Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 501 til 520, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: WOCSe alle indlæg for dette emne
Navn: BønnespirenTid: 05.08.2018 15:43
Selvfølgelig havde Maja styr på tingene, men derfor skal man ikke stå at vise vej. Enig i at han er en spade og bør blive væk som tilskuere til O-løb
Emne: Re: WOCSe alle indlæg for dette emne
Navn: Agurkespiseren32Tid: 05.08.2018 07:44
Mon hun lagde mærke til det eller mon ikke hun vidste hvor hun skulle hen?
Emne: WOCSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 05.08.2018 04:09
Den kæmpe skovl der viste Maja Alm vej på sprinten burde tage sig sammen og blive væk fra alt der hedder orienteringsløb.
Emne: Re: DM Mellem d. 25/8Se alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 23.07.2018 11:06
Forklaring på DOFs hjemmeside er forkert - både mht årsag og løsning.

I efteråret 2017 er aktivitetstypen "Kortdistancen" blevet opdelt i hhv "Sprint" og "Mellem".
Hvis man har gemt kalenderindstillinger inden dette tidspunkt, mangler "Mellem", hvilket kan se hvis man trykker på "Udvidet" på dialogen "Kalenderindstillinger".

En af flere løsninger er at trykke på knappen "Standard", men ellers må man altså prøve sig frem.

PS.: Support til O-service holder sommerferie, hvilket de vel også skal have lov til ikke !?
Emne: Re: DM Mellem d. 25/8Se alle indlæg for dette emne
Navn: lvjTid: 23.07.2018 08:34
Hej Ole

Jeg har samme problem med at få DM-mellem frem, men forstår ikke din beskrivelse.
Jeg kan kun se løbet når jeg er off-line.

Emne: Re: DM Mellem d. 25/8Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 21.07.2018 17:14
Ved at gå i indstillinger nederst på kalender siden og sætte ALT til kom DM Mellem frem.
Emne: DM Mellem d. 25/8Se alle indlæg for dette emne
Navn: DM løberTid: 21.07.2018 11:20
Uanset korrekt indstilling i O-Service, så kan jeg ikke se og dermed tilmelde mig DM Mellem d. 25/8. Kan se alle andre DM'er. Der stå kun Midgårdsormen på dagen.
Emne: Re: Forbudte områder til sprintSe alle indlæg for dette emne
Navn: Jesper LundsgaardTid: 16.07.2018 20:29
Det er netop i sådanne tilfælde jeg mener, at en advarsel med efterfølgende betingede udelukkelse kunne være på sin plads. Beviserne er jo helt på plads.

Som det er beskrevet er det jo meget tydeligt både ud fra kort og til dels også i området, at det er forbudt at passere hækken. Og når man som løber så alligevel gør det, virker det til at være en så bevidst og overlagt handling, at der må falde en sanktion der er hårdere end "bare" at blive diskvalificeret fra det pågældende løb.

Emne: Re: Forbudte områder til sprintSe alle indlæg for dette emne
Navn: PostvagtTid: 10.07.2018 10:11
Har siddet postvagt til et sprintløb. Ved en længere hæk (i gult område), der ganske vist enkelte steder var lidt tynd, men tydeligt tegnet som forbudt at passere. Fire løbere blev disket for at passere hækken, to nåede at vende om (var ved at passere hækken), da de kunne se postvagten (mig).

Ikke en god oplevelse!
Emne: Re: Fair playSe alle indlæg for dette emne
Navn: MentaltrænerenTid: 09.07.2018 16:01
Helt enig, det kan der slet ikke være tvivl om.

Men et godt råd til den pågældende løber er også at huske at kigge lidt indad. Især på en sprint i en storby skulle man måske arbejde lidt mentalt med håndtering af udefrakommende forstyrrelser, ellers har man et meget skrøbeligt flow. Det er nemt og belejligt at give andre skylden for et dårligt løb. Så er man fri for at gøre noget ved det.
Emne: Fair playSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 08.07.2018 20:55
I "COMPETITION RULES FOR INTERNATIONAL ORIENTEERING FEDERATION (IOF) FOOT ORIENTEERING EVENTS" står der under "Fair play":

26.8 Control officials shall neither disturb nor detain any competitor, nor supply any information whatsoever. They shall remain quiet, wear inconspicuous clothing and shall not help competitors approaching controls. This also applies to all other persons in the terrain, e.g. media representatives.

Med andre ord: postvagter skal forholde sig tavse og ikke råbe efter løbere, at de vist har bommet, og om de monstro tror, de kan finde ud af det. Ej heller skal løberne svare på postvagtens spørgsmål: Hej, kan du ikke kende mig?

Det skete desværre for en løber ved det meget flot arrangerede WMOC-sprint-finale løb i Kbh., hvorved et forsøg på at få godt flow i orienteringen fuldstændig blev ødelagt.

Jeg håber, at arrangører fremover husker at give denne lille information videre til postvagter (og andre officials).

Emne: Re: Forbudte områder til sprintSe alle indlæg for dette emne
Navn: Jesper LundsgaardTid: 05.07.2018 09:54
Anden Synsvinkel:

Det er ikke de løbere, der uforvarent kommer til at forvilde sig ind i et forbudt område, jeg sigter efter. Her må det række, at arrangørerne disker vedkommende hvis det bliver opdaget.

Jeg sigter efter de løbere, der åbenlyst og mod bedre vidende overtræder reglerne ved at løbe gennem forbudte områder. Det kan være at skære genvej gennem et blomsterbed eller have, mase sig gennem en hæk, springe over en mur eller andre episoder, der kan være med til at skade sportens omdømme.

Her mener jeg, at handlingen er så bevidst, at det må have konsekvenser for løberen. Selv om man er presset og stresset under et løb og hjernen måske tager nogle irrationelle beslutninger, så bør det stadig være åbenlyst for enhver, at man ikke løber gennem en have, tramper blomster ned i et offentligt blomsterbed eller ødelægger en hæk for at spare otte meter ekstra løberute.
Emne: Re: Forbudte områder til sprintSe alle indlæg for dette emne
Navn: fabTid: 05.07.2018 06:45
@anden synsvinkelSå argumentet her er, at det er i orden ikke at bruge hovedet og den sunde fornuft, når man løber sprint.Altså at alle fejl ligger udenfor ens egen løbsdisposition og hvis man ser sit snit til at finde en fejl i kort eller hos arrangør, så udnyttes den blot 100%.
Emne: Re: Forbudte områder til sprintSe alle indlæg for dette emne
Navn: anden synsvinkelTid: 05.07.2018 00:08
Jo, der er nok nogen enkelte der bevidst betræder forbudte områder i sprint. Men det sker altså langt oftere ubevidst, enten fordi løberen uforvarende kommer til at løbe gennem forbudt område eller kommer til at passere hæk/mur eller lign. Men desværre er årsagen også tit at arrangørerne (banelæggere og korttegnere) ikke gør deres arbejde godt nok. For eksempel bliver løberne ofte præsenteret for dårlige print, hvor den sort-grønne forbudte farve er meget svær at skelne fra den normale tæthed 3. Eller måske er forbudt-signaturer skjult af banepåtryk, eller på anden måde svær at læse af kortet. Jeg har selv præsteret at passere en hæk, som var skjult af postcirklen. Overvejede at melde mig selv som diskvalificeret, men da jeg fandt ud af, at flere andre havde gjort det samme, droppede jeg det. Heldigvis fik jeg ikke karantæne for det... For at undgå løberes overtrædelse af reglerne i forhold til forbudte områder skal det tænkes grundigt ind i banelægningen - og der skal hænges afmærkning op langs og omkring eventuelle kritiske områder. Så undgår man langt de fleste overtrædelser.
Emne: Re: Forbudte områder til sprintSe alle indlæg for dette emne
Navn: Jesper LundsgaardTid: 04.07.2018 16:53
Jeg er meget enig i, at vi skal have en langt højere selvjustits, og at vi også bør prikke regelbrydere på skulderen, når de - måske ubevidst - løber gennem et forbudt område. Det er heller ikke nødvendigvis dem, der skal have karantæne mod at deltage i sprintløb. Men en offentliggørelse i resultatlisten om, at de er diskvalificeret for at løbe gennem forbudt område er en passende sanktion i første omgang.

Samtidig bør der også følge en instruks med om, hvordan man opfører sig til sprintløb og en kraftig påmindelse om, hvad de enkelte signaturer på kortet betyder. Især den olivengrønne og den sort-grønne farve er særdeles vigtige at påpege vigtigheden af at forstå og opfatte korrekt.

Men jeg har også fået refereret, at der ved et tidligere sprintløb har været en løber, der var kommet ud på et uheldigt vejvalg, havde mast sig gennem to private haver for at undgå en alt for stor omvej hen til posten. Her mener jeg, at overtrædelsen er så grov, kalkuleret og bevidst, at det bør medføre en karantæne fra at deltage i sprintløb i en given periode, hvis beviserne mod vedkommende er overbevisende.
Emne: Re: Forbudte områder til sprintSe alle indlæg for dette emne
Navn: mr. sprintTid: 04.07.2018 13:07
Det er desværre set mange gang til sprint, at der passeres forbudte områder. Det er nok en kombination af bevidst snyd evt. fordi man er fanget i en blindgyde og uvidenhed om reglerne.
Løberne skal konsekvent diskvalificeres, men en udelukkelse fra kommende løb virker lige voldsom nok. I forbindelse med diskvalificeringen kunne vi tydeliggøre, hvem det er og årsagen, for derigennem at tydeligøre reglerne i sprint-orientering.
Emne: Re: Forbudte områder til sprintSe alle indlæg for dette emne
Navn: forargetTid: 04.07.2018 12:21
Hvis løberne er løbet venstre om bygningen og direkte igennem hækken der tydeligt er markeret som en tæthed4 på kortet, så har de grundlæggende ikke styr på sprintorientering. Det kan du ikke gardere dig imod som banelægger. Men nogen burde prikke dem høfligt på skulderen og sige at det er helt uacceptabel adfærd, da det både skader den fair konkurrence og sportens ry.
Emne: Podcast om orienteringSe alle indlæg for dette emne
Navn: Posten KarstenTid: 03.07.2018 17:26
Det er nok det her link kan skal bruge:
http://www.podcasts.com/post-cast-8b0f5717b
Emne: Podcast om orienteringSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 03.07.2018 13:39
Hvis man ikke har andet at høre i bilen på vej til arbejde eller ferie, så kan man jo følge med her:
http://manage.podcasts.com/podcast/manage/post-cast-8b0f5717b

Eller via Facebook:
https://www.facebook.com/podcastpostcast/
Emne: Logi søges. Læsø 3-dagesSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 02.07.2018 23:07
Hej O-snakkere. Har her på falderebet tilmeldt os (1 vokson og 2 børn) til Læsø 3-dages og er på udkig efter passende logi. Er der nogen der har værelser i overskud?
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg