Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 201 til 220, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Forbudte områder til sprintSe alle indlæg for dette emne
Navn: Jesper LundsgaardTid: 30.06.2018 23:34
Jeg var banelægger til sprintløbet i Holstebro fredag aften, og fik i den forbindelse refereret fra en deltager, at mindst to løbere helt åbenlyst og bevidst valgte et vejvalg, hvor de passerede gennem et område, der på kortet var markeret som forbudt område, og som også i terrænet også burde være åbenlyst forbudt at passere.

Der var ikke hængt snitzling ud for at afspærre det forbudte område, da jeg vurderede at det var så tydeligt, at det var forbudt at løbe gennem området (lav bevoksning), at det ikke var nødvendigt. Af samme grund var der også lavet et brud i cirklen for at vise, at der ikke var nogen sti eller anden passage ud gennem det på kortet markerede forbudte område. Det var også understreget i instruktionen, at det var forbudt at passere private områder markeret med sort-grøn farve.

http://www.masterpiece.dk/UploadetFiles/10163/25/instruktion_fredag.pdf

Kortet med strækket 4-5 https://www.tractrac.com/viewer/index.php?target=https://www.o-track.dk/api/v1/courses/5670/params_file.json

Der er efterhånden været konkurrencer i sprint i så mange år, at signaturernes betydning burde sidde i baghovedet på løberne og især de særlige forhold om, at visse signaturer automatisk er forbudte områder på et sprintkort. Derfor undrer det mig, at der tilsyneladende stadig er løbere, der tilsidesætter enhver sund fornuft og fairness ved at passere de områder.

Ud over at tilsidesætte fairnessen i sporten ødelægger det jo også sportens ry, når vi løber i by- og boligområder, hvor vi gør meget ud af at få tilladelser på plads og understrege, at vi udelukkende kommer på steder, vi har fået lov til det. Én løber, der mener at være i sin gode ret til at se stort på sportens regler og selv gøre sig til dommer over, hvor man må løbe, kan være til stor skade for hele sportens renommé og gøre det endnu sværere at arrangere sprintløb end det er i forvejen.

I en mindre konkurrence har jeg også ved selvsyn set løbere mase sig gennem en flere meter tyk og nærmest uigennemtrængelig hæk. Jeg konfronterede dem med det efter målgang, men de mente ud fra signaturerne på kortet, at det var i orden, lige som de mente i deres gode ret til at mase sig gennem hækken.

Jeg er udmærket klar over, at man i kampens hede uforvarent kan komme til at løbe ind i et forbudt område. Men når det, som jeg fik de refereret, sker med fuldt overlæg og uden hensyn til hverken fairness eller reglement, så mener jeg der bør kunne skrides ind med hårde sanktioner.

Det kunne være en advarsel ved den første overtrædelse og kommer der en gentagelse inden for en given periode - eksempelvis to år - bør næste skridt efter min opfattelse være en udelukkelse fra alle sprintløb på DOF's terminsliste i en nærmere fastsat periode.

Indlægget er udelukkende skrevet for egen regning og ikke på vegne af klub eller arrangører.
Emne: Indendørsorientering på NAGSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 28.06.2018 11:19
Husk at der næste fredag, den 6. Juli, er indendørsorientering løb på Nærum Gymnasium igen.
Der er fri start mellem klokken 10-16. Løbet er arrangeret af ungdoms løbere i de WMOC arrangerende klubber + Allerød.
Vi håber på at kunne tiltrække en masse WMOC deltagere, men regner da også med at der vil komme en del danskere og prøve at løbe indendørsorientering.

Facebookside: https://m.facebook.com/nagindoor/?ref=bookmarks

Hjemmeside: http://www.wmoc2018.dk/schedule/nag-indoor-sprint-2018/?wcs_timestamp=1530867600


Emne: Re: Læsø 3-dags Udsolgt!Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 26.06.2018 11:08
Nu er opholdet solgt, så tilbuddet gælder ikke længere :-)
Emne: Læsø 3-dagsSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 25.06.2018 21:28
Mon der nogen derude, der vil overtage vores booking på Det gamle Elværk på Læsø (tidl vandrehjem). Det er fra tirsdag d. 17.7 til og med fredag d. 20.7 i et dobbeltværelse med eget bad. Prisen er kr. 1950,-.Venlig hilsen Alice Brødsgaard, Ballerup Orienteringsklub.
Emne: Præcitions-orienteringSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 14.06.2018 13:26
Vil du prøve noget nyt indenfor orientering ? Så er muligheden tilstede på lørdag den 16 juni i Holbæk. Her afvikles et Præ-O trænings arr. med start mellem kl. 1200 - 1300. Der bliver opsat en Elite- og B-bane. Men du kan læse mere om dette arr. på www.trail-o.dk. Men også på Ballerup OK, og OK Roskildes hjemmesider findes oplysninger.
Emne: Re: Maja i topformSe alle indlæg for dette emne
Navn: TusTid: 11.06.2018 07:13
Og en fin juniortid på 8.46 til stævnet.
Emne: Re: Maja i topformSe alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 08.06.2018 13:35
Ups - ja - 12 sekunder - men i et taktisk løb :-) Og flot afslutning :-)
Emne: Re: Maja i topformSe alle indlæg for dette emne
Navn: LindstrømTid: 08.06.2018 07:36
TJ, jeg tror du glemte et 1-tal. Maja var 12 sek fra pr. på 9:05,88, men ja det ser meget positivt ud og hun skal nok være i form til VM :-)
Emne: Re: Maja i topformSe alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 07.06.2018 14:05
Og svedig PR til Dewett på samme løb :-)
Emne: Maja i topformSe alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 07.06.2018 14:00
Maja var kun 2 sek fra PR på 3.000 meter i tirsdags. http://daf.sportstiming.dk/tilmelding/resultatliste-a2.asp?ID=832&nameorder=fornavn&heat=&teamname=team&sort=heat&AltKl=&diplom=&koen=&Aldersklasse=&event=alle%3B-1&Holdnavn=&B1=Vis.

Godt man ikke skal løbe mod hende...
Emne: Re: Sprintstafet Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 04.06.2018 20:27
Der er bare mange flere fejlklip i sprint end i skoven. Det går stærkt, posterne står tæt, og man kommer forbi mange poster, man ikke skal have. Tag et kig på resultaterne fra Fynsk Sprint Cup gennem årene. Et slag på tasken er at mellem 1/3 og halvdelen af løberne enten har fejlklip eller manglende klip i mindst et af de fire løb. Jeg tror, det er et spørgsmål om at træne fokus på at kontrollere postnumre i sprint-stafetter i klubberne. Vi er vant til fra individuelle sprintløb, at det er ok at satse for at spare sekunder. Det er nærmest nødvendigt for at vinde. Der skal en helt andet fokus på sikkerheden i en sprint-stafet. En stafet kan ikke vindes ved at satse. Den kan kun tabes. Det er nok ikke det, der er mest opmærksomhed på i klubberne, når der for de fleste udenfor landsholdene kun er en sprint-stafet om året.
Emne: Re: Sprintstafet Se alle indlæg for dette emne
Navn: talknuserTid: 01.06.2018 12:33
Ja, det har du ret i Henrik, der er god spredning. Alligevel er det måske en slags mønster, for nogle af de mest populære fejlklipsposter, er dem hvor man på sit rette vejvalg kommer forbi en anden post lige i nærheden af den rigtige, fx. 38 og 44. Men der er fx. ingen fejlklip på post nr. 42, hvor der var gaflet således, at man havde forskelligt udløb fra den forrige post og forskellige vejvalg.

Så hvis vi vil mindske antallet af fejlklip i sprintstafet, så skal gaflingerne måske designes, så de kræver forskellige vejvalg? Og måske der skal være større fysisk afstand mellem posterne. Dvs. så straffer man kun dem, der er helt galt på den og som helt åbenlyst ikke har styr på, hvor de er.

Og i øvrigt tak for et fremragende arrangement til FIF.
Emne: Re: Sprintstafet Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 31.05.2018 22:46
@Alle dem der spørger, så har jeg set på DM Sprint-stafet og poster med fejlklip - det viser ikke meget andet end der er god spredning...

Hvis der er nogen der vil se nærmere på det, så er banerne jo på O-Track og poster med fejlklip kan i finde i denne Excel fil https://goo.gl/Xh1XKL

Alle fejlklip er noteret i filen, så løbere med fejl på flere poster tæller også som flere fejlklip.

//Beregningen
Emne: Re: O-serviceSe alle indlæg for dette emne
Navn: FirefoxTid: 30.05.2018 21:47
Firefox funker
Emne: Re: O-serviceSe alle indlæg for dette emne
Navn: GoogleTid: 30.05.2018 18:09
Google Chrome funker...
Emne: O-serviceSe alle indlæg for dette emne
Navn: lvjTid: 30.05.2018 15:54
Kan ikke komme på tilmeldingsdelen af o-service

Hverken som privatperson eller logget ind som klubadministrator

Bruger explorer

Nogen gode råd?

Emne: Re: Sprintstafet Se alle indlæg for dette emne
Navn: Spørge JørgenTid: 30.05.2018 15:20
Er der nogle, som har undersøgt, hvilke poster, der gav flest fejlklip?
Emne: Re: Sprintstafet Se alle indlæg for dette emne
Navn: Gammel, sur mandTid: 30.05.2018 12:40
Endnu en god grund til at indprente de unge mennesker, at de altid - som i ALTID - skal tjekke postnummeret, før de stempler og løber videre
Emne: Re: Sprintstafet Se alle indlæg for dette emne
Navn: Quiet pleaseTid: 29.05.2018 18:57
Enig med DH60 mht. sværhedsgrad for DH12

Og visse forældre skal undlade at stå og råbe og skrige ad børnene ved både passage af målområde, målpassage og udløb fra kortskifte! Lægger stort pres på de dejlige unge mennesker. Ja, det hører til i stafetløb, men man kunne godt lægge en dæmper på sig selv i forhold til de yngste ungdomsklasser!
Emne: Re: Sprintstafet Se alle indlæg for dette emne
Navn: Ikke DH60s skyldTid: 29.05.2018 17:35
Men nu var det jo alle mulige andre end lige DH60, der fejlklippede?
De voksne er selv ude om det, men det er synd, at der er så mange fejlklip i ungdomsrækkerne. Var det ikke det samme sidste år, hvor ingen gennemførte i DH12? Måske skal banerne til de små være lettere og/eller der bør være fysisk længere afstand mellem gaflingsposterne?
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg