Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 

 Skriv et indlæg


 Felter mærket med * skal angives.

Emne: * 
Besked: * 

  vis indlæg formatteret   |  (brug [] i stedet for <> til at formattere med HTML)

Du svarer på:
Ungdomsledere og andre interesserede i o-løb for børn: Det er vigtigt, at I interesserer jer for forslaget til nyt reglement. Det kan nemlig betyde en skidt udvikling for de yngste udøvere af vores sport. Jeg forudser et resultat, hvor vi får flere grædende børn i skoven og flere der falder fra alt for tidligt til fordel for en sport med større tryghed.

Fra toppen ser det egentlig tilforladeligt ud, at der bliver foreslået to nye klasser: H10B og D10B, hvor det fortsat er tilladt skygning, og så forbyde skygning i de oprindelige klasser i alle løb. Samtidig kommer H/D10 til at tælle point for placeringer i divisionsturneringen. Set fra voksenhøjde bliver sporten for børn på 10 år og nedad på voksenniveau og de store klubber med stærkt ungdomsarbejde får en kæmpe fordel.

Men set fra børnehøjde er der slet ikke brug for nye klasser eller begrænsning i regler for skygning. Vi har slet ikke udøvere nok til flere klasser og hvorfor dele dem op i et A og B-hold. Der findes allerede en begynderklasser, hvis det smager bedst. Jeg har aldrig i de sidste 6 år jeg har haft unger i H10 hørt børnene klager over at være slået af en løber med skygge. Jeg har til gengæld mange gange stået op dagen, ved starten og måske i startboksen, når jeg har set om det så faktisk også er en begynderbane, besluttet om der skal skygges eller hvis barnet den dag lidt mere utryg. Og det er mere end hveranden gang, at hverken banelægger eller banekontrol ved, hvad en begynderbane er. Selvfølgelig skal det ikke være tilladt med skygge i DM'er - det giver fortsat mening - og specielt hvis banelæggere og banekontrollant ved mesterskaberne gad sætte sig ind i, hvad en begynderbane er. Men ellers burde vi for børnenes skyld åbne mere op for skygning i stedet for at lukke ned. Og så var der det med Divisionsturneringen. Hvis vi begynder at give placeringspoint til de mindste, så vil der være et naturligt pres på at få flest mulige børn afsted uden skygge. Og børnene efterspørger ikke individuelle placeringspunkt - det er divisionsturneringen alt for svær til at forstå. Og så er der til sidst argumentet set fra arrangørside: Med to nye klasser H/D 10 B vil der reelt også blive brug for endnu en bane, da de usikre børn i gennemsnit bruger betydelig længere tid pr. km. Og de fleste banelæggere ved allerede, hvor svært det kan være at få kringlet blot en begynderbane rundt.
Så brug din stemme i din klub, så skal komme med input til det nye reglement. Jeg har naturligvis givet mit indput til FIF Hillerød - en af de få klubber som i Divisionsturneringen kunne have fordel af nyt reglement - men jeg er sikker på, at klubben alligevel mener, at børnenes tryghed ved orienteringsløb er MEGET vigtigere.

Dit navn/alias: * 
Din e-mailadresse:  

Bemærk venligst, at alle indlæg logges, hvilket vil sige at webmaster ved hvem du er, selvom du vælger at optræde anonymt.

For at beskytte mod misbrug af denne side til f.eks SPAM er det nødvendigt at indtaste følgende kodeord præcist nedenfor: rufdrkus

Brug o-snakken med omtanke! Du opfordres selvfølgelig til at stå ved din mening ved at bruge dit rigtige navn når du skriver indlæg, men det er også tilladt at ytre sig uden at andre ved hvem man er. Her gælder de nomale regler for pli, for eksempel ingen ubegrundede personangreb. Indlæg skrevet i reklameøjemed toleres heller ikke. Læs i øvrigt vore Policy.