Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 721 til 740, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: Nyt reglement IKKE for børnSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 18.09.2018 10:29
Jeg er helt på linie med Lars Sim. Det er meget vigtigt at børnene får en god oplevelse, så jeg synes det vil være virkelig ærgeligt, hvis der reduceres i muligheden for skygning. Reglementet giver i dag mulighed for skygning på alle lette og begynderbaner, dog selvfølgelig undtaget mesterskabsløb.

For mange børn opleves det grænseoverskridende at skulle løbe alene i skoven - og jeg har gennem de senere år haft samme oplevelse som Lars af, at mange baner ikke har den rigtige sværhedsgrad. Der er meget tit nogle stræk eller poster, der er en tand for svære, og som kan give især den lidt usikre ungdomsløber en fornemmelse af ikke at kunne finde ud af det. Og når sådan et barn så kommer grædende hjem fra skoven uden alle klip, så er det virkelig ærgeligt på en hel masse planer, og det er ikke sikkert at vedkommende står i startboksen næste weekend. At der så er nogle få hurtigløbere, der føler, at der er nogle skyggede konkurrenter, der får unfair hjælp, er en meget lille omkostning i den forbindelse.
Emne: Re: Nyt reglement IKKE for børnSe alle indlæg for dette emne
Navn: Mads M.Tid: 17.09.2018 19:30
Måske ikke top placeringer - men bedre placeringer end de ellers ville have opnået.

De eksisterende regler om en fælles H eller D 10 klasse gælder også påskeløbet og Nord Jysk 2 dages, her er der konkurrence og prestige i at klare sig godt.
Emne: 21'erne i divisionsturneringenSe alle indlæg for dette emne
Navn: VoksenløberTid: 17.09.2018 18:10
Der er en anden ting jeg studsede over i ændringsforslaget til divisionsmatchen: Banelængderne i D/H21 bliver nu som til en langdistance dog med *mulighed for* (ikke krav om) at reducere med op til 25%. Tager vi DM lang 2016 i Grib Skov som eksempel løb H21 18.8 km, D21 12.5 km. Med 25% reduktion bliver det henholdsvis ca. 14 og godt 9 km, plus/minus 50% længere end der løbes p.t.
Nogen der kender tankerne om dette? Læser jeg forslaget helt forkert? I vores klub har vi mange motionistløbere i 21'er segmentet, en hel del af dem vil ikke være glade for en 50% forlængelse.
Emne: Re: Nyt reglement IKKE for børnSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 17.09.2018 14:32
Mads. Har du kendte eksempler på, at der er børn i toppen af H10og D10 som er blevet skygget til deres topresultat. Jeg er nysgerrig for mine to unger har aldrig oplevet det. Og de har allerede alt den konkurrence de kan få med deres jævnaldrende uden voksenbekymring om unfair konkurrence. Og når de har brug for flere udfordringer, så bliver de tilmeldt i H12, og overlader begynderklassen til mindre øvede konkurrenter. D10 deltagerantal i DM mellem 5 og DM Lang 7 og
H10 deltagerantal DM mellem 11 og DM Lang 14, hvor løbere fra tre kredse er samlet. Del med tre så har vi det potentielle antal som efterspørger mere konkurrence i kredsløbene. Eller tager jeg fejl?
Og hvis der så skulle være en enkelt forældre som pacer eller tager ungen på skulderen eller i barnevognen hele vejen rundt, så fred med det og forhold til at skabe tryghed for alle de øvrige. Det eneste unfair som jeg oplever er, når banerne er for svære i forhold til reglementet. Det er i de sidste tre år mere end hveranden gang.
Emne: Re: Nyt reglement IKKE for børnSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 17.09.2018 13:14
1. Nogle børn vil gerne konkurrere og motiveres af det.
2. Konkurrencen skal være på lige vilkår, det er den ikke når nogen børn bliver skygget og andre ikke. Mange af dem der skygger gør det rigtigt, dvs. lader barnet orientere, men jeg har også set eksempler på det modsatte.
3. Det er en del af en progression i orienteringsløb at gå fra at løbe med skygge til at klare sig uden og det skridt skal tages når barnet er klart

Byder derfor denne ændring i reglementet velkommen.
Emne: Re: Nyt reglement IKKE for børnSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 17.09.2018 08:38
Meget vel talt, Lars Sim. Det er vigtigere at holde på interessen og de gode skovoplevelser hos de mindste børn fremfor at prioritere konkurrenceelementet i de små klasser.
Emne: Nyt reglement IKKE for børnSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 17.09.2018 05:50
Ungdomsledere og andre interesserede i o-løb for børn: Det er vigtigt, at I interesserer jer for forslaget til nyt reglement. Det kan nemlig betyde en skidt udvikling for de yngste udøvere af vores sport. Jeg forudser et resultat, hvor vi får flere grædende børn i skoven og flere der falder fra alt for tidligt til fordel for en sport med større tryghed.

Fra toppen ser det egentlig tilforladeligt ud, at der bliver foreslået to nye klasser: H10B og D10B, hvor det fortsat er tilladt skygning, og så forbyde skygning i de oprindelige klasser i alle løb. Samtidig kommer H/D10 til at tælle point for placeringer i divisionsturneringen. Set fra voksenhøjde bliver sporten for børn på 10 år og nedad på voksenniveau og de store klubber med stærkt ungdomsarbejde får en kæmpe fordel.

Men set fra børnehøjde er der slet ikke brug for nye klasser eller begrænsning i regler for skygning. Vi har slet ikke udøvere nok til flere klasser og hvorfor dele dem op i et A og B-hold. Der findes allerede en begynderklasser, hvis det smager bedst. Jeg har aldrig i de sidste 6 år jeg har haft unger i H10 hørt børnene klager over at være slået af en løber med skygge. Jeg har til gengæld mange gange stået op dagen, ved starten og måske i startboksen, når jeg har set om det så faktisk også er en begynderbane, besluttet om der skal skygges eller hvis barnet den dag lidt mere utryg. Og det er mere end hveranden gang, at hverken banelægger eller banekontrol ved, hvad en begynderbane er. Selvfølgelig skal det ikke være tilladt med skygge i DM'er - det giver fortsat mening - og specielt hvis banelæggere og banekontrollant ved mesterskaberne gad sætte sig ind i, hvad en begynderbane er. Men ellers burde vi for børnenes skyld åbne mere op for skygning i stedet for at lukke ned. Og så var der det med Divisionsturneringen. Hvis vi begynder at give placeringspoint til de mindste, så vil der være et naturligt pres på at få flest mulige børn afsted uden skygge. Og børnene efterspørger ikke individuelle placeringspunkt - det er divisionsturneringen alt for svær til at forstå. Og så er der til sidst argumentet set fra arrangørside: Med to nye klasser H/D 10 B vil der reelt også blive brug for endnu en bane, da de usikre børn i gennemsnit bruger betydelig længere tid pr. km. Og de fleste banelæggere ved allerede, hvor svært det kan være at få kringlet blot en begynderbane rundt.
Så brug din stemme i din klub, så skal komme med input til det nye reglement. Jeg har naturligvis givet mit indput til FIF Hillerød - en af de få klubber som i Divisionsturneringen kunne have fordel af nyt reglement - men jeg er sikker på, at klubben alligevel mener, at børnenes tryghed ved orienteringsløb er MEGET vigtigere.
Emne: Re: Trimtex Senior Cup Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 14.09.2018 13:34
Det er min skyld at resultaterne ikke er blevet opdateret på hjemmesiden - de var blevet væk i min mailboks - denne del er nu klaret og du kan se det endelige resultat på https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/ranglister

Manglende præmier og nyhed har jeg ikke lige et svar på.

Med venlig hilsen

Henrik Poulsen
Stævne- og Reglementsudvalget (IT området)
Emne: Publikumsløb Euromeeting Se alle indlæg for dette emne
Navn: TCTid: 14.09.2018 13:26
Husk tilmelding til Euromeeting via O-service, det er lige om snart:
-Flere verdensstjerner
-Nye kort
-Mulighed for at heppe på landsholdet
-Duft af WOC2020
-Internationalt format i en kompakt weekend midt i DK ;-)

Ses
Emne: Trimtex Senior Cup Se alle indlæg for dette emne
Navn: Nysgerrig Tid: 14.09.2018 10:31
Trimtex Senior Cup blev afgjort til dm i søndags (det er i hvert fald hvad fremgår af DOF's hjemmeside). Der var dog ingen uddeling af præmier til stævnet, der har ikke været en nyhed på forbundets hjemmeside og stillingen er ikke opdateret på ranglistesiden. Er der nogen her som ved hvem vinderne blev?
Emne: Reglement 2019Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 13.09.2018 11:19
Bare så alle er klar over deres muligheder for at blive hørt, så er forløbet for nyt reglement ganske langstrakt, dog er o-snakken ikke stedet hvor input til reglement 2019 kan afleveres.

På nuværende tidspunkt er forslaget til reglement 2019 til høring hos medlemmerne og alle har, via egen klub, mulighed for at komme med forbedringsforslag til reglementsforslaget.

Klubberne kan senest den 30/9 sende eventuelle høringssvar til Formanden for Stævne- og Reglementsudvalget, Erik Nielsen med kopi til Tage V. Andersen, der er ansvarlig for gennemskrivning af de modtagne reglementsændringer.

Efterfølgende vil reglementet 2019 bliver sendt til høring hos formænd for DOFs områder, inden det endelige forslag fremlægges for Hovedbestyrelsen til behandling og godkendelse.

Med venlig hilsen

Henrik Poulsen
Medlem af Stævne- og Reglementsudvalget (IT området)
Emne: Re: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: ?Tid: 13.09.2018 10:13
Nu er det jo sådan at man som klub i mange andre sportsgrene af naturlige grunde ikke kan have 178 på banen på samme tid. Men det kan man i orientering (hvis man er så mange), og det er jo blandt andet det der gør vores sport til noget særligt, og gør det til en sport for hele familien.

Hvorfor ikke lade divisionsturneringen underbygge denne kvalitet ved vores sport og netop motivere klubberne til at blive flere, fordi alle i princippet kan give point? Det er jo lige netop fedt at være til divisionsmatch når det lykkes ens klub at få alle med, også dem der ikke kommer ellers.

Så kan vi afgøre hvem der er de bedste orienteringsløbere til DM'er eller regionale mesterskaber.
Emne: SprintstafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 12.09.2018 21:47
I indledningen til høringsprocessen står der: "I D/H 12 er der fri holdsammensætning, dvs. intet krav om D-løbere, idet der ingen kønsspecifik forskel er på børnenes formåen."
Det er ikke rigtigt, drengene er hurtigst, i søndags havde de hurtigste drenge en km tid der var et minut hurtigere end pigernes. H-12 banen var 400 m længere end D-12, så banelæggeren havde også bemærket forskellen.

For 2 år siden blev der indført en separat D-12 stafetklasse i skoven, lækkert at give pigerne mulighed for at konkurrere ligeværdigt, dvs. ikke mod drengene. Den mulighed får de ikke til DM Sprint stafet med det stillede forsag. Bevar sprintstafetten som 2 drenge og 2 pige ture - eller hav i det mindste et krav om minimum en pige på sprint stafetholdet i H/D-12
Emne: Re: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: SkolelærerenTid: 12.09.2018 20:14
Anonym> Synd du ikke kan stave
Emne: Re: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: AnonymTid: 12.09.2018 17:27
Det der divitionsmatch har alle dage været en underlig konkurrence. Imponerende at klubberne kan samle så relativt mange løbere til matcherne, og specielt at så mange nye i sporten også deltager.
De nye regler gør næppe den store forskel for interessen, deltagerantallet eller sporten som helhed.
Emne: Re: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: Kristian K.Tid: 12.09.2018 16:12
Jeg syntes at Brøndby skal spille med alle deres medlemmer på banen - så kan Skagen BK sgu lære det. Hvorfor spille 11 mod 11 - det opfordrer da ikke klubberne til at blive flere eller ...

Nej - klubberne bør da til en vis grad kunne dyste med et endeligt og ens antal løbere ellers kan man da bare kåre den klub med flest medlemmer som Danmarks bedste.
Emne: Re: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: ?Tid: 12.09.2018 09:33
"så bliver divisionsmatcherne nu et tilmeldingsløb, hvor det handler om at have mange, men også gode løbere."

Jeg forstår ikke helt argumentationen. Er det ikke lige netop de to ting som skal definere Danmarks bedste klub?

Det må da give motivation til klubberne om både at blive flere og blive bedre?

Hvad angår de geografiske "uretfærdigheder", er de vel svære at komme udenom, eller o-snakken har måske løsningen?
Emne: Re: Reglement til høringSe alle indlæg for dette emne
Navn: MustiTid: 11.09.2018 23:42
Med alle de tællende klasser, lukker det da for alvor op for spekulationer ved holdsammensætninger/valg af klasse til løberne. Stakkels udvalg der skal optimere det!
Emne: hd43 Se alle indlæg for dette emne
Navn: Spørgejørgen2Tid: 11.09.2018 23:41
Før dm-stafet undrede jeg mig over hvorfor d14 ikke har sin egen klasse, men er tvunget til at løbe med drengene i hd43. Nu er resultatlisten så kommet og den taler sit eget tydelige sprog. Der er i hd43 uddelt 9 medaljer, hvoraf 9 er uddelt til en dreng og 0 til en pige. Og på ingen af de tre ture er der en pige blandt de 6 hurtigste. Så hvorfor blive ved med at tvinge d14pigerne til at løbe med drengene, som helt klart løber meget hurtigere? Opret dog en h14 + en d14 og så behold hd43 som en opsamlingsklasse, hvor der kan jongleres friere. Det er altså både pinligt og dumt at vi bliver ved med at uddele medaljer til alle, der gennemfører, i nogle af de ældre klasser (d35, d45, d60) mens vi helt konsekvent sørger for, at ingen af d14pigerne, som altså er fremtiden, vinder noget som helst.
Emne: Re: DM Stafet og LangSe alle indlæg for dette emne
Navn: Førsteårs seniorTid: 11.09.2018 23:38
Banerne til dm lang var gode og udnyttede terrænet optimalt
Og terrænet var spændende og varieret med butterfly placeret
I et godt område jeg vil ihvertfald gerne komme til ulbjerg igen
Det er helt klart køreturen værd
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg