Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 721 til 740, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: Trimtex Senior Cup Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 14.09.2018 13:34
Det er min skyld at resultaterne ikke er blevet opdateret på hjemmesiden - de var blevet væk i min mailboks - denne del er nu klaret og du kan se det endelige resultat på https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/ranglister

Manglende præmier og nyhed har jeg ikke lige et svar på.

Med venlig hilsen

Henrik Poulsen
Stævne- og Reglementsudvalget (IT området)
Emne: Publikumsløb Euromeeting Se alle indlæg for dette emne
Navn: TCTid: 14.09.2018 13:26
Husk tilmelding til Euromeeting via O-service, det er lige om snart:
-Flere verdensstjerner
-Nye kort
-Mulighed for at heppe på landsholdet
-Duft af WOC2020
-Internationalt format i en kompakt weekend midt i DK ;-)

Ses
Emne: Trimtex Senior Cup Se alle indlæg for dette emne
Navn: Nysgerrig Tid: 14.09.2018 10:31
Trimtex Senior Cup blev afgjort til dm i søndags (det er i hvert fald hvad fremgår af DOF's hjemmeside). Der var dog ingen uddeling af præmier til stævnet, der har ikke været en nyhed på forbundets hjemmeside og stillingen er ikke opdateret på ranglistesiden. Er der nogen her som ved hvem vinderne blev?
Emne: Reglement 2019Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 13.09.2018 11:19
Bare så alle er klar over deres muligheder for at blive hørt, så er forløbet for nyt reglement ganske langstrakt, dog er o-snakken ikke stedet hvor input til reglement 2019 kan afleveres.

På nuværende tidspunkt er forslaget til reglement 2019 til høring hos medlemmerne og alle har, via egen klub, mulighed for at komme med forbedringsforslag til reglementsforslaget.

Klubberne kan senest den 30/9 sende eventuelle høringssvar til Formanden for Stævne- og Reglementsudvalget, Erik Nielsen med kopi til Tage V. Andersen, der er ansvarlig for gennemskrivning af de modtagne reglementsændringer.

Efterfølgende vil reglementet 2019 bliver sendt til høring hos formænd for DOFs områder, inden det endelige forslag fremlægges for Hovedbestyrelsen til behandling og godkendelse.

Med venlig hilsen

Henrik Poulsen
Medlem af Stævne- og Reglementsudvalget (IT området)
Emne: Re: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: ?Tid: 13.09.2018 10:13
Nu er det jo sådan at man som klub i mange andre sportsgrene af naturlige grunde ikke kan have 178 på banen på samme tid. Men det kan man i orientering (hvis man er så mange), og det er jo blandt andet det der gør vores sport til noget særligt, og gør det til en sport for hele familien.

Hvorfor ikke lade divisionsturneringen underbygge denne kvalitet ved vores sport og netop motivere klubberne til at blive flere, fordi alle i princippet kan give point? Det er jo lige netop fedt at være til divisionsmatch når det lykkes ens klub at få alle med, også dem der ikke kommer ellers.

Så kan vi afgøre hvem der er de bedste orienteringsløbere til DM'er eller regionale mesterskaber.
Emne: SprintstafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 12.09.2018 21:47
I indledningen til høringsprocessen står der: "I D/H 12 er der fri holdsammensætning, dvs. intet krav om D-løbere, idet der ingen kønsspecifik forskel er på børnenes formåen."
Det er ikke rigtigt, drengene er hurtigst, i søndags havde de hurtigste drenge en km tid der var et minut hurtigere end pigernes. H-12 banen var 400 m længere end D-12, så banelæggeren havde også bemærket forskellen.

