Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 

 Skriv et indlæg


 Felter mærket med * skal angives.

Emne: * 
Besked: * 

  vis indlæg formatteret   |  (brug [] i stedet for <> til at formattere med HTML)

Du svarer på:
Impassabelt betyder ikke forbudt i ISOM 2017 (som det gør det i sprint ISSOM 2017). Men det er en super god diskussion at tage op. For selv blandt meget erfarne orienteringsløbere (og banelæggere), er der stadig tvivl.

Jeg havde faktisk ikke set, at hegnet gik helt ned til søen - og da jeg kom til hegnet, var der faktisk ikke noget hegn. Der var en færist - og så lå det lidt hønsenet (tror jeg det var) ud over færisten i ankelhøjde.

Så det var først på vej hjem i bilen, da en yderst erfaren orienteringsløber og tidligere direktør, som jeg ikke vil nævne navnet på her, spurgte, om der ikke var noget med, at det var blevet forbudt at passere to-stregs hegn efter den nye kortnorm, at jeg blev opmærksom på, at der havde været et impassabelt hegn. Havde jeg læst kortet ordentligt, var jeg ikke løbet den vej - og havde formentlig heller ikke passeret det, selvom man må. Der står i hvert fald ikke noget i reglementet om, at man ikke må. Det gør der ved andre signaturer - som fx den olivengrønne farve, der først blev forbudt med 2017 kortnormen.

Var det en impassabel mose, sø eller klippe ville jeg ikke tøve med at passere den, hvis det var bedste vejvalg. Men med hegn og stenmure bliver man altid i tvivl om, hvorvidt arrangørerne nu også har clearet med markejerne, at det er muligt, at nogen vil klatre over.

Hvis det ikke var hensigten at man måtte passere hegnet, burde det have været afmærket i terrænet - og enten markeret som forbudt på kortet eller som minimum være nævnt i instruktionen.

Men jeg tænker, at vi generelt mangler lidt viden på dette område. Der er både risiko for, at der er nogen der snyder sig selv ved at tage dårligere vejvalg, fordi de tror, at det er forbudt - og for at vi nogle gange kommer til at passere noget, det ikke var hensigten vi måtte passere.


Dit navn/alias: * 
Din e-mailadresse:  

For at beskytte mod misbrug af denne side til f.eks SPAM er det nødvendigt at indtaste følgende kodeord præcist nedenfor: hekerudpl

Brug o-snakken med omtanke! Du opfordres selvfølgelig til at stå ved din mening ved at bruge dit rigtige navn når du skriver indlæg, men det er også tilladt at ytre sig uden at andre ved hvem man er. Her gælder de nomale regler for pli, for eksempel ingen ubegrundede personangreb. Indlæg skrevet i reklameøjemed toleres heller ikke. Læs i øvrigt vore Policy.