Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 

 Skriv et indlæg


 Felter mærket med * skal angives.

Emne: * 
Besked: * 

  vis indlæg formatteret   |  (brug [] i stedet for <> til at formattere med HTML)

Du svarer på:
Jeg var banelægger til sprintløbet i Holstebro fredag aften, og fik i den forbindelse refereret fra en deltager, at mindst to løbere helt åbenlyst og bevidst valgte et vejvalg, hvor de passerede gennem et område, der på kortet var markeret som forbudt område, og som også i terrænet også burde være åbenlyst forbudt at passere.

Der var ikke hængt snitzling ud for at afspærre det forbudte område, da jeg vurderede at det var så tydeligt, at det var forbudt at løbe gennem området (lav bevoksning), at det ikke var nødvendigt. Af samme grund var der også lavet et brud i cirklen for at vise, at der ikke var nogen sti eller anden passage ud gennem det på kortet markerede forbudte område. Det var også understreget i instruktionen, at det var forbudt at passere private områder markeret med sort-grøn farve.

http://www.masterpiece.dk/UploadetFiles/10163/25/instruktion_fredag.pdf

Kortet med strækket 4-5 https://www.tractrac.com/viewer/index.php?target=https://www.o-track.dk/api/v1/courses/5670/params_file.json

Der er efterhånden været konkurrencer i sprint i så mange år, at signaturernes betydning burde sidde i baghovedet på løberne og især de særlige forhold om, at visse signaturer automatisk er forbudte områder på et sprintkort. Derfor undrer det mig, at der tilsyneladende stadig er løbere, der tilsidesætter enhver sund fornuft og fairness ved at passere de områder.

Ud over at tilsidesætte fairnessen i sporten ødelægger det jo også sportens ry, når vi løber i by- og boligområder, hvor vi gør meget ud af at få tilladelser på plads og understrege, at vi udelukkende kommer på steder, vi har fået lov til det. Én løber, der mener at være i sin gode ret til at se stort på sportens regler og selv gøre sig til dommer over, hvor man må løbe, kan være til stor skade for hele sportens renommé og gøre det endnu sværere at arrangere sprintløb end det er i forvejen.

I en mindre konkurrence har jeg også ved selvsyn set løbere mase sig gennem en flere meter tyk og nærmest uigennemtrængelig hæk. Jeg konfronterede dem med det efter målgang, men de mente ud fra signaturerne på kortet, at det var i orden, lige som de mente i deres gode ret til at mase sig gennem hækken.

Jeg er udmærket klar over, at man i kampens hede uforvarent kan komme til at løbe ind i et forbudt område. Men når det, som jeg fik de refereret, sker med fuldt overlæg og uden hensyn til hverken fairness eller reglement, så mener jeg der bør kunne skrides ind med hårde sanktioner.

Det kunne være en advarsel ved den første overtrædelse og kommer der en gentagelse inden for en given periode - eksempelvis to år - bør næste skridt efter min opfattelse være en udelukkelse fra alle sprintløb på DOF's terminsliste i en nærmere fastsat periode.

Indlægget er udelukkende skrevet for egen regning og ikke på vegne af klub eller arrangører.

Dit navn/alias: * 
Din e-mailadresse:  

For at beskytte mod misbrug af denne side til f.eks SPAM er det nødvendigt at indtaste følgende kodeord præcist nedenfor: fihecuhudd

Brug o-snakken med omtanke! Du opfordres selvfølgelig til at stå ved din mening ved at bruge dit rigtige navn når du skriver indlæg, men det er også tilladt at ytre sig uden at andre ved hvem man er. Her gælder de nomale regler for pli, for eksempel ingen ubegrundede personangreb. Indlæg skrevet i reklameøjemed toleres heller ikke. Læs i øvrigt vore Policy.