For 2 år siden blev der indført en separat D-12 stafetklasse i skoven, lækkert at give pigerne mulighed for at konkurrere ligeværdigt, dvs. ikke mod drengene. Den mulighed får de ikke til DM Sprint stafet med det stillede forsag. Bevar sprintstafetten som 2 drenge og 2 pige ture - eller hav i det mindste et krav om minimum en pige på sprint stafetholdet i H/D-12
Emne: Re: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: SkolelærerenTid: 12.09.2018 20:14
Anonym> Synd du ikke kan stave
Emne: Re: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: AnonymTid: 12.09.2018 17:27
Det der divitionsmatch har alle dage været en underlig konkurrence. Imponerende at klubberne kan samle så relativt mange løbere til matcherne, og specielt at så mange nye i sporten også deltager.
De nye regler gør næppe den store forskel for interessen, deltagerantallet eller sporten som helhed.
Emne: Re: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: Kristian K.Tid: 12.09.2018 16:12
Jeg syntes at Brøndby skal spille med alle deres medlemmer på banen - så kan Skagen BK sgu lære det. Hvorfor spille 11 mod 11 - det opfordrer da ikke klubberne til at blive flere eller ...

Nej - klubberne bør da til en vis grad kunne dyste med et endeligt og ens antal løbere ellers kan man da bare kåre den klub med flest medlemmer som Danmarks bedste.
Emne: Re: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: ?Tid: 12.09.2018 09:33
"så bliver divisionsmatcherne nu et tilmeldingsløb, hvor det handler om at have mange, men også gode løbere."

Jeg forstår ikke helt argumentationen. Er det ikke lige netop de to ting som skal definere Danmarks bedste klub?

Det må da give motivation til klubberne om både at blive flere og blive bedre?

Hvad angår de geografiske "uretfærdigheder", er de vel svære at komme udenom, eller o-snakken har måske løsningen?
Emne: Re: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: MustiTid: 11.09.2018 23:42
Med alle de tællende klasser, lukker det da for alvor op for spekulationer ved holdsammensætninger/valg af klasse til løberne. Stakkels udvalg der skal optimere det!
Emne: hd43 Se alle indlæg for dette emne
Navn: Spørgejørgen2Tid: 11.09.2018 23:41
Før dm-stafet undrede jeg mig over hvorfor d14 ikke har sin egen klasse, men er tvunget til at løbe med drengene i hd43. Nu er resultatlisten så kommet og den taler sit eget tydelige sprog. Der er i hd43 uddelt 9 medaljer, hvoraf 9 er uddelt til en dreng og 0 til en pige. Og på ingen af de tre ture er der en pige blandt de 6 hurtigste. Så hvorfor blive ved med at tvinge d14pigerne til at løbe med drengene, som helt klart løber meget hurtigere? Opret dog en h14 + en d14 og så behold hd43 som en opsamlingsklasse, hvor der kan jongleres friere. Det er altså både pinligt og dumt at vi bliver ved med at uddele medaljer til alle, der gennemfører, i nogle af de ældre klasser (d35, d45, d60) mens vi helt konsekvent sørger for, at ingen af d14pigerne, som altså er fremtiden, vinder noget som helst.
Emne: Re: DM Stafet og LangSe alle indlæg for dette emne
Navn: Førsteårs seniorTid: 11.09.2018 23:38
Banerne til dm lang var gode og udnyttede terrænet optimalt
Og terrænet var spændende og varieret med butterfly placeret
I et godt område jeg vil ihvertfald gerne komme til ulbjerg igen
Det er helt klart køreturen værd
Emne: Re: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 11.09.2018 20:51
Divisionsturneringen altid været et spørgsmål om hvor mange af klubbens medlemmer man har kunnet få til at stille op - og det hænger ofte sammen med afstanden i stævne - specielt til klubfinalen.

Det har intet med beregningen af point at gøre.
Emne: Re: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: Kristian K.Tid: 11.09.2018 20:10
https://goo.gl/WSCF5s
Reglementet lagt her for dem der ikke har fået det fra klubben.

Som Lars ganske rigtigt pointerer, så bliver divisionsmatcherne nu et tilmeldingsløb, hvor det handler om at have mange, men også gode løbere.
Således kan man snildt stille med 5 D40(D45) men se sig slået af andre klubber også tabe den pågældende bane med 15-0. Konceptet med de mange tællende løbere, op til 178 for en dygtig klub, er ligeledes et geografisk konkurrenceløb - der alt i alt vil betyde at distance fra klubhus til skov afgør matchen, såfremt der er forskel på dette. Det vil betyde at for klubber i yderområderne af hvor matcherne typisk placeres ikke har en chance.

Ved klubfinalen bliver det efter alt rimelig sandsynlighed således at den storklub der bor i nærheden af finaleskoven vinder.

Jeg tror ikke på dette forkrøblede forsøg på at puste liv i kredsløbene.
Men lad os nu se....
Emne: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: lvjTid: 11.09.2018 19:37
DOF har nu sendt reglement til høring, som indeholder et fundamentalt ændret reglement for divisionsmatcher.

Høring er måske så meget sagt, fordi det pga. procedurerne i DOF allerede i princippet er vedtaget måske med ændring af evt. stavefejl.

Reglementet betyder at der nu kan være op til 178 tællende løbere fra én klub, så lidt groft sagt er divisionsturneringen nu blevet til en tilmeldingsturnering

Udover den lidet demokratiske proces dette er foregået med (hvor stort set alle Østkredsens klubber var modstandere af det oprindelige forslag, som stort set nu er uændret bortset fra antallet af matcher) så gør dette efter min mening divisionsmatcherne langt mindre interessante.

Det kan også meget let få den effekt hvor klubberne (i hvert fald i de højere divisioner) tidligere kunne motiveres af at forsøge at stille et nogenlunde fuldt hold så er det nu umuligt og derfor er motivationen for dette sværere at mobilisere.

Jeg vil opfordre Østkredsens klubber til at protestere mod dette og om nødvendigt at stille et forslag til DOF's repræsentantskabsmøde om at tilbagerulle dette forslag
Emne: Værktøjer til OrienteringskortSe alle indlæg for dette emne
Navn: Flemming BruunTid: 11.09.2018 15:01
Hvis man laver sprintkort er der nu en hjælp fra SDFE så man kan se billeder fra en 45 grader skrå vinkel. Det er hhv N, S,Ø og V, man kan se dem fra.
På den måde kan man komme rundt om en bygning hjemme fra skrivebordet og få set detaljer der eller ville være skjult.

https://skraafoto.kortforsyningen.dk/oblivisionjsoff/index.aspx?project=denmark&id=DYWFOO

Mere om servicen kan læses her
https://sdfe.dk/data-skaber-vaerdi/nyheder/nyhedsarkiv/2018/sep/nu-kan-du-se-danmark-paa-skraa/
Emne: Re: DM-stafet 2018 erstatningsløb/omløbSe alle indlæg for dette emne
Navn:Tid: 11.09.2018 13:48
næsten seriøs > Det kunne du godt have sagt det noget før!
Men hvorfor anonym, - der er måske alligevel noget om o-snakken....?
Emne: Re: DM-stafet 2018 erstatningsløb/omløbSe alle indlæg for dette emne
Navn: næsten seriøsTid: 11.09.2018 13:31
Der er ikke og har aldrig været tale om omløb, hverken i Rude Skov, Bistrup Hegn eller Kongelunden. Det er bare nogen glade o-løbere, der hygger sig med lidt sort humor.
Emne: Re: DM-stafet 2018 erstatningsløb/omløbSe alle indlæg for dette emne
Navn: Den seriøseTid: 11.09.2018 12:51
Og os, der troede at der reelt var tale om, at der skulle omløb til - er vi bare blevet snydt af alle jer sjove mennesker?

Ud fra alle de mere eller mindre opfindsomme kommentarer, så antager jeg, at der absolut intet er om snakken?

Er der et seriøst menneske til stede, der kan be- eller afkræfte dette? (og lad nu være med at prøve at være morsomme igen...)
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg