-bliver-100-procent-digital

Inden længe slipper vi vel for at skulle ind/ud i naturen, men afvikler konkurrencerne udelukkende som E-sport...
Emne: Re: LandsholdetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Sofa løberenTid: 11.01.2019 10:29
Hvis man læser Helge LPs fremragende skrift om landsholdet (og det har du vel gjort MoM?), så står der om Magnus: Magnus har meddelt, at han ikke satser på VM i 2019,

Miri er en af de løbere der præsenteres som potentiel landsholdsløber 2019, så helt væk kan de ikke være.

Kan læses her:
https://do-f.dk/images/landshold/Dokumenter/Landsholdsprogram-2019.pdf
Emne: Re: LandsholdetSe alle indlæg for dette emne
Navn: MoMTid: 10.01.2019 21:13
Det står også i nyheden: Det er rigtigt. Men nu er det ikke nødvendigvis kun landstrænerens forklaring jeg ønsker. Jeg kender hverken landstræneren eller de nævnte løbere godt nok til, jeg føler for at ringe til dem. Men jeg kan sagtens leve med den forklaring jeg ind til videre har fået.
Emne: Re: LandsholdetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Det står også i nyhedenTid: 10.01.2019 20:41
"Spørgsmål til udtagelsen kan rettes til landstræner Torbjørn Gasbjerg tlf. 2251 5156 eller landstræner Kenneth Buch tlf. +47 4128 2829"
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg