Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 

 Skriv et indlæg


 Felter mærket med * skal angives.

Emne: * 
Besked: * 

  vis indlæg formatteret   |  (brug [] i stedet for <> til at formattere med HTML)

Du svarer på:
Jeg er meget enig med Lars Sim og Mogens H i jeres overvejelser.

Mest af alt synes jeg, det er en skam, at vi ikke er skarpere til at lave baner til de yngste af en sværhedsgrad, der lever op til de krav, som vi selv har formuleret. Det virker som om der findes tre kategorier af banelæggere: 1. Dem, der kender kravene og følger dem fx ved begynderbanelægning. 2. Dem, der kender kravene, men som synes, at der også skal være noget til at skille de dygtige fra de middelgode - og som ignorerer kravene i forsøget på at skabe denne "lidt mere udfordrende" bane (min påstand vil være, at man godt kan følge kravene OG udfordre børnene samtidig). 3. Dem, der ikke kender kravene og følger deres egen fornemmelse - med heraf følgende risiko for at lægge enten for lette eller for svære baner.

Jeg er meget bekymret for, at vi risikerer at tabe børnene ud af O-sporten ved for kraftig tidlig vægt på konkurrence. I min egen klub, hvor vi har en stor børne- og ungdomsgruppe, er der mange, der vægrer sig ved at stille op til konkurrencer - inklusive nogle, der har haft dårlige oplevelser tidligere. Det er altså svært at redde, når barnet først har vovet at stille op og så kommer hjem meget langt efter resten af feltet - og der skal kun ét uhensigtsmæssigt stræk til at ødelægge deres oplevelse. Vi har også haft en løber, der meldte sig ud af frygt for at blive bedt om at løbe alene.

O-sportens allerstørste opgave er min mening først og fremmest rekruttering og fastholdelse, ikke eliteudvikling og slet ikke i de unge år. Bredde skaber elite, elite skaber ikke bredde.

Vi risikerer at skræmme potentielle senere topløbere væk fra sporten på et tidligt stadie, hvis vi udfordrer dem ud over deres evner på dét stadie.

Med andre ord: Lad os sikre, at alle baner i divisionsmatcherne lever op til de formulerede krav - og lad de yngre børn, der vil skygges, blive skygget. Det holder børnene inde i sporten, ødelægger næppe oplevelsen for de dygtigere / mere erfarne løbere og betyder ikke det store for resultatet af divisionsmatchen.

Dit navn/alias: * 
Din e-mailadresse:  

For at beskytte mod misbrug af denne side til f.eks SPAM er det nødvendigt at indtaste følgende kodeord præcist nedenfor: lonihnaheb

Brug o-snakken med omtanke! Du opfordres selvfølgelig til at stå ved din mening ved at bruge dit rigtige navn når du skriver indlæg, men det er også tilladt at ytre sig uden at andre ved hvem man er. Her gælder de nomale regler for pli, for eksempel ingen ubegrundede personangreb. Indlæg skrevet i reklameøjemed toleres heller ikke. Læs i øvrigt vore Policy